Az erő benned van!

Yoda, a Jedi mester egyszer azt mondta: „Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!”. Nem kell Star Wars rajongónak lenned ahhoz, hogy megértsd a bölcs idézet mélységet. Életünk során mindnyájan kerülünk szembe olyan akadályokkal, nehézségekkel, kihívásokkal, amelyek időnként megoldhatatlannak tűnnek. Az egyik, ami segíthet: a mentális akaraterő! Íme, néhány inspiráló tipp a kis zöld Jeditől:

Ne gondolj a legrosszabbra! Ne engedd, hogy a félelmeid irányítsanak! A legkilátástalanabb helyzetből is van kiút, ez még akkor is így van, mikor egy pillanatra minden összeomlani látszik körülötted. Az életed főnöke Te magad vagy! Kerüld a negatív gondolatokat, és vedd észre azokat az apró jeleket, amelyek segíteni fognak Téged.

Találd meg azt, ami motivál! A legnagyobb sikerek mind kicsinyke győzelmekből születtek. Majd legközelebb építesz rájuk! Egész életünkben tanulunk – a hibáinkból, sikereinkből egyaránt. Ha minden elsőre sikerülne, talán nem is értékelnénk igazán, nemde? Szükségünk van arra, hogy valami újra és újra lendületbe hozzon minket, így vagyunk kitalálva.

Válassz példaképet! Valaki olyat, aki valóban inspirál, feltölt energiával és erőt ad. Egy közeli rokon, családtag, vagy egy híresség is megfelelő lehet. Csak az a fontos, hogy hasson rád, kapaszkodhass a példájába, de a legfontosabb, hogy azonosulni tudj a személyiségével, gondolkodásával.

+1 És ezekhez nem kell Jedi képességekkel rendelkezned, csak higgy magadban!

Kiss Jenő, Mr. Univerzum díjas testépítő hasonlóképpen éli mindennapjait: „Számomra a testépítés az a sport, ami folyamatosan képes motiválni engem, miközben mindent megad számomra. Sokszor ugyanúgy hullámzik a teljesítményem, mint az élet, vannak rossz és jó napok – ezért fontos az akaraterő, hogy ezeken a nehezebb időszakokon is átlendüljek! Mikor eljutok egy holtpontra, és úgy érzem, hogy semmi kedvem edzeni, akkor előszedem a tudatom mélyéről, hogy miért is csinálom ezt a sportot, mit jelent számomra, miért küzdöttem idáig. Ez a sport az életem!”.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .