Állva tapsolták meg Cserháti Zsuzsa életét

Július 30.-án este csoda történt az Esztergomi Várszínházban. Bemutatásra került egy előadás Cserháti Zsuzsa életéről, ugyanazon a színpadon, ahol 2002-ben Zsuzsa utolsó alkalommal lépett fel. A BOLDOGSÁG… című produkciót, a zsúfolásig megtelt nézőtér hatalmas ovációval fogadta.

„Egész előadás alatt éreztük a feszült figyelmet, a nézők teljesen átadták magukat a darabnak. Ahogyan előadtam Zsuzsa legnagyobb dalait, éreztem és láttam, hogy az emberek velem énekelnek, ringatóznak, sírnak. Nagy hatással volt az érzéseikre Zsuzsa szívszorító története és a finálé dal után a közönség állva tapsolt, nem akartak minket elengedi a színpadról. Kimondhatatlan boldogságot éreztem, és Zsuzsára gondoltam, arra, hogy valahol remélem, látja, mennyire szeretik őt és hogy sosem fogjuk elfelejteni.” Mondta Horányi Juli, az est egyik főszereplője, az előadás megálmodója.

A darabban parádés alakítást nyújtott Ágoston Péter, aki megidézte többek között Payer Andrást, Eperjes Károlyt, Horváth Charlie-t és Szirtes Krisztiánt, Zsuzsa fiát is.

Märcz Fruzsina színésznő, meghatóan játszotta el Cserháti Zsuzsa legnehezebb éveiről szóló történetet, megszólalásig hasonlított az énekesnőre, amikor anyagi nehézségekkel, lelki gyötrelmekkel és túlsúllyal küzdött.

Horányi Juli egy teljesen új megközelítésben, saját stílusára formálva adta elő Zsuzsa dalait. Nem akarta utánozni az énekesnőt, úgy énekelt, ahogyan ő szokott, őszintén és meghatóan. A dalok az ő előadásában, fantasztikus élő zenekari kísérettel nagy hatást gyakoroltak az érzelmekre.

Fotók: Szamosvári Zsolt

„Mai napig hihetetlen érzés, hogy a közönség szinte egyszerre, felállva tapsolt és ünnepelte az előadást. Úgy gondolom, sikerült érzékletesen átadnunk Cserháti Zsuzsa történetét, ami a legfontosabb szempontunk volt. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy mindenkinek megköszönjem az odaadó munkáját és lelkesedését, ami nélkül fele ilyen izgalmas előadás jöhetett volna létre. És külön köszönjük a minket támogató cégek együttműködését.” Dénes Viktor az előadás rendezője

Az alkotók állandó játszóhelyet is keresnek az előadásnak Budapesten, amíg megtalálják az ideális befogadó színházat, addig a darab látható lesz egy alkalommal Újpesten, az Ady Endre Kulturális Központban, valamint Vácott a Váci Dunakanyar Színházban is.

AZ ELŐADÁS TÁMOGATÓI: