Aquaman zenéi és viccei

A türelem hétről hétre fogyott, hiszen lezajlottak a premierek, egyre többen látták már az új csodát, az Aquaman-t (Aquaman, hazai bemutató: december 13.), és olvasták a kritikusok különlegesen elégedett beszámolóit: már az elővételben vett mozijegyek is azt sejtetik, hogy az Atlantisz száműzött hercegéről szóló film lehet a DC-univerzum eddigi legnagyobb dobása. A londoni premieren a főszereplő Jason Momoa (aki szintén csak ott látta először a teljes filmet), azt mondta, hogy éppen öt évvel azelőtt egyezett meg a producerekkel a víz alatt is harcias szuperhős filmjéről. És egyúttal azt is elmesélte, hogy a maga részéről hogyan készült fel az emberfelettien erős, mégis nagyon cool figura eljátszására.

– Én zenéből építem a figurákat – mondta a színész. – És Aquaman nyilván metál rajongó. Szerintem, a Toolt szereti, meg a Metallica legelső lemezét, és Black Sabbath is bőven van benne: én ezeket hallgattam forgatás közben.
De az is kiderült, hogy James Wan rendező, ara bíztatta a színészt, hogy nyugodtan próbálkozzon, bohóckodjon, marháskodjon. Csak azt nem árulta el neki, hogy eközben is forog a kamera, és a gátlástalan játszadozás egy része bekerült a filmbe. Ezt Momoa számára is csak az első vetítés után derült ki.
– Ha nem nézett volna ki ilyen jól, haragudtam volna James Wan-re – mondta erről a főszereplő. – De így persze örülök neki. És a gyerekeimnek is bejött, hogy nem vagyok végig olyan komoran harcias: szóval, köszi, James, jöhet a következő!

IC Press