Az Acer bemutatja az oktatási célokra szánt Chromebook Tab 10-et

 

  • Az első Chrome OS-t futtató tablet, ami kifejezetten oktatási célokra lett kifejlesztve, elősegíti a tanárok és a diákok közötti együttműködést és kommunikációt
  • Könnyen menedzselhető egy Chrome Oktatási licenccel; biztonságos és könnyen használható a diákok számára
  • QXGA 2048 x 1536 felbontás 9,7 hüvelykes érintőképernyős IPS kijelzőn
  • Wacom® EMR technológia a természetes írás- és rajzolás érzetért; a kialakított tolltartó biztonságosan tárolja
  • Tervben van a Google Expeditions AR támogatása is, amely még jobb tanulási élményt ad

Az Acer Inc. (TWSE: 2353) a mai napon bejelentette az első oktatási célra tervezett tabletjét, az Acer Chromebook Tab 10 (D651N), amely Chrome OS operációs rendszert futtat. Az új Acer Chromebook Tab 10-et az Acer oktatási ügyfelei számára alkotta meg, az osztálytermekben tudják leginkább használni a diákok a tanulás élvezetesebbé és gyorsabbá tételéhez, köszönhetően a Chrome OS sebességének, egyszerűségének és biztonságának.

Az Acer Chromebook Tab 10 ötvözi a hardver- és az alkalmazástámogatás terén elért előrelépéseinket, mellyel a diákok még szélesebb skálán kapják meg a valóban hasznos tananyagot.” – nyilatkozta James Lin, az Acer kereskedelmi és szétcsatlakoztatható laptop, IT termékek üzletágának vezetője, valamint hozzátette: „Az új Acer Chromebook Tab 10 arra ösztönzi a tanulókat, hogy fedezzék fel a körülöttük lévő világ megismerésének egy új módját.”

A tanulók sokkal jobban dolgozhatnak a QXGA felbontású kijelzőn, kombinálva a hordozható kialakítással
A 9,7 hüvelykes QXGA IPS érintőképernyőn a hallgatók lenyűgözően éles és élénk színeket láthatnak. A 2048 x 1536 felbontású, 264 képpont/hüvelyk sűrűségű kijelző kiemelkedően tiszta képet ad a tanulás során. A vékony és hordozható kialakítás lehetővé teszi, hogy az Acer Chromebook Tab 10-et az osztályteremben és más helyeken is használhassák. Így a diákok szélesebb köre – a kisebbeket és fiatalabbak egyaránt – képesek kezelni a készüléket az intuitív érintőképernyőn keresztül, miközben navigálnak, nagyítanak és elforgatják anyagaikat.

Ezenkívül az Acer Chromebook Tab 10 teljes mértékben támogatja a Google Play szolgáltatást, így a tanárok és a diákok is több millió Android-alkalmazáshoz férhetnek hozzá, az együttműködéshez, felfedezésekhez és a tanuláshoz.

Kompakt méretével az Acer Chromebook Tab 10 könnyen belerakható egy hátizsákban vagy elhelyezhető az íróasztalon, az egyedülálló kobaltkék színű pedig kiemelkedő megjelenést kölcsönöz neki. Az Acer Chromebook Tab 10 súlya mindössze 550 gramm, és 172,2 (W) x 238,2 (D) x 9,98 (H) mm méretekkel büszkélkedhet.

Hozd ki a legtöbbet a Chrome OS funkcióiból!
A diákok használhatják az előlapi 2MP HD webkamerát és dupla hangszót és mikrofont a Google Hangouts chat során. A hátsó 5MP-es kamera a videók és képek rögzítését teszi egyszerűbbé.

Azért, hogy a hallgatók interakciója jobb legyen az Acer Chromebook 10-zel, az eszköz tartalmaz egy Wacom EMR ceruzát is. A diákok pontosan használhatják az interaktív alkalmazásokkal, rajzolhatnak, jegyzeteket készíthetnek és rögzíthetik azon ötleteiket, amelyek az osztálytársakkal és a tanárokkal szeretnének megosztani. A Wacom EMR stylust a ceruza beépített dokkolójába helyezve biztonságosan tárolhatjuk. Ráadásul akkumulátor nélkül működik és cseppálló.

Ezenkívül az Acer Chromebook Tab 10 hosszú, akár 9 órás akkumulátor üzemidővel rendelkezik – mely elegendő ahhoz, hogy a diákok teljes iskolaidejükben használják azt.

Könnyen kezelhető és biztonságos
Az IT-rendszergazdák, mint minden más Chrome OS-alapú eszközt könnyen kezelhetik az új Acer Chromebook Tab 10-et is. Frissíthetik, konfigurálhatják alkalmazásokat, valamint kezelhetik a bővítményeket és a jogokat a Chrome oktatási licencével1.

Az Acer Chromebook Tab 10 megosztható másokkal is, akár az iskolai webhelyen és a laborokban, mivel a Chrome OS támogatja a többfelhasználós bejelentkezést, így a hallgatóknak gyors hozzáférést biztosít az információkhoz, alkalmazásaikhoz, projektjeikhez, a Gmailhez és még sok egyéb alkalmazáshoz, amikor bejelentkeznek egyedi fiókjukkal. Még akkor is, ha egy eszköz elveszik, ellopják, vagy megsérül, a diákok által generált információk megmaradnak. A Google Drive-ban tárolt adatokat biztonságosan védi, így a dokumentumokat és fényképeket a felhő pedig biztosítja, hogy a legfrissebb verzió legyen elérhető. Ráadásul a Chrome OS automatikusan frissül, megvédi a tanulókat az állandóan változó online fenyegetések ellen, például a vírusoktól és rosszindulatú programoktól.

Teljesítmény és csatlakoztathatóság
Az Acer Chromebook Tab 10 gyorsan reagál, egyszerre több alkalmazást is futtathat, mivel a kétmagos Cortex A72 és négymagos Cortex-A53 magokat integráló OP1 processzor hajtja meg. Emellett 4 GB RAM-ot és 32 GB tárkapacitással rendelkezik. A diákok a megbízható 2×2 MIMO 802.11ac WiFi kapcsolattal csatlakozhatnak az iskolai hálózathoz, a kijelzőkhöz és egyéb eszközökhöz pedig a 4.1 szabványú Bluetooth-szal.

Az új Acer Chromebook Tab 10 USB 3.1 C típusú Gen 1 portján keresztül feltölthetjük az eszközeinket, akár 5 Gbps sebességgel mozgathatjuk adatinkat, és csatlakozhatunk HD kijelzőt is.

A kiterjesztett valóság tervezett támogatása
Az Acer Chromebook Tab 10 támogatni fogja az Augmented Reality-t, hogy a tanulók megismerhessék az Expeditions AR új tanulási módszerét. Az Expeditions AR a Google AR technológiája, amely az osztálytermet képezi le és belehelyezi a 3D tárgyakat, így könnyebben érthetővé válnak olyan témák, mint a biológia, a földrajz és a csillagászat.

Elérhetőség
Az Acer Chromebook Tab 10 (D651N) az EMEA régióban májusban lesz elérhető (az oktatási intézmények és a konzumer vásárlóknak egyaránt).

A pontos specifikációk, az árak és a rendelkezésre állás régiónként eltérő lehet. Ha többet szeretne megtudni a termék elérhetőségéről, a specifikációiról és az egyes piacok árairól, kérjük, forduljon a legközelebbi Acer irodához (www.acer.com).

1 A Chrome oktatási licensz külön vásárolható meg.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .