Az Acer bemutatja prémium Chromebook Plus laptopjait termelékenységre és játékra tervezve, beépített Google AI-val

Nagyobb teljesítmény a kapcsolat, létrehozás és együttműködés terén az új átalakítható Acer Chromebook Plus Spin 714-en és a felhőjátékra optimalizált Acer Chromebook Plus 516 GE-n a ChromeOS új Generative AI-funkcióinak köszönhetően

Rövid összefoglaló:

  • A teljesítmény és a hordozhatóság megtestesítője, az Acer Chromebook Plus Spin 714 Intel® Core™ Ultra processzorokkal működik, vékony és könnyű 2 az 1-ben átalakítható kialakítással, tartós alumínium házban, így tökéletes minden felhasználási környezetben, legyen az munka, iskola vagy játék.
  • Az Acer Chromebook Plus 516 GE magával ragadó felhő alapú játékélményt nyújt az NVIDIA GeForce NOW, az Intel Core processzorok és játékközpontú kialakításnak köszönhetően, illetve 120 Hz-es WQXGA kijelzővel, RGB billentyűzettel érkezik, továbbá Wi-Fi 6E-vel is fel van vértezve a gyors és megbízható csatlakozás érdekében.
  • Mindkét új Acer Chromebook Plus laptop a Google és az Adobe generatív mesterséges intelligencia funkcióival minden eddiginél jobban ösztönzi a felhasználókat, hogy csatlakozzanak, hozzanak létre és működjenek együtt kollégáikkal, társaikkal.

Az Acer bemutatott két új prémium Chromebook Plus laptopot – az Acer Chromebook Plus Spin 714-et és az Acer Chromebook Plus 516 GE-t –, amelyek a sokoldalú dizájnt akár kétszer gyorsabb Intel Core processzorral és akár duplájára növelt memóriával és tárhellyel[i]párosítják.

Chromebook Plus eszközként a két új modell támogatja a továbbfejlesztett generatív mesterséges intelligencia funkciókat a kapcsolódás, a kreativitás és az együttműködés érdekében, mint például a “help me write” (segítsen írni) funkció, – amely egyetlen jobb kattintással érhető el- , a Google Photos Magic Editor, a Gemini és még sok más. Az Acer Chromebook Plus Spin 714 egy vékony átalakítható laptop, amelyet menet közbeni termelékenységre és csatlakoztathatóságra optimalizáltak 360 fokos zsanérokkal, lehetővé téve számtalan módon és helyen történő használatát. Az Acer Chromebook Plus 516 GE pedig egy következő generációs, felhőalapú játékra alkalmas Chromebook a legújabb játékközpontú hardverrel, amellyel AAA-játékokat streamelhet és játszhat NVIDIA® GeForce® NOW, Xbox Cloud Gaming, Boosteroid, Amazon Luna és még sok más segítségével.

„Két új Acer Chromebook Plus laptopunk mesterien használja ki a Google új mesterséges intelligenciájának előnyeit, amelyek immár a ChromeOS részét képezik, hogy még több élvonalbeli élményt nyújthassanak a Chromebook-felhasználóknak” – mondta James Lin, az Acer Inc. Notebook üzletágának vezérigazgatója. „Az tény, hogy ez a két új Acer Chromebook Plus laptop nem is különbözhetne jobban egymástól, de mindkettő minőségi Chromebook Plus élményt nyújt, közvetlenül a ChromeOS ökoszisztéma erejével és rugalmasságával, valamint a felhasználó-központú Chromebook Plus laptoptervezés előnyeivel.”

A hordozható és átalakítható Acer Chromebook Plus Spin 714 kivételes menet közbeni teljesítménnyel büszkélkedhet

A kompakt, strapabíró és nagy teljesítményre törekvő új átalakítható Acer Chromebook Plus Spin 714 (CP714-1H) ideális hordozható Chromebook, amely a kiváló mobilteljesítmény és a hatékony többfeladatos munka keresett kombinációját biztosítja a munkahelyi, iskolai feladatokhoz, vagy szenvedélyes projektekhez. Az akár Intel® Core™ Ultra 7 processzorokkal[ii] működő Acer Chromebook készen áll arra, hogy segítse a felhasználókat az AI-alapú Google és Adobe-alkalmazások használatában. A Google mesterséges intelligencia segíti a felhasználókat az egyszerű írásban és egyedi hátterek kialakításában, az Adobe Photoshop és a LumaFusion alkalmazásokkal pedig a fényképek és videók szerkesztése gyerekjáték. A Gemini a Google dokumentumokban, táblázatokban, diákban és Gmailben[iii] segít jegyzetek létrehozásában és összefoglalásában. Ráadásul az új Chromebook egész napos termelékenysége lesz a standard; megduplázott sebességgel, memóriával és tárhellyel[1] érkezik, strapabíró alumínium házának kialakítása MIL-STD 810 tanúsítvánnyal rendelkezik, a gyorstöltő akkumulátor pedig hosszú, akár 10[2,iv] órás üzemidőt biztosít.

Az Acer Chromebook Plus Spin 714 2 az 1-ben kialakítása 360 fokos zsanérokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy különféle helyzetekben használható legyen, például hagyományos laptopként vagy táblagépként jegyzetkészítéshez és vázlatkészítéshez egy opcionális, dokkolható USI active stylus[2] segítségével. A Chromebook 14 hüvelykes érintőképernyője élénken jeleníti meg a képeket WUXGA (1920×1200) felbontáson tisztasággal és élénk, 100%-os sRGB színtartományban. Ez azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia által vezérelt funkciók, például a generatív háttérképek és a Google Photos Magic Editor segítségével a felhasználók újragondolhatják fényképeiket, így még magával ragadóbbak és élvezetesebbek lesznek a Chromebook vékony keretű kijelzőjén. Ezenkívül az Antimikrobiális Corning® Gorilla® Glass üveg megvédi a karcolásoktól, miközben ellenáll a foltoknak és baktériumoknak[v].

A Chromebook 1440p-s QHD webkamerája és a mesterséges intelligencia által vezérelt audio- és videojavítások révén a jobb tisztaság, megvilágítás és hangzás érdekében az emberek mindig nagyszerűen néznek ki és hangzanak az online órákon, munkahelyi konferenciahívásokon vagy családi összejöveteleken. A webkamera zajcsökkentő technológiával rendelkezik, amely még gyenge fényviszonyok között is kiváló minőségű képet biztosít, valamint fizikai zárral védi a magánéletet, míg az opcionális ujjlenyomat-olvasó[2] biztosítja a felhasználók biztonságos hozzáférését az eszközökhöz. A kettős mikrofon dupla, felfelé néző hangszóróval és DTS® Audio-val párosítva kiváló minőségű, torzításmentes hangzást biztosít a konferenciaélmény további fokozása érdekében. A Chromebook megbízhatóan csatlakozik Wi-Fi 6E és Bluetooth™ 5.1 porton keresztül, valamint további eszközökhöz számos porton keresztül, beleértve a HDMI 2.0-t és két USB Type-C portot, – mindkettő Thunderbolt™ 4 – , és egy USB Type-A portot.

Az Acer Chromebook Plus 516 GE magával ragadó felhőalapú játékot biztosít az NVIDIA GeForce NOW segítségével

Az új Acer Chromebook Plus 516 GE (CBG516-2H) teljesen új játékmódot kínál az NVIDIA GeForce NOW felhőalapú játékszolgáltatással, valamint a legújabb technológiákkal és első osztályú játékközpontú kialakításával. Az Acer Chromebook Plus 516 GE felhasználói élvezhetik a legújabb AAA játékokat több millió játékossal, letöltés nélkül az NVIDIA GeForce NOW-on keresztül, akár 1600p felbontásban és 120 képkocka/mp sebességgel az Ultimate tagsággal, a következő generációs GeForce RTX™ 4080 szerverekről streamelve a felhőből. Az eszköz teljesítményre törekvő 13. generációs Intel® Core™ i7 processzorai[2] és nagy felbontású kijelzője gyors, 120 Hz-es adatfolyamot tesz lehetővé, ami a legmodernebb grafikát és lenyűgözően sima látványt eredményezi.

A Chromebook nagy felbontású WQXGA (2560×1600) IPS-kijelzőjének játékélménye lenyűgöző a gyors, 120 Hz-es frissítési gyakoriságnak köszönhetően, amely valósághű és egyenletes, magas képkocka/másodperc sebességű játékot eredményez. Ráadásul a kijelző 100%-os sRGB színskálája élénk és pontos képeket biztosít. A kiváló minőségű DTS audio két felfelé és két lefelé irányuló hangszóróval egészíti ki az élethű látványt, amelyek a mélysugárzókkal ellentétes irányba sugározzák a hangot, és kiküszöbölik a nem kívánt rezgéseket.

Az Acer Chromebook Plus 516 GE RJ-45 2,5G Gigabit Ethernet LAN-porttal rendelkezik, amely gyors és megbízható kapcsolatot biztosít a zavartalan felhőalapú játékhoz. Ezen túlmenően, ha a játékosok magukkal viszik strapabíró Chromebookjukat útközbeni felhőalapú játékokhoz, támaszkodhatnak az eszköz gyors és biztonságos Wi-Fi 6E-jére. A Chromebook Plus 516 GE játékbillentyűzetet tartalmaz élénk színű, 4 zónás előre beállított háttérvilágítási színmódokkal és szellemkép-korrigáló technológiával, amely gyors és pontos billentyűzetbevitelt és billentyűkombinációkat eredményez.

A felhőjátékosok értékelni fogják a Chromebook Plus 516 GE szolgáltatásainak prémium kombinációját is, amely a ChromeOS és az Adobe alkalmazások új, generatív mesterségesintelligencia-létrehozási és együttműködési funkcióinak felhasználásával növeli a munkahelyi és iskolai termelékenységet. A játékosok a legtöbbet hozhatják ki játékaikból az új Game irányítópulttal, amely lehetővé teszi számukra, hogy személyre szabják játékélményüket, és megosszák játékmenetüket a többi játékossal. A Chromebook 1080p webkamerája integrált mesterséges intelligencia-alapú videohívási eszközökkel rendelkezik, amelyek javítják a tisztaságot, a megvilágítást és a hangot bármely ilyen alkalmazásban, így a játékosok a legjobban mutatnak és hangzanak streamelés közben. Ezenkívül a Chromebook Plus 516 GE akár 2 TB PCIe NVMe SSD tárhellyel, akár 16 GB gyors LPDDR4X memóriával és akár 10 órányi[2,4] akkumulátor-üzemidővel is rendelkezik.

Az Acer Chromebook Plus Spin 714 elérhető vállalkozásokra (Enterprise) és oktatásra (Education) optimalizált verzióban

Az új Acer Chromebook Plus Spin 714 vállalati és oktatási felügyeleti képességekkel is elérhető a Chrome Enterprise Upgrade és a Chrome Education Upgrade révén. Az Acer Chromebook Plus Enterprise Spin 714 (CPE794-1N) lehetővé teszi az informatikai részlegek számára, hogy egyszerűsített eszközregisztrációt, infrastruktúra-integrációt, fejlett biztonsági beállításokat és beépített vírusvédelmet alkalmazzanak az adatok és alkalmazások védelme érdekében. A Chrome Education Upgrade segítségével az iskolák nagyobb lehetőséget kapnak a ChromeOS-környezetük kezelésében, hogy a legjobban megfeleljenek iskolájuk, valamint minden diák és tanár egyéni igényeinek. A felügyeleti képességekkel az informatikai rendszergazdákat a hét minden napján, napi 24 órában elérhető informatikai távoli segítséggel és ChromeOS hibaelhárítási segítséggel támogatják.

Ár és elérhetőség


Az Acer Chromebook Plus Spin 714 (CP714-1H) az EMEA régióban júniustól lesz elérhető 979 Euro ártól

Az Acer Chromebook Plus 516 GE az EMEA régióban júniustól lesz elérhető 699 Euro ártól

A pontos specifikációk, az árak és elérhetőség régiónként változhat. Ha többet szeretne megtudni az elérhetőségről, a termékleírásokról és az árakról az adott piacokon, kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra.

Specifications / Specifikációk

NameAcer Chromebook Plus Spin 714
ModelCP714-1H
Operating SystemChromeOS
Screen14.0″ Display with IPS Technology, WUXGA (1920 x 1200), Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD, with Antimicrobial Corning® Gorilla® Glass Multi-Touch, 16:10 Aspect Ratio, 340 nit brightness, 100% sRGB, optional USI Stylus support
ProcessorsIntel® Core™ Ultra 7 processor 165U (Intel® AI Boost capable, and Intel® vPro Enterprise eligibility) Intel® Core™ Ultra 7 processor 155U (Intel® AI Boost capable) Intel® Core™ Ultra 5 processor 125U (Intel® AI Boost capable) Intel® Core™ Ultra 5 processor 115U (Intel® AI Boost capable)
GraphicsIntel® Graphics
MemoryUp to 16 GB dual-channel LPDDR5X SDRAM
StorageUp to 512GB SSD, PCIe Gen 4, 16 Gb/s up to 4 lanes, NVMe
CameraQHD camera (2560 x 1440) with 1440p QHD video at 30 FPS; with Temporal Noise Reduction, Blue Glass Lens and Privacy Shutter; Dual-mic support
PortsTwo USB Type-C (supporting Thunderbolt 4, USB charging and Power Delivery up to 65W), one USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1 HDMI 2.0, 3.5mm headphone/speaker jack
Battery, Battery life53 Wh 3-cell Li-ion battery, fast charging; provides battery life up to 10 hours
Wireless and NetworkingWi-Fi 6E AX211 Wireless LAN and Bluetooth 5.1 or above
FeaturesOceanGlass touchpad
Dimensions313.6 (W) x 224.5 (D) x 18.05 (H) mm [12.35 (W) x 8.84 (D) x 0.71 (H) inches]
System ComplianceEnergy Star, EPEAT Gold
NameAcer Chromebook Plus 516 GE
ModelCBG516-2H
Operating SystemChromeOS
Screen16.0″ display with IPS technology, WQXGA (2560 x 1600) supporting 120 Hz, Acer ComfyView™ LED-backlit TFT LCD, 16:10 Aspect Ratio, 350 nit brightness, 100% sRGB
ProcessorsIntel® Core™ 7 processor 150U Intel® Core™ 5 processor 120U
GraphicsIntel® Graphics
MemoryUp to 16 GB dual-channel LPDDR4X SDRAM; memory frequency up to 4266 MT/s
StorageUp to 2 TB SSD, PCIe Gen 4, 16 Gb/s NVMe
CameraFull HD camera (1920 x 1080) with 1080p video at 60 FPS; with Temporal Noise Reduction, and Blue Glass Lens
PortsTwo USB Type-C (supporting DisplayPort, and USB charging), one USB Type-A, HDMI 2.1, Ethernet RJ-45 port, 3.5mm headphone/speaker jack
Battery, Battery life65 Wh 4-cell Li-ion battery, fast charging; provides battery life up to 10 hours
Wireless and Networking2.5G Ethernet, Wake-on-LAN ready; Wi-Fi 6E AX211 Wireless LAN, supports Bluetooth 5.2 or above
FeaturesOceanGlass touchpad,
Dimensions356.58 (W) x 249.67 (D) x 21.3 (H) mm (14.04 x 9.83 x 0.84 inches)
System ComplianceEnergy Star, EPEAT

i[] Összehasonlítva a 2022 júliusa és 2022 decembere közötti legkeresettebb Chromebookokkal

ii
[] A specifikációk modelltől és/vagy régiótól függően változhatnak. Minden modell a rendelkezésre állás függvényében

iii[] Előfizetés szükséges

iv[] Az akkumulátor élettartama az eszköztől, a használattól és egyéb körülményektől függően változhat.

v[]Minden antimikrobiális megoldás, beleértve az Antimicrobial Corning ® Gorilla ® Glasst és az ezüstionos antimikrobiális megoldást, a technológia nem állítja, hogy védi a felhasználókat, és nem nyújt semmilyen közvetlen vagy hallgatólagos egészségügyi előnyt.

Az Acer bemutatja az otthoni szórakoztatáshoz készült Vero lézerprojektorok új sorozatát