Az Acer bemutatja az új AMD Ryzen 5000 sorozatú mobil processzorok által üzemeltetett Nitro és Aspire notebookokat

A Nitro termékek új NVIDIA GeForce RTX 30 sorozatú laptop GPU-kat is tartalmaznak

Az Ace bejelentette az új Nitro 5 gaming notebookokat, valamint az új Aspire 5 és 7 notebookokat, amelyeket az AMD Ryzen 5000 sorozatú mobil processzorok működtetnek. A nagy teljesítményű új AMD processzorok gyors és hatékony teljesítményt nyújtanak a laptopok számára. Akár 8 magos feldolgozási teljesítmény mellett ötvözik az alacsony fogyasztású, nagy sávszélességű memóriát az alacsony energiafogyasztással, és akár megduplázzák az előző RAM-generáció által elért adatsebességet, így ideálisak az új Nitro és Aspire notebookokhoz.

Az Acer Nitro 5 gaming notebookok akár NVIDIA GeForce RTX 3080 GPU-t is tartalmazhatnak, amely része az NVIDIA új GeForce RTX 30 sorozatú laptopba szánt GPU-jának, amely maximális teljesítményt nyújt a játékosok és az alkotók számára.

Az Acer Nitro 5 tökéletesen kiegyensúlyozott notebook-szériát képvisel, amely olyan alkalmi játékosok számára készült, akik készen állnak a “bevetésre”. Ezeket az eszközöket gondosan tervezték annak érdekében, hogy megfeleljenek bármely PC-rajongó igényének, legyen szó akár a világ egyre növekvő játékcím katalógusáról, vagy akár játékmenet streamjének szerkesztéséről.

Az Acer Aspire 5 és Aspire 7 sorozat erős, jól lekerekített vonalakkal bíró notebookokat képvisel. Mindegyiket a visszafogott kivitelezés jellemzi, ideálisak a hagyományosabb értelemben vett, elsősorban az olyan felhasználók számára, akiket különösen érdekel a teljesítmény, a kijelző minősége, a súly és az akkumulátor élettartama. Az Aspire sorozat pont arról szól, hogy a felhasználók rendelkezésére álljon minden olyan szükséges részlet, amely önmaguk és szenvedélyük kifejezéséhez szükségeltetik.

Acer Nitro 5 – ugorj fejest a játékba

Az Acer népszerű Nitro 5 gaming notebook-sorozata jelentős frissítést kap tehát, akár AMD Ryzen 7 5000 H sorozatú mobil processzorral és akár NVIDIA GeForce RTX 3080 GPU-val szerelve, amely egy igencsak erőteljes kombináció, ideális a játékkedvelők számára. Ennek a nagy teljesítményű CPU/GPU-kombinációnak remek kiegészítő opciója a két M.2 PCIe hely, valamint és/vagy SATA SSD számára kialakított rész (akár 2 TB NVMe SSD/2TB HDD támogatás). Pluszban kapunk akár 32 GB DDR4 3200 RAM-ot és gyors hálózatkezelést is Killer E2600 támogatással és a Wi-Fi 6 szabvánnyal. Azoknak a gamerekenek, akik a lehető legtöbbet akarják megszerezni, a Nitro 5 tartalmazza az összes kulcsfontosságú elemet, amely szükséges a kompromisszumok nélküli játékélményhez.

Az új Nitro 5 notebookok 15,6 hüvelykes vagy 17,3 hüvelykes kijelzőkkel érhetők el, nagyfelbontású QHD kijelzővel, 165 Hz-es frissítési frekvenciával vagy teljes nagyfelbontású (FHD) kijelzővel, 360 Hz-es frissítési frekvenciával, 3 ms válaszidővel. Az Acer a színek élénksége érdekében egy 300 nites panelt integrált az eszközbe, amely az sRGB színskálájának 100%-át lefedi, és magát a kijelzőt még vonzóbbá teszi azáltal, hogy növelésre került a kijelző-burkolat arány: 80 százalékos lett a végeredmény. A kávák 7,02 mm vékonyságúak.

Az Acer CoolBoost technológiára épülő ikerventilátorok, valamint a négy stratégiailag fontos ponton elhelyezett légelvezető leömlők folyamatosan hűvös állapotban tartják a a Nitro 5-öt. A CoolBoost pedig figyeli a ventilátor sebességét, és szükség esetén növeli azt a teljes teljesítmény optimalizálása érdekében. A felhasználók valós időben figyelemmel kísérhetik és kezelhetik a rendszert a NitroSense segítségével, ezzel biztosítva számukra a hőkezelést, a ventilátor sebességét és egyebeket.

Acer Aspire 7 – erőteljes teljesítmény és vékony kialakítás az úton lévő felhasználók számára

Az Aspire 7 sorozat új modelljei az erős, új AMD Ryzen 5000 sorozatú mobil processzort tartalmazzák, NVIDIA GeForce GTX 1650 GPU-val párosítva, így ideálisak mind a szakemberek, mind pedig a játékrajongók fejlett igényeihez. Az elegáns, visszafogott dizájnja alapvetően azoknak fog tetszeni, akik inkább a finom stílust választják, különösen, ha úton vannak, vagy épp egy adott ügyfél irodájában dolgoznak.

Ez a masszív teljesítmény egy mindössze 2,15 kg súlyú gépházban található, amely remek hordozhatósággal ruházza fel a notebookot útközbeni munkavégzéshez anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a teljesítmény rovására. Akár 32 GB DDR4 memóriával, akár 1 TB-os PCIe SSD-vel és gyors kétsávos Wi-Fi 6 hákózatkezeléssel is konfigurálható. Nincs kétség: ez egy kimondottan nagy teljesítményű gép, amely magasabb kihívásoknak is megfelel.

Az eszköz természetesen a legújabb csatlakozási lehetőségeket is kínálja: az USB-C segítségével a szupergyors adatátvitel akár 5 Gbps sebességgel is elérhető. A kétsávos Wi-Fi 6 (802.11ax) akár háromszorosan javítja az átlagos hálózati átvitelt, és akár 75 százalékkal csökkenti a késleltetést a Wi-Fi 5-höz (802.11ac) képest.

Karcsú kialakításának részeként lenyűgöző 15,6 hüvelykes FHD kijelző került beépítésre, keskeny kávával, 81,61 százalékos kijelző-burkolat arányt biztosítva. Az Acer Color Intelligence és az Acer ExaColor párhuzamosan működnek, hogy rendkívül pontos, színhű vizualitást nyújtsanak. Az Acer Color Intelligence ragyogóbb és élénkebb kijelzőt kínál kevesebb CPU-terhelés mellett – dinamikusan állítja be a gammát és a telítettséget valós időben, optimalizálva a képernyő színét, fényerejét és telítettségét túlexponálás vagy túlszaturáltság nélkül.

Végezetül a termikus kialakítása többféle hűtési módot kínál, biztosítva a notebook hűvös és csendes működését. Az „Fn + F” parancsikon egyetlen érintésével a ventilátor sebessége állítható a néma, a normál vagy a teljesítménycentrikus profil között.

Acer Aspire 5 – megfizethető teljesítmény a multitasking-felhasználással fókuszban

A legújabb Aspire 5 nagy teljesítményű új AMD 5000 sorozatú processzorokat, AMD Radeon RX 640 Graphics VGA-t, akár 24 GB memóriát és 1 TB M.2 PCIe SSD NVMe1-t és/vagy 2 TB-os HDD-t is tartalmaz. Amatőr bloggerek, fotósok és diákok, akik megfizethető, de nagy teljesítményű eszközt keresnek, meg fogják találni számításaikat az Aspire 5 segítségével. Ez a notebook rendelkezik azzal, amire szükségük lehet, sokoldalú, gyors és hatékony multitasking, akár munkavégzésre is bevethető.

Vékony, 17,95 mm kialakítása és homokfúvott alumínium borítása elegánsan csiszolt megjelenést kölcsönöz az eszköznek. Keskeny kávás kialakítása egy 15,6 hüvelykes FHD IPS kijelzőt fog közre, amely magában foglalja az Acer BlueLightShield technológiákat is a potenciálisan káros kék fény kibocsátásának csökkentése érdekében.

Az Aspire 7-hez hasonlóan a legfrissebb csatlakozást kínálja az USB-C tekintetében, mely szupergyors adatátvitelt biztosít, a kétsávos Wi-Fi 6 (802.11ax) és a többféle hűtési módot kínáló termikus kialakítás pedig hab a tortán.

FOTÓK: https://www.facebook.com/miazablogger/posts/864469577428529

Árak és elérhetőség

A 15-inch Acer Nitro 5 (AN515-45) Észak Amerikában februártól elérhető 749.99 USD induló ártól; az EMEA régióban [kezdő konfiguráció: AMD Ryzen 7 Mobil Processzor, NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU és 512 GB SSD] szintén februártól 1,299 Eurós kezdő ártól; Kínában januártól kerül forgalomba, RMB 6,499 kezdő ártól.

A 17-inch Nitro 5 (AN517-41) Észak Amerikában februártól elérhető 849.99 USD induló ártól; az EMEA régióban [kezdő konfiguráció: AMD Ryzen 7 Mobil Processzor, NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU és 512 GB SSD] szintén februártól 1,299 Eurós kezdő ártól; Kínában januártól kerül forgalomba, RMB 6,499 kezdő ártól.

Az Acer Aspire 7 (A715-42G) Észak-Amerikában márciustól elérhető 749.99 USD kezdő ártól; az EMEA régióban februártól lesz 899 Eurós ártól.

Az Acer Aspire 5 (A515-45) Észak-Amerikában márciustól elérhető 549.99 USD től; az EMEA régióban februártól 699 Eurótól; Kínában Jnauártól elérhető, RMB 4,999 induló ártól.