Az Ericsson fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási tevékenységének hatásai

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Az Ericsson úttörő szerepet játszik az informatikai és távközlési technológiák környezetvédelmi és klimatológiai, valamint társadalmi-gazdasági fejlődést és katasztrófa-segélyezést támogató felhasználása terén. A társaság 25 éve az első távközlési cégek között volt, akik vállalták az éves fenntarthatósági jelentés készítését. Az érintett projektek hozzájárulnak az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak eléréséhez, és a társaság 2017-ben e téren végzett tevékenysége jelentős pozitív hatással bír számos területen.

A „Connect To Learn” (Csatlakozás a tanulásért) kezdeményezés révén a társaság 25 országban 120 000 hallgató számára biztosít hozzáférést a minőségi oktatáshoz. A program legnagyobb szabású része Burmában zajlik, ahol az új távközlési technológia a hallgatók egy teljes generációja számára nyitja meg a lehetőséget a továbbtanulásra.

Amikor a Maria hurrikán a Karib térségben lecsapott Dominika szigetén, az Ericsson segélycsapata 48 órán belül a helyszínre érkezett. A szakértők által felállított ideiglenes távközlési rendszer 18 helyszínen, több mint 2 900 fős humanitárius segélycsapat munkáját támogatta.

Az új technológiák folyamatos fejlesztése révén az Ericsson fontos szerepet játszik a környezetvédelem és a klímaváltozás megelőzése terén is. Az energiafogyasztás csökkentése a társaság stratégiájának kiemelt pontja, ennek köszönhetően a következő generációs (5G) mobilhálózat a jelenlegi (4G) hálózatokhoz képest akár 90 százalékos energia-megtakarítást tesz majd lehetővé.

Az Ericsson fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási tevékenységének részletes leírását és hatásait az Ericsson Fenntarthatósági Jelentés ismerteti.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .