Az Acer bemutatta a Chromebook Spin 514-et

, az első Chromebookját AMD Ryzen mobil processzorokkal és AMD Radeon grafikával

Az Acer bemutatta első Chromebookját, amely új AMD Ryzen 3000 C sorozatú mobil processzorokkal és AMD Radeon grafikával rendelkezik – íme, az új Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H/CP514-HH).

Ez a masszív erőtartalékokat felvonultató eszköz tartós, stílusos kialakítással és a hosszú akkumulátor-élettartammal rendelkezik. Mindezek együttese révén a Chromebook tökéletesen képes kezelni az összes olyan alkalmazást, amelyre a fogyasztóknak szüksége van, miközben otthon dolgoznak és tanulnak.

Ezenkívül az Acer bemutatta a Chromebook Enterprise Spin 514 (CP514-1W/CP514-WH) notebookot is, amely a legújabb AMD Ryzen 3000-C sorozatú mobil processzorral és a Chrome OS képességeinek hasznosításával érkezik az üzleti ügyfelek igényeihez kialakítva.

“Az AMD Ryzen mobil processzorok erőteljes kialakítása az új Acer Chromebook Spin 514-et kiváló választássá teszi azoknak a felhasználóknak, akiknek otthon kell elvégezniük a munkát” – mondta James Lin, az Acer Inc. informatikai termékek üzletágának vezérigazgatója. Hozzátette: „A felhasználókat egyértelműen lenyűgözi az Acer Chromebook Spin 514 és az AMD Ryzen Mobile P processzorok által nyújtott új szintű reakcióidő és teljesítmény. Ráadásul a Ryzen 7 3700C processzor a legjobb grafikát kínálja, amely elérhető az AMD-vel működő Chromebookon, így ügyfeleink kihasználhatják az egyre növekvő alkalmazások és bővítmények kínálatát, hogy még nagyobb kihívást jelentő projekteket is levezényelhessenek.

Teljesítményre kihegyezve, AMD processzorokkal

A Chromebook Spin 514-nél az Acer elsőként használja az új nagy teljesítményű AMD Ryzen mobil processzorok legújabb generációját. A nagy teljesítményű „Zen” architektúrán alapuló AMD Ryzen mobil processzorok következetes reagálást, gyors boot időt és hosszú akkumulátor-élettartamot biztosítanak. Ennek eredményeként minden gyors az új Chromebookon, legyen szó tartalom streamingről, több alkalmazás egyidejű felhasználásáról vagy irodai termelékenységi eszközök futtatásáról. Az új Chromebook még az ügyfelek számára is segítséget nyújthat a munkahelyi és iskolai kihívásokkal teli projektek, például a videó szerkesztés és a kódolás terén.

A Chromebook Spin 514 korszerű AMD Radeon grafikával lett felszerelve, így a játékok futtatása, a streaming és a tartalom létrehozása magas szinteken működhet. Az AMD Ryzen 7 3700C vagy Ryzen 5 3500C négymagos processzorokkal rendelkező modellek beépített erős AMD Radeon Vega Mobile Graphics technológiával készülnek.

Az energiatakarékos AMD processzortechnológia hozzájárul a Chromebook Spin 514 vékony és könnyű kialakításához, ráadásul akár 10 óra akkumulátor-élettartam garantált, s könnyen bárhová elvihető: mindössze 1,55 kg könnyű és csupán 17,35 mm vékony. Ezenkívül a Chromebook Spin 514 akár 16 GB DDR4 DRAM-mal és 256 GB-os tárhellyel is rendelkezik.

Alakítható dizájn katonai szintű ellenállóképességgel

Az Acer Chromebook Spin 514 elegáns háza eloxált, homokfúvott alumíniumból készült, a felső borításon és az érintőpadon stílusos gyémánt vágású minta található. Nem csak nagyszerűen néz ki, hanem hihetetlenül tartós is. A készülék katonai szintű tartósságot nyújt (U.S. MIL-STD 810H1 kompatibilis), és megerősített fémvázzal rendelkezik, amely ellenáll a horpadásnak és a korróziónak. Gépházát úgy tervezték, hogy kibírja az akár 122 cm magasságból történő leejtést, és ellenálljon akár 60 kg lefelé irányuló erőnek is, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk a véletlenül bekövetkező károsodásokért és még jobban tudnak koncentrálni a feladat- illetve munkavégzésre.

Az eszköz 14 hüvelykes Full HD érintőképernyős IPS kijelzője Corning Gorilla Glass 3 borítású, így ellenáll a karcolásoknak, miközben nagyszerű betekintést biztosít. A lehengerlően élethű vizualitás még szembetűnőbbé válik a vékony, 6,1 mm-es oldalkávának köszönhetően, amely 78%-os kijelző-burkolat arányt ad az eszköznek. Ezenkívül az opcionális háttérvilágítású billentyűzet növeli a termelékenységet szinte minden fényviszonynál.

A készülék alakítható, teljes 360 fokos kihajthatósággal rendelkezik, lehetővé téve érintőképernyős kijelzőjének 4 módozatban történő használatát (collaboration, sharing, presenting, typing) a legkülönbözőbb terekben és környezetekben. Három színben kapható: Ezüst (Pure Silver), Szürke (Steel Gray), Zöld (Mist Green).

Legújabb portok és Wi-Fi a stabil kapcsolat fenntartásához

Az új Chromebook két USB Type-C porttal rendelkezik, mindkettő támogatja az 1. generációs USB 3.2-t (legfeljebb 5 Gbps), de találunk DisplayPort-ot is, USB-C-n keresztül. Két USB 3.2 Gen 1 csatlakozóval is rendelkezik az eszköz (az egyik kikapcsolt állapoti töltéssel), valamint rendelkezésre áll MicroSD kártyaolvasó is. Az Acer Chromebook Spin 514 egyes modelljei HDMI-porttal is rendelkeznek, hogy a projektorokhoz kényelmesen csatlakozhassanak értekezletek és egyéb jellegű foglalkozások (például oktatás) során.

A Chromebook Spin 514 ideális eszköz a kapcsolattartáshoz a kollégákkal, osztálytársakkal és barátokkal. A kettős integrált sztereó hangszóró kiváló szórakozáshoz és videócsevegéshez, míg a kettős mikrofon hatékonyan közvetíti a hangot, még tisztább élményt nyújtva videóhívások közben, valamint támogatja az integrált Google Assistant-et is. A kétsávos Wi-Fi 5 (802.11a/b/g/n/ac) 2×2 MU-MIMO technológiával gyors és megbízható vezeték nélküli kapcsolatot biztosít a HD webkamerát használó videócsevegések alatti következetesebb streaming érdekében. Ezenkívül a Bluetooth 5.0 kényelmes megoldást kínál a perifériákhoz való csatlakozáshoz.

Acer Chromebook Enterprise Spin 514

Az Acer Chromebook Enterprise Spin 514 biztonságot, vállalati képességeket és költségmegtakarítást nyújt, segítve a vállalkozásokat az eszközök széleskörű kezelésében. A Chromebook Enterprise megcsillogtatja a Chrome OS és az Acer Chromebookok beépített üzleti képességeit azáltal, hogy lehetővé teszi az IT-szegmens számára a felhőbeli munkatevékenyésg biztonságának garantálását, egyúttal kiküszöböli a licenc külön megvásárlásának szükségességét is. A szolgáltatás maga biztonságos és produktív környezetet teremt a felhőalapú munkakörnyezetben dolgozó munkavállalók számára is. Az IT-szegmens egész biztos, hogy értékelni fogja a Chromebook Enterprise Spin 514-be integrált átfogó biztonsági szolgáltatásokat, és az informatikai rendszergazdák a webalapú hozzáféréssel könnyedén kezelhetik a frissítéseket, konfigurálhatják az alkalmazásokat, a bővítmények használatával növelhetik a böngésző funkcionalitását, a frissítési irányelveket és még sok mást.

A nulla érintéses regisztrációval könnyedén adminisztrálható az Acer Chromebook Enterprise Spin 514. A Chrome OS leegyszerűsíti a felhőalapú munkaerő telepítésének, kezelésének és háttértámogatásának folyamatát, nő a hatékonyság, párhuzamosan pedig csökkenti a teljes tulajdonlási költséget (TCO).

A Chromebook Enterprise Spin 514 akár 16 GB DDR4 DRAM-mal és akár 256 GB gyors PCIe NVMe SSD-tárral is rendelkezik.

FOTÓK: https://www.facebook.com/miazablogger/posts/864469577428529

App támogatás

Az új Chromebook Spin 514 és Chromebook Enterprise Spin 514 egyaránt támogatja az alkalmazásokat a Google Playen és a webalapú alkalmazásokon keresztül, így az ügyfelek hozzáférhetnek minden általuk kedvelt alkalmazáshoz a termelékenység, a kreativitás, a szolgáltatások és egyebek érdekében.

Árazás és elérhetőség

Az Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H) várhatóan Februártól előrendelhető Észak-Amerikában, 500 USD induló árral, míg az EMEA régióban márciustól lesz elérhető 529 Eurós áron

Az Acer Chromebook Enterprise Spin 514 (CP514-1WH) márciustól lesz előrendelhető mindkét régióban, 749 USD illetve EUR 799€ induló árakkal.