Aktuális LMP erőlködés – ne pazarolják az ivóvízkincset az akkumulátorgyártásra!

A szerencsétlen, erőtlen LMP napról-napra próbál valamit böffenteni, hogy legalább a látszatát megtartsa annak, hogy még egy létező párt.

    Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy az ivóvízkincset akkumulátorgyártásra pazarolja a kormány.

    Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke pénteken Tatabányán – online is követhető – sajtótájékoztatón azt mondta: ma egyetlen település sem lehet biztonságban abban a tekintetben, hogy az akkumulátorgyártás mely folyamatát telepítik oda.


    Az emberek egyre inkább elzárkóznak attól, hogy lakóhelyük közelében ilyen új gyár vagy hulladékfeldolgozó létesüljön, a közvélemény-kutatások szerint a felnőtt lakosság nagyobb része elutasítja ezek létesítését – fűzte hozzá. Felidézte: az elmúlt héten Ácson és Felsőzsolcán is lakossági tiltakozást tartottak.


    A kormány mindenféle indokot talál arra, hogy miért kell Magyarországból “akkumulátorgyarmatot” csinálni – jegyezte meg, kiemelve: ezek az akkumulátorgyárak “víz- és energiazabálók”.


    Erre az energiára és vízre azonban a mezőgazdaságban és az élelmiszer-termelésben lenne szükség – hangoztatta az LMP-s politikus, aki kitért a Tatabánya közelében már működő akkumulátorgyárra is.


    Amellett, hogy ez az üzem is “eszi az erőforrásokat”, a munkavédelmi és környezetvédelmi szabályokat sem tartják be – mutatott rá, jelezve: most a gyár bővítése került napirendre.


    Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere közölte: határozati javaslatot nyújtott be a képviselő-testületnek, amelyben rögzítenék, Tatabányán nem szeretnék tovább növeli az akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó tevékenységet. Kitért arra is, november 9-ére közmeghallgatást szervezett a témában, ahol mindenki elmondhatja véleményét.


    Fakli István, az LMP Komárom-Esztergom vármegyei elnöke arról beszélt, hogy a karsztvízbázis, amely felett húzódnak az ottani települések, sérülhetne a tervezett beruházással.


    A kormány és az akkumulátorgyárak nem sajátíthatják ki a vízkincset, az itt élők beleszólást kérnek abba, mi történik ezzel a komoly értéket képviselő nemzeti vagyonnal – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.