Az érett bőr ápolása

Weekly or daily newspaper with articles. News sheet with picture and text. Folded tabloid isolated on white background. Periodical press edition. Flat vector cartoon illustration

Helyezzünk nagyobb hangsúlyt a hatóanyagokra!

Ahhoz, hogy arcápolási rutinunk a leghatékonyabb lehessen, bőrünk típusa és az évszakok változása mellett, életkorunkat is érdemes figyelembe vennünk, hiszen különböző életszakaszokban más és más hatóanyagokra, formulákra van szüksége bőrünknek. Míg fiatalabb korban alapvetően elegendő lehet a megfelelő tisztításra, hidratálásra és fényvédelemre koncentrálnunk, érettebb életszakaszokban már érdemes bőrünk feszesítésére és a ráncok, barázdák halványítására is nagy hangsúlyt fektetnünk. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője ezúttal az érett bőr ápolásának rejtelmeibe kalauzol el minket, hogy idősebb korunkban is a legtöbbet hozhassuk ki bőrünk szépségéből.

Korunk előrehaladtával, arcunk szerkezete megváltozik, amely folyamatot az „öregedés háromszögének” is neveznek. Fiatal korban az arcunk lefelé, állunk irányába keskenyedik, az arccsont és az orcák hangsúlyosabbak, akárcsak egy fordított háromszög. Ez részben a még jelen lévő zsírszöveteknek, valamint a feszes és rugalmas kollagén és elasztin rostoknak köszönhető. Ahogy öregszünk, arcunk folyamatosan „zsugorodik”, hiszen csökken a szírszövetek mérete, ritkul a csontok sűrűsége és apad a bőrben tárolt nedvesség mennyisége. Ezzel egyidőben csökken szervezetünk kollagén termelése és elasztin állománya, amely következtében bőrünk veszít rugalmasságából és tartásából, megnyúlhat és akár mélyebb barázdák és ráncok is megjelenhetnek felszínén. Tulajdonképpen a fiatalkorunkban visszaköszönő háromszög korunk előrehaladtával megfordul, az orca és az arccsont veszít teltségéből és vonásaink a gravitáció hatására megsüllyedhetnek.

Érettebb korban ennek a folyamatnak a lassítására törekedhetünk, hogy minél tovább megőrizhessük fiatalos és üde külsőnket. Az arcápolás alapjának tekintett kíméletes és alapos tisztítás, mindennapos hidratálás és fényvédelem mellett, érdemes már az extra összetevőkre, célzott formulákra is koncentrálnunk. Hidratálókrémünk értékes összetevőinek erősítésére pedig plusz szérumokat, pakolásokat, szemkörnyékápolókat is bevethetünk.

Amikor érett bőrű hölgyeknek mesélek a bőrápolásról, mindig kihangsúlyozom, hogy mennyire fontosnak tartom az anti-aging összetevők és hatóanyagok beépítését a bőrápolási rutinjukba. Az elmúlt időszakban az 55 év feletti hölgyeknek kifejlesztett az Avon Anew Platinum termékcsalád használatát ajánlottam a leggyakrabban, hiszen az értékes összetevőket és a kollagéntermelést serkentő protinolt™ tartalmazó termékek rendszeres használata rugalmas és feszes bőrfelszínt, valamint határozott és megemelt arckontúrt eredményezhet„ – mesélte Károlyfi Edit Szépségszakértő.

Reggelente használjuk az Anew Platinum feszesítő nappali krémet protinollal™, amely könnyed hidratálást és rugalmas bőrfelszín biztosíthat egész nap, miközben erősítheti bőrünk ellenállóképességét és SPF 25-el a káros UV sugárzás ellen is védelmet nyújt. Éjszakai hidratálókrémnek válasszuk az Anew Platinum feltöltő éjszakai krémet, amely a Protinol™ technológiával, bőrsejteken végzett klinikai vizsgálatok alapján, mindössze 2 nap alatt segíthet újraaktiválni bőrünk saját elasztintermelését akár 53%-al, hogy bőrünk feszesebb és ellenállóbb legyen. Szemkörnyékünk különösen érzékeny területére érdemes kipróbálnunk az Anew Platinum instant szemkörnyékápolót, amely azonnal felfrissítheti tekintetünket, csökkentheti a ráncokat és a puffadtságot, valamint segíthet kisimítani és feszesíteni a szem alatti bőrterületet, így eredményezve természetesen üde és kipihent megjelenést. Érett bőrápolási rutinunkat pedig a termékcsalád legújabb tagjával, az Anew Platinum bőrfeszesítő szérummal tehetjük még eredményesebbé, amely két kulcsösszevetőnek köszönhetően ígér azonnal üdébb és fiatalosabb megjelenést. A kollagén termelődését fokozó protinol™ segíthet helyreállítani az évek során elszenvedett kollagénveszteséget és megerősíteni a bőr felületét. Elsősorban az I-es és III-as típusú kollagénre lehet hatással, amelyek bőrünk rugalmasságáért és simaságáért felelősek. A szérum másik csodafegyvereként a biopolimerek szolgálnak. Ezeket a természetes forrásból származó nagyobb molekulákat egyfajta rugalmas szalagként képzelhetjük el, azonnali optikai lifting hatást hoznak létre a bőrön. Az AVON legújabb szérumját érdemes reggel és este is használnunk hidratálókrémünk előtt, hiszen már az első használat után feszesebb külsejűvé válhat bőrünk, egy héten belül segíthet kisimítani finom ráncainkat, míg két hét után arckontúrjaink is határozottabbá válhatnak.

Ne feledjük, hogy az öregedés természetes folyamat, amelyet nem tudunk megállítani, de bőrünk megfelelő és gondos ápolásával sokat tehetünk önbizalmunk és természetes szépségünk megőrzéséért” – hangsúlyozta a Szakértő.