Az Acer két masszív, alakítható Chromebookot mutat be az oktatási piac számára

Az Acer két új átalakítható Chromebookot mutatott be a tanintézményi hallgatók és az oktatási ügyfelek igényeinek kielégítésére, konkrétan az Acer Chromebook Spin 512 (R853TA) és az Acer Chromebook Spin 511 (R753T) személyében. Az új Chromebookok a legújabb Intel Pentium Silver vagy Celeron processzorokkal és tartós kialakítással rendelkeznek, amelyek ideálissá teszik őket az iskolai környezetben való használatra, beleértve a MIL-STD 810H besorolást, a stressztűrő billentyűzetet és az Antimicrobial Corning Gorilla Glass kijelzőt. Az Acer Chromebook 512 tartalmaz egy antimikrobiális bevonatot is, amely védi a billentyűzetet, az érintőpadot és a tenyér területét.

„Akár otthon, akár tanteremben tanulnak, a diákoknak megbízható Chromebookra van szükségük, amely összekapcsolva tartja őket” – hangsúlyozta James Lin, az Acer Inc. informatikai termékek üzletágának notebookokért felelős vezérigazgatója. „Az új Acer Chromebookok biztosítják a következetes teljesítményt, ezáltal összekapcsolhatóság és tartósság jellemzi a tanulókat, segítve az oktatás sikerességét.

Antimikrobiális kijelzők két különböző méretben

Az új Chromebookok egyaránt tartalmaznak egy antimikrobiális Corning® Gorilla® Glass érintőképernyőt, amely egy kemény fedlap-üveg. Ezt egy olyan antimikrobiális vegyület alkotja, amely ellenáll kellemetlen illatok és a foltok növekedésének – mindegyik ilyen jellegű jelenséget mikroorganizmusok okozzák. Karcálló és ideális azoknak a hallgatóknak, akik egész nap egymástól különböző környezetekben tanulnak. Az Acer Chromebook Spin 511 kompakt formájú és 11,6 hüvelykes HD IPS kijelzővel rendelkezik 16:9 képaránnyal. Az Acer Chromebook Spin 512 termelékenységnövelő 3:2 képarányú HD+ IPS kijelzővel rendelkezik, amely 18 százalékkal több függőleges felületet biztosít az ugyanolyan széles kijelzőhöz képest. Ennek eredményeként a diákok több szöveget, térképeket, fotókat és iskolai feladatokat tekinthetnek meg úgy, hogy görgetniük kellene.

Tartóssági funkciók elfoglalt hallgatók számára

Az új Acer Chromebook Spin 512 és az Acer Chromebook Spin 511 egyaránt tartósak, strapabíróak. A katonai szabvány (MIL-STD 810H4) által tesztelt, ütésálló kialakítás ellenáll a napi, erőteljesebb igénybevételnek. Az ütődéselnyelő oldal bumperek és a megerősített kivitel megvédi a készüléket 122 cm-es és legfeljebb 60 kg-os lefelé irányuló erőktől. A kiszélesített oldalak további támogatást nyújtanak a panel védelme érdekében, míg az I/O portokat további fémlemezekkel erősítették meg annak biztosítása érdekében, hogy azok gyakran durva használat mellett is a helyükön maradjanak.

Ezenkívül az Acer Chromebook Spin 512 tartalmaz egy BPR és EPA-kompatibilis ezüstionos antimikrobiális összetevőt a billentyűzet és a felület bevonatában, amely bizonyítottan folyamatosan magas mikrobiális redukciós sebességet mutat a baktériumok széles körével szemben a JIS Z 2801 alatt & ISO 22196 vizsgálati protokoll szabványa szerint.

A kompakt használhatóságot biztosító billentyűzet csepp-elvezető rendszerrel lett kiegészítve, amely akár 330 ml vizet képes elvezetni. Az érintőpanelek egyébként nedvességállóak, magas színvonalú minőség-ellenőrzés mellett kerülnek kialakításra.

Végezetül: az új Acer Chromebookok tanúsítvánnyal rendelkeznek, hogy megfelelnek a két vezető szabványnak is, az ASTM F963-16 és az UL/IED 60950-1 protokolloknak, vagyis biztonságosan használhatják az eszközöket kisebb gyerekek is.

Teljesítménycentrikus és alakítható

A legújabb generációs Intel N4500 és N5100 processzorok működtetik az új Acer Chromebookokat, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy egyszerre több tasket és fejlett alkalmazásokat kezeljenek. Az Acer Chromebook Spin 512 és a Chromebook Spin 511 hosszú, akár 10 órás akkumulátor-élettartamot biztosít, egész napos támogatást nyújtva a hallgatóknak.

Az új Acer Chromebookok mindketten 360 fokban mozdítható zsanérokkal rendelkeznek, amelyek négy különböző használati módot tesznek lehetővé, biztosítva ezzel a hallgatók számára, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki eszközükből. Ráadásul akár 8 megapixeles MIPI kamerával rendelkeznek az eszközök remek képek készítéséhez, valamint a 88 fokos széles látószögű HDR webkamera remek online órákhoz és beszélgetésekhez is. A biztonságos használat érdekében a készülék biztonsági kamerazárat tartalmaz, amely bármikor aktiválható.

Az új Acer Chromebookok akár 64 GB-os eMMC tárolóval és 8 GB RAM-mal is elérhetők lesznek.

Gyors és kényelmes csatlakozás

A hallgatók, diákok gyors és megbízható internetkapcsolatot kapnak az új Acer Chromebookoktól, mindegyik Intel Wi-Fi 6 802.11ax MU-MIMO csatlakozással rendelkezik. Mindkét Chromebook két teljes funkcionalitású, megerősített USB 3.2 C típusú porttal is rendelkezik, amelyeken keresztül például fel lehet tölteni az eszközöket, valamint külső, alternatív eszközök töltésére is alkalmas, de akár 5Gbps sebességgel is képes továbbítani az adatokat, vagy épp könnyedén csatlakoztatható egy külső HD kijelzőhöz. Két USB 3.2 A típusú port és Bluetooth 5.1 is megtalálható az eszközökön.

Könnyen telepíthető, kezelhető és biztonságban tartható; Google Play támogatás

A tanintézményi IT rendszergazdáknak könnyű lesz frissítéseket eszközölni, alkalmazásokat konfigurálni, bővítményeket és házirendeket használni, és még sok minden mást a webalapú kezeléssel is, amely megkönnyíti az új Chromebookok telepítését és használatát. A Kensington zár pedig lehetővé teszi a még nagyobb biztonságot.

A hallgatók biztonságos felhasználást kapnak, mivel a Chrome OS automatikusan frissül, és ellenáll a folyamatosan változó online fenyegetésekkel szemben, mint például vírusok és egyéb rosszindulatú programok. A szülők telepíthetik a Family Link alkalmazást a Chromebookokra, megkönnyítve ezzel a digitális alapszabályok beállítását, miközben gyermekeik a weben böngésznek. A Family Link lehetővé teszi továbbá a szülők számára, hogy egyszerűen beállítsák a napi képernyő előtt eltöltött időkorlátokat, testreszabhatják a gyermekeik által használható webhelyek és alkalmazások listáját, sőt, szükség esetén akár gyermekeik Google-fiókját is kezelhetik, vagy távolról zárolhatják a felügyelt fiókokat a Chromebookon.

Az Acer Chrome OS eszközök mind támogatják a többfelhasználós bejelentkezést, így minden hallgató egyszerűen belogolhat egyedi fiókjába, ahol projektjeit, Gmailjét és egyéb adatait biztonságban tarthatja, még akkor is, ha a Chromebook elveszett vagy ellopták. A Google Drive-on történő tárolás biztonságosan védi a fájlokat, dokumentumokat és fotókat a felhőben, és biztosítja, hogy a legfrissebb verzió mindig elérhető legyen.

A kisegítő lehetőségek beállításai szinkronizálódnak minden Chrome OS eszközön, így amikor a diákok váltanak a megosztott eszközök között, vagy otthon bejelentkeznek a G Suite for Education-fiókjukkal, a kisegítő lehetőségek beállításai automatikusan frissülnek. Az új Acer Chromebookok teljes mértékben támogatják a Google Play szolgáltatást, így a hallgatók hozzáférhetnek az Android és a Chrome internetes alkalmazásokhoz tanuláshoz, kutatáshoz, szórakozáshoz és egyebekhez.

Árazás és elérhetőség

Az Acer Chromebook Spin 512 (R853TA) áprilisban lesz elérhető Észak-Amerikában, 429,99 USD-tól; és az EMEA-ban 2021 márciusában 399 eurótól kezdődően.

Az Acer Chromebook Spin 511 (R753T) áprilisban lesz elérhető Észak-Amerikában, 399,99 USD-tól; és az EMEA-ban 2021 márciusában, 369 eurótól kezdődően.