Árváknak, időseknek, rászoruló családoknak indított karácsonyi segélyszállítmányt Erdélybe az Ökumenikus Segélyszervezet

  • Több mint 1100-an részesülnek a 4 tonna élelmiszerből

  • Wolf Kati is segített a csomagok összeállításában

Immár hagyományosan, idén karácsonykor is megajándékozza a marosvásárhelyi idősek otthona lakóit, illetve a Lazarenum Alapítvány által támogatott szegény sorsú és árva gyermekeket az Ökumenikus Segélyszervezet. A több mint 100 gyermeket és idős lakót segítő akció három (téli) hónapra biztosítja az intézmény tartósélelmiszer ellátását (liszt, tészta, olaj, rizs, cukor, lekvár, májkrém, szárított zöldségek, kávé, tea, szaloncukor, kakaó).

Az ünnepi segélyakció kiterjed a marosvásárhelyi intézmény látókörében lévő 170 Maros megyei családra is. Az 1000 főt számláló megajándékozottnak a fele gyermek, akiket korábban több adventi időszakban is karácsonyi ajándékkal, illetve tanév elején iskolaszerekkel segít rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Budapestről teherautók viszik Marosvásárhelyre a 2,5 millió forint értékű adományt, amely a 4 tonna karácsonyi tartósélelmiszer mellett a gyermekek számára édességet és játékokat is tartalmaz. Az utolsó 50 csomag összeállításában és felpakolásában Wolf Kati énekes, a segélyszervezet önkéntese is segített mai napon az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Központjában.

Nem maradnak karácsonyi ajándék nélkül az Újvidéken és a környező településeken élő hátrányos helyzetű családok gyermekei sem. Helyi partnerszervezetén (EHO) keresztül édességet, kifestőt és könyvet tartalmazó meglepetés csomagot küldött az Ökumenikus Segélyszervezet 200 rászoruló gyermeknek. A kárpátaljai Beregszászon pedig december második felében játszóházat és közös gyertyagyújtást szervez, s ezen ünnepi rendezvény keretében 70 gyermeket ajándékcsomaggal, illetve azok családjait élelmiszert és higiéniás eszközöket tartalmazó csomagokkal ajándékozza meg az Ökumenikus Segélyszervezet.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .