Az én lemezem címmel videósorozat indult a kedvencekről

  Az én lemezem címmel videósorozat indult szerdán. A rövidfilmekben húsz magyar zenész mesél arról az albumról, amely igazán fontos számára.

    Az első évad szereplői valamennyien fellépnek a két év után június 21-én újra induló soproni Telekom VOLT Fesztiválon, ahol Az én lemezem című kiállítás is várja a közönséget – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.


    Mint írták, a zenészek, zeneszerzők esetében jellemző, hogy egy dal vagy egy album olyan hatással volt rájuk, hogy elindította a pályán őket. A Volt Film ötven hazai művészt kért fel, hogy mondják el, melyik lemez jelenti a legtöbbet számukra.


    “Senkitől sem azt várjuk, hogy egy saját lemezéről meséljen. Sokkal inkább azt, hogy egy olyan albumról, amely sorsfordító volt az életében, amelyhez különleges emlékek, élmények kötődnek. Lehet az az első lemez, amelyet megvett, ajándékba kapott, vagy az, amelyet rengeteget hallgatott, esetleg amelynél eldöntötte, hogy ő maga is zenész lesz” – idézte a közlemény Lobenwein Norbert producert, ötletgazdát.


    Az én lemezem első évada június 1-jén szerdán indul és húsz napon át, a VOLT Fesztivál indulásáig naponta egy epizód lesz látható Az én lemezem YouTube-csatornáján és az Indexen. A húsz művész között helyet kapott Apey, Azahriah, Bagossy Norbi, Beck Zoli, Bérczesi Robi, Bodor Áron, Dzsúdló, Fekete Giorgio, Henri Gonzo, Jumodaddy, Lábas Viki, Lovasi András, Lukács Laci, Marsalkó Dávid, MC Columbo, Papp Szabi, Schoblocher Barbi, Sidi, Szendrői Csaba és Vitáris Iván.


    “Az első évad filmjei öt perc körüliek. Minden művésszel forgattunk egy rövid riportot Pallag Dániel rendezővel, Kálló Péter pedig művészi fotókat készített róluk, amelyek a második évadhoz kötődően az év végén album formájában is megjelennek” – mondta Lobenwein Norbert.


    A forgatások során az is kiderült, hogy a lemez – mint formátum – mennyire mást jelent az évtizedek óta aktív zenészeknek és a fiatalabb generációnak.


    Az érdeklődők megtudhatják, kit tart valódi pszichológusának Marsalkó Dávid vagy hogyan breakel Bagossy Norbi. A hazai sztároknak sok esetben magyar előadók, magyar lemezek a kedvencei, így a Kispál és a Borz, a 30Y vagy a Quimby is téma közöttük.


    Bemutatkozó videó: https://youtu.be/KrZKCGra9Y0. Az én lemezem YouTube-csatorna: https://bit.ly/azenlemezem

https://www.begurulva.hu/2022/05/kadar-tamassal-a-sziget-vezetojevel-zarjuk-a-masodik-evadot/