Az idei korcsolyaszezon slágere a Bombardino

 

Sokan várták már a percet, hogy végre idén is megnyíljon a Városligeti Műjégpálya. A felkészült korcsolyázók pedig már most felkészülhetnek a legújabb trendekre.

91-ik évét kezdi meg idén a Városligeti Műjégpálya, mely a főépületben kialakított Városliget Caféval együtt mára a Budapestiek egyik legfontosabb találkozási pontjává és az aktív téli kikapcsolódás otthonává nőtte ki magát. Idén is számos újdonsággal jelentkezik: pihenőplázs, különleges gasztromeglepetések a Hüttében. A korcsolyázás ugyanis elképzelhetetlen egy finom, forró ital nélkül, melynek minden évben új trendjei alakulnak ki, természetesen a régi klasszikusok mellett. A jégpálya büféje, Hütte, idén két újdonsággal készül a szezonra, nevezetesen a meggyes forraltborral és a Bombardinoval.

Ez utóbbi az olasz Alpok környékéről származó, alkoholos forró ital, mely egyszerre melengeti a testet, és fel is frissíti azt. Lombardia környékén ez az ital szervesen kapcsolódik a síeléshez, és általában a téli sportokhoz. Ez a finomság a Műjégpályán vaníliás alapízzel és tejszínhabbal készül a gyermekek számára, míg a felnőtteknek hozzáadott barna rummal is kiegészítik a végeredményt.

Nagy klasszikusnak számít a forraltbor, melyet ennek ellenére még ma is fel lehet frissíteni. Az idei évben a korcsolyázók a meggyes változatot kóstolhatják meg. A Városliget Café receptúrája a minőségi vörösbor mellett citromot, narancsot és szegfűszeget tartalmaz, melyet meggyel bolondítanak meg. Az ételek közül klasszikusnak számítanak a zsíroskenyér és a hot-dog, de a visszatérők már ismerhetik a kontaktgrillben készült, olaszos alapanyagokból összeállított korongot is.

Az említett finomságokat azonban nem kizárólag a büfében, hanem az étteremben is meg lehet kóstolni. Ahogy Fejes Gábor étteremvezető fogalmazott: „Mindig törekedtünk arra, hogy a műjégpálya csodás környezetében újjá élesszük a boldog békeidők kávéházainak hangulatát, Budapest romantikáját. Nálunk tökéletesen megfelelő öltözet az is, amit a műjégpályán viseltek a vendégeink, és a korcsolyát sem kell az éttermen kívül hagyni”.

Persze mára nem csak a korcsolyázás, de a hobbi és amatőr sportolók ügyességének vagy éppen ügyetlenkedésének szemmel követése is trendi elfoglaltsággá vált.

Ezek a modernkori „gardedámok” már nem is feltétlenül azzal a céllal érkeznek, hogy a fiatalok erkölcsein őrködjenek. Mára a korcsolyázás családi elfoglaltsággá vált, így azok a családtagok is jól szórakoznak barátaikkal, barátnőikkel, akik maguk nem hódolnak a sportnak, csak kellemes beszélgetéssel vagy éppen pletykálással szeretnék eltölteni az időt.

Ráadásul Fejes Gábor azt is elmondta, hogy ezek a vendégeik már nem is csupán az országhatáron belülről érkeznek. Mind többen keresik fel úgy az éttermüket, hogy éppen a műjégpálya forgatagát szeretnék megcsodálni a panoráma ablakokon keresztül egy forró csoki vagy kávé társaságában, „száraz lábbal”.

A Városligeti Műjégpálya tehát kezdi visszanyerni régi fényét és – csakúgy mint a múlt században – igazi közösségformáló térré kezd változni, amiről szinte minden Budapestinek van valamilyen kedves sztorija és minden évben számolja a napokat a megnyitóig.

Otthoni Bombardino recept:

0,5 dl brandy vagy barna rum

1 dl tojáslikőr vagy 1 tojás sárgája

Vaníliáscukor és fahéj, ízlés szerint

Tejszínhab a díszítéshez