Az ideális nászajándék nyomában

Nászajándékok hada árasztja el az internetet és a nagy napról szóló filmeket is. A komoly utazásokon át a méregdrága háztartási gépeken keresztül az ifjú pár leendő otthonába ideálisnak gondolt dísztárgyakig mindent is megtalálhatunk a kínálatban. De vajon milyen a valóban ideális meglepetés, melynek a friss házasok is biztosan örülnek?

Régi hagyományhoz nyúlik vissza a nászajándék kérdése. Eredetileg azért ajándékoztak az esküvőn, közvetlenül a frigy megkötése után, hogy az addig külön élő szerelmespár megkezdhesse közös életét. Ehhez járult hozzá a násznép különféle bútorokkal, edényekkel, ágyneművel. Manapság azonban, bár az esküvői ajándék fontos része maradt a hagyománynak, gyakran vagyunk bajban, ha ajándékról van szó, hiszen a párok nagy része ilyenkor általában már megkezdte közös életét és a praktikus kelengyén kívül bizony másra vágyik. A tengerentúlon népszerű nászajándék listák, ahol az ifjú pár előzetesen megjelöli, hogy minek is örülnének, még nem igazán elterjedt megoldás hazánkban, így a meghívott vendégeknek bizony törniük kell a fejüket, ha komolyan veszik a nászajándék kérdését. A pénzbeli támogatások igen népszerűek és bár nem túl romantikusak, de rendkívül hasznosak, ha a párt közös életük elindításában szeretnénk támogatni. A személyesebb hangvételű ajándékoknak mindig nagyon örülnek, így érdemes ilyen apróságokat is a borítékok mellé csempészni, hogy még különlegesebbé tegyük a nagy napot számukra. Legyen szó egy korábbi közös képükről, egy kis levélről, melyben mi magunk írjuk meg jókívánságainkat és tanácsainkat, vagy egy nagy adag virágmagról, melyet majd a közös kertjükben ültethetnek el.

Közös élmény

Természetesen egy apró szentimentális értékkel bíró tárgy mellett valamilyen közös élmény ajándékozása is boldoggá teheti az újdonsült párt. Egy rövidebb wellness hétvége, közös élményfőzés és sütés, vagy egy általuk szeretett művész koncertje is csodálatos választás lehet, hiszen az együtt töltött idő az, ami igazán számít majd a házasságuk során. Ha ilyen nászajándékban gondolkodtok, akkor bátran fogjatok össze több vendéggel, így az egy főre jutó költség kisebb, viszont a kiválasztott élmény esetén a „wow faktor” biztosan nagyobb lesz.

Időtálló tárgy személyre szabva

Ezt a lehetőséget azoknak ajánljuk, akik egy kicsit jobban ismerik a pár stílusát, életmódját és az esetlegesen már meglévő közös otthonukat. Egy-egy kisebb műtárgy a kedvenc szobrászuktól vagy festőjüktől biztosan telitalálat lehet, de nem kell ennyire a zsebünkbe nyúlni, ha olyan hétköznapi használati tárgy mellett döntünk, mint például egy szép porcelán készlet, melyet különleges alkalmakkor, például a házassági évfordulók ünneplése során majd elő lehet venni. A Fyrklövern skandináv porcelánmárka izgalmas darabjai között minden stílus megtalálható, akár elegánsabb, akár bohémebb használati tárgyakat kedvel az ifjú pár. Skandinávia két legismertebb ékszerdizájnere Gitte Dyrberg és Henning Kern, a fehér gyémánt időtlen szépségéből merített ihletet az exkluzív Diamond étkészlet megtervezésekor. A porcelán mintáját a gyémánt kifinomult csiszolása inspirálta. A valódi arany csodálatos színével és csillogásával a luxust csempészi az étkészletbe, mely összhatásában rendkívül elegáns és ünnepi, de akár egy vasárnapi ebédhez, vagy házassági évfordulóhoz is tökéletes választás. Ha pedig egy ilyen étkészlet egyes darabjait még személyre is szabjuk a pár közös monogramjának belegravírozásával, azzal biztosan nem lőhetünk mellé.

Bárhogy is döntsünk az ajándék kérdése kapcsán végül, az biztos, hogy a legjobb, amit adhatunk ilyenkor a szerelmespárnak, az az őszinte jókívánságunk, hogy házasságuk sokáig boldog legyen és olyan kapcsolathoz legyen szerencséjük, melyben mindketten maximálisan kiteljesedhetnek.