A világbajnok magyar bűvész egy házat „varázsolt” egy rászoruló családnak

Hajnóczy Soma lélegzetelállító mutatványa

A kétszeres világbajnok bűvész YouTube-sorozatában 100 Ft-ból „varázsolt” egy házat, amit egy rászoruló családnak ajándékozott. A két gyermeket nevelő, szerény körülmények élő házaspár a fináléig nem tudott semmit az egész akcióról. Teljes megdöbbenésben, könnyek között vették át új otthonuk kulcsait.

Hajnóczy Soma neve sok embernek ismerősen csenghet. A nemzetközileg is ismert bűvész gyakran áll társadalmilag érzékeny témák mögé. Volt, hogy hajléktalanoknak „varázsolt” pénzt és ételt, volt hogy a Bátor Táborban tanította bűvészkedni a gyerekeket, de rendszeresen adakozik rászoruló szervezeteknek is.

Legújabb kreatív projektjében – amelyet százezrek követtek a nagyobb videómegosztókon – Soma azt tűzte ki célul, hogy 100 Ft-ból vásárol egy házat. Ezt a látszólag lehetetlen elképzelést néhány hónap alatt meg is valósította. Nemzetközileg szerveztek már hasonló akciókat, amelyekben egy kis tárgyat csereberéltek el egyre nagyobbakra, de tudomásunk szerint itthon ilyen léptékben ez még senkinek sem sikerült.

Soma a sorozat első részében 100 Ft-ból vett egy egyszerű tollat, aminek készített egy reklámot, majd elárverezte azt. 130.000 Ft-ért sikerült eladnia. A befolyt pénzből ezután gyűjtői kártyacsomagokat vett, amelyeket az aláírásával már közel félmillió forintért értékesített. A kártyákat két Playstation 5 követte, ezekből 2 elektromos gitárt vásárolt, amelyeket 20 híres magyar zenésszel íratott alá. Többek között Azahriah, Presser Gábor, Geszti Péter, Majka, a Punnany Massif, Kiss Tibi, Hobo, Zorán, és Hooligans is szignózták a gitárokat.

A hangszereket, amelyek már több, mint 4 és fél millió forintért keltek el, két elektromos robogó követte. A robogókért kapott pénzből ezután a bűvész egy oldtimer Porschét vett, végül pedig egy maldív-szigeteki luxusutazást árverezett el. A projekt leforgása alatt összesen több, mint 16 millió forintot „kovácsolt” Soma a kezdeti százasból. Végül egy 100 négyzetméteres családi házat sikerült vennie a pénzből, amelyet egy rászoruló családnak ajándékozott.

Sokkoló volt látni, hogy korábban milyen körülmények között élt a család, akiket egy alapítvány segítségével választottunk ki” – vallotta be Soma.

A család nem sejtett semmit az egész akcióról. Az hitték, Somáék mindössze néhány játékot visznek a gyerekeknek ajándékba. Annál nagyobb volt a meglepődés és az öröm, mikor a bűvész elővett a házról egy képet, és felfedte látogatásának valódi okát. Az egész család mélyen meghatódva és örömmel fogadta a hírt.

Pályafutásom egyik legszebb „bűvészmutatványát” jelentette ez számomra, hiszen egy család életét változtathattuk meg, felhívásomra pedig a követőim egy emberként mozdultak meg. A sorozat üzenete is innen ered: mindenki segítsen a saját eszközeivel ott, ahol tud, és úgy, ahogy tud. Nem az a lényeg, hogy mennyivel segítesz, hanem az, hogy segítesz, hiszen a jóság összeadódik, ahogy ezt a 100Ft-ból megvásárolt ház története is mutatja.” – fűzte hozzá az ötletgazda.

Az új településen egyébként tárt karokkal fogadták a családot. A polgármester személyesen is ott volt a ház átadóján és boldogan köszöntötte az új lakókat.