Az Alpha tükör nélküli és full-frame kamerák 10 éves évfordulóját ünnepli a Sony

A Sony büszkén jelenti be, hogy a fotózás világában az innováció egy évtizedes évfordulóját ünnepli az Alpha tükör nélküli és full-frame kamerasorozat. Az elmúlt 10 évben a Sony feszegette a fotótechnológia határait, átformálta az iparágat, és élvonalbeli eszközökkel ruházta fel a fotósokat és a videósokat.

Fő mérföldkövek:

2013: A világ első tükör nélküli full-frame kameráinak – a Sony Alpha 7 és 7R – megjelenésével forradalmasodott a fotózás. Ezek az úttörő modellek az Alpha sorozat folyamatos fejlődésének kezdetét jelentették.

2014: Kevesebb mint egy év múlva a Sony bemutatta az “S” változatot, amely új mércét állított fel a gyenge fényviszonyok mellett, magas ISO beállítások mellett, valamint a 4K videofelvételek rögzítése terén.

2015: Az Alpha 7R II, amely egy úttörő 42,4 megapixeles, hátulról megvilágított full-frame érzékelővel rendelkezik, továbbra is újradefiniálta a fotózás szabványait.

2017: A 2017-ben piacra dobott Alpha 9 az elsötétítésmentes, folyamatos, csendes felvételkészítést kínált lenyűgöző 20 képkocka/másodperc sebességgel, ami a sportfotósok számára versenyelőnyt jelentett a DSLR fényképezőgépekkel fotózó társaikkal szemben.

2020: A Sony bejelentette az Alpha 7C-t – a világ legkisebb és legkönnyebb full-frame kameráját. Kompromisszummentes teljesítmény kompakt kivitelben.

2021: Az Alpha 1, a világ első olyan full-frame tükör nélküli kamerája, amely a nagy felbontású 50,1 megapixeles érzékelőt 8K videofelvételi képességekkel és még sok mással is kombinálta, úttörő volt mind a fotósok, mind a videósok számára, és új korszakot nyitott a professzionális képalkotásban.

2022: Az Alpha 7R V, az első olyan Alpha fényképezőgép, amely az autofókuszhoz mesterséges intelligencia feldolgozó chipet tartalmaz. A legmodernebb MI-feldolgozás az emberi alakra vonatkozó részletes információkat és a pózbecslést használja fel, hogy drámaian javítsa a felismerési pontosságot a csak arcot és szemet érzékelő rendszereknél, számos alany típusra, például állatokra, járművekre és rovarokra is kiterjed.

Ennek a mérföldkőnek az emlékére a Sony összeállított egy gyűjteményt a Sony teljes képkockás Alpha kameráival az elmúlt évtizedben készített legszebb képekből. Ez a vizuális utazás egy interaktív lapozható könyvben is felfedezhető. Az alábbi infografikával az Alpha fényképezőgépek története is megnézhető, így látható a forradalmi Alpha idővonala, és hogy pontosan mely modellek hozták létre a rendkívüli tartalmakat.

További információ az Alpha termékekről: https://www.sony.co.uk/alphauniverse/