A vegán szépség új világa

Sminkelés közben is lehetünk tudatosak!

Napjainkban egyre többet hallott szó a vegán kifejezés, amely jelentősen túlmutat már egy egyszerű étkezési szokáson. A vegán diéta, vegán divat és vegán szépségápolás mindennapjaink fontos részét képezik, sokunk számára ez többet jelent mint egy aktuális divathullám, igazi elhivatottság, egy életstílus. A vegánság elterjedésével egyre több vállalat és márka kínál alternatívát termékei között, hogy lelkiismereti, természetvédelmi vagy esetleg egészségügyi okokból a vegán életmód mellett döntők is nyugodt szívvel válogathassanak kínálatukból. A tavalyi évben mutatta be az AVON a vegán családját, a Distillery-t, amely az arcápolási termékek után idén smink újdonságokkal is bővült.

A vegán étkezés és divat mellett napjainkban nagyon elterjedt a vegán kozmetikumok, dekorkozmetikumok használata is. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mégis milyen állati eredetű összetevőket tartalmazhatnak kozmetikumaink, amelyre talán a legegyszerűbb példa lehet a mindenki számára jól ismert kollagén vagy a méhviasz. A vegán kozmetikumokban ezeket az összetevőket növényi, vagy ásványi eredetű anyagokkal helyettesítik, így alkotják meg a környezetbarátabb, de hasonlóképpen hatásos kozmetikai termékeinket.

A bőrápolási termékek mellett elterjedtek a vegán dekorkozmetikumok is, így a „clean beauty” szerelmeseinek sminkelés során sem kell kompromisszumokat kötniük. A kizárólag növényi és ásványi eredetű alapanyagokat tartalmazó dekorkozmetikumok nem nehezítik el bőrünket, nem tömítik el pórusainkat, természetes összetevőiknek köszönhetően nem irritálják még az érzékeny, pattanásokra hajlamos bőrt sem.

Az Avon 2019 szeptemberében debütált Distillery, vegán bőrápolási termékcsaládja után, idén tavasszal mutatta be a Distillery sminkvonalát is, amely remek választás lehet azok számára, akik a vegán sminkeket részesítik előnyben.

Az Avon Distillery sminktermékek kizárólag a legtisztább ásványi pigmenteket és nélkülözhetetlen természetes összetevőket tartalmazzák, nem nehezítik el bőrünket, nem tömítik el pórusainkat, mégis gyönyörűen vibráló, szuperpigmentált színekben pompáznak. Az allergológiailag, bőrgyógyászatilag és klinikailag tesztelt, vegán termékcsalád három taggal kecsegtet, amelyek tisztán és koncentráltan fejtik ki hatásukat, hogy tökéletes sminket készíthessünk. A 100%-ban vízmentes termékek illat- és alkoholmentesek és nem tartalmaznak mesterséges színezékeket sem.

A Distillery Pressed to Impress púderalapozó magas koncentrációban tartalmaz lágy, könnyen eloszlatható, természetes ásványi színpigmenteket, amelyek igazodnak bőrtónusunkhoz és tökéletes alapot biztosítanak arcsminkünknek, miközben hagyják bőrünket lélegezni. A selymes, töltőanyag mentes formula tökéletesen mattítja bőrünket omega 3 és -6 vitaminokban gazdag málnaolajjal és antioxidánsokkal teszi ragyogóvá arcunkat.

A Distillery Shadow Shots szemhéjpúderek szintén magasan koncentrált és intenzíven pigmentált árnyalataival látványos színekbe öltöztethetjük tekintetünket. A természetben előforduló ásványi pigmentek bőrpuhító szerves kukoricakeményítővel ötvözve alkotnak rendkívül könnyed, gyönyörű fényű és igazán tartós szemfestékeket.

A Distillery Lash’d Up szempillaspirállal pedig megkoronázhatjuk szemsminkünket, a tiszta színpigmentek drámaian sötétítik, míg a napraforgóviasz és a rizskorpaviasz krémes elegye hosszabbítja, vastagítja és dúsítja pilláinkat.