Az Acer piacra dobta új, 11 hüvelykes Chromebook for Education párosát

Az Acer bejelentett új, 11 hüvelykes Chromebook-okat az oktatási piac számára, jól átgondolt funkciókkal, amelyek célja, hogy az iskola minél könnyebben digitalizálódhasson: a katonai tartóssági előírások lehetővé teszik a szülők számára a nyugalmat abban a tekintetben, hogy ezek az eszközök ténylegesen megbízhatóak, a nulla érintéses regisztráció megkönnyíti a munkafolyamatokat, valamint a hallgatók élvezni fogják a Chrome OS intuitív reakciókészségét.

Acer Chromebook 511 – tanulás határok nélkül

Az Acer Chromebook 511 (C741L) egy 11,6 hüvelykes noteszgép, amely leegyszerűsíti a digitális tanulási környezet létrehozásának folyamatát, számos olyan funkcióval, amely mind az eszközöket használó diákok, mind az iskola rendszergazdái számára előnyös lesz. A Qualcomm Snapdragon 7c platform akár 20 órás akkumulátor-élettartamot tesz lehetővé a töltések között, ráadásul olyannyira hatékony teljesítményt nyújt, hogy megfeleljen a hallgatók mindennemű tanulási igényének. A Snapdragon 7c használatával az Acer Chromebook 511 beépített 4G LTE kapcsolatot is biztosít, hogy megvédje a felhasználók adatait és gyors, megbízható hozzáférést biztosítson a felhőbeli tanulási alkalmazásokhoz – lehetővé téve a hallgatók számára, hogy magukkal vigyék az osztálytermet és tanulhassanak gyakorlatilag bárhol. Ez a mindössze 1,3 kg súlyú, vékony és könnyű eszköz eléggé hordozható ahhoz, hogy minden diák könnyedén mozgathassa, szállíthassa magával az előadótermek, osztálytermek között.

A MIL-STD 810H1,2 tesztelt és ütésálló házzal felszerelt Acer Chromebook 511 több mint képes megelőzni és kiküszöbölni a napi használatból adódó amortizációt és elhasználódást. Az Acer Chromebook 511 kiszélesített kialakítással és megerősített I/O portokkal is rendelkezik, amelyek segítenek ellenállni a durva kezelésnek, míg a billentyűzetébe épített egyedi vízelvezető rendszer segít megvédeni a készülék belsejét a véletlen folyadék-kifröccsenések ellen. Végezetül pedig a mechanikusan lock-olható rendszernek köszönhetően magas szintű az eszköz fizikai biztonsága, valamint a célzott javítások is szimplábbá válnak, ha szervizre kerülne sor.

A nulla érintéses regisztrációval kiküldhetők az Acer Chromebook 511 és az Acer Chromebook 311 készülékek, amelyek így automatikusan bekerülnek az iskola IT adminisztrációjába, amint a végfelhasználó csatlakozik az internethez.

Acer Chromebook 311 – az iskolai nap túlélésére fejlesztve

Kifejezetten a K-12-es hallgatók és az őket felügyelők számára készült Acer Chromebook 311 (C722): ez egy megbízható hordozható eszköz MediaTek MT8183 processzorral, amelyet számos ipari tartóssági és biztonsági szabvány köré terveztek. A MIL-STD 810H szabványnak megfelelően a készülék akár 122 cm (48,03 hüvelyk) és 60 kg (132,28 font) lefelé irányuló erőknek is ellenáll, ütéselnyelő bumperekekkel és továbbfejlesztett belső kialakítással. A tervezők különös figyelmet fordítottak a Chromebook billentyűzetére, amely egy egyedülállóan sérülékeny terület, jelentős kopásnak és amortizációnak kitéve. Akár 330 ml folyadéknak is képes ellenállni a fejlett szintű vízelvezetésnek köszönhetően.

Az Acer Chromebook 311 tartósságot és nyugalmat kínál, így a felhasználók kevesebb időt tölthetnek az eszközzel és még többet a valóban fontos dolgokkal: magával tanulással. A Chromebook akár 20 óra akkumulátor-élettartammal is rendelkezik, így képes teljesíteni az iskolai nap turnusát és még otthon is rendelkezésre áll egyetlen töltéssel. Számos olyan funkcióval is rendelkezik az eszköz, amelyek elősegítik az együttműködésen alapuló tanulást: például opcionális érintőképernyő, HDR webkamera széles látómezővel az online osztályok számára és a Chrome OS összes előnye. Mindezeket összességükben a gyorsabb indítási idők, könnyen használható kezelőfelület, a beépített rosszindulatú programok elleni védelem jelentik, valamint a Google Play alkalmazáson keresztül az Android alkalmazások millióinak elérése is lehetővé válik, sok minden egyéb mellett.

Applikáció támogatás

Az új Acer Chromebook 511 és Acer Chromebook 311 egyaránt támogatja az alkalmazásokat a Google Playen és a webalapú alkalmazásokon keresztül, így a felhasználók hozzáférhetnek minden általuk kedvelt alkalmazáshoz a termelékenység, a kreativitás, a szolgáltatások és egyebek érdekében.

Árazás és elérhetőség

Az Acer Chromebook 511 (C741L) áprilisban lesz elérhető Észak-Amerikában, 399,99 USD áron; márciusban pedig az EMEA-ban 399 eurótól kezdődően.

Az Acer Chromebook 311 (C722) januárban lesz kapható Észak-Amerikában, 299,99 USD áron; márciusban pedig az EMEA-ban 269 eurótól kezdődően.