Az MLSZ és az MSÚSZ is saját halottjának tekinti Szepesi Györgyöt

A Fővárosi Önkormányzat mellett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) is saját halottjának tekinti Szepesi Györgyöt.

Az MLSZ saját honlapján a szerdán, 96 éves korában elhunyt legendás rádiósról, a szövetség egykori elnökéről életpályája főbb eseményeinek felidézésével emlékezett meg. Többek között emlékeztetett arra, hogy az oldalvonal mellett állva közvetítette a magyar válogatott mérkőzéseit.

“Ezek közül alighanem a leghíresebb az 1953-as londoni 6:3, az +Évszázad mérkőzése+, amelyet milliók hallgattak idehaza, Szepesire pedig ráragadt az elismerő minősítés: ő az Aranycsapat 12. játékosa” – olvasható a nekrológban.

Erről az elismerésről az oldal idézte Szepesi egykori reakcióját.

“Annak köszönhető, hogy végigkísértem a zsenik útját. Mert ha már tizenkettedik játékos, akkor a szövetségi kapitány Sebes Gusztávot inkább megilleti a titulus, meg mindenkit, aki valóban tett a sikerekért. Magyarán túlzásnak tartom a címet, de ha már adták – nem vagyok álszerény -, tisztelettel köszönöm.”

Szepesi György haláláról, illetve arról, hogy saját halottjának tekinti a Magyar Sportújságírók Szövetsége is a honlapján számolt be.

https://miazablogger.hu/2018/07/25/sajat-halottjanak-tekinti-a-fovaros-szepesi-gyorgyot/