A Sleaford Mods új dallal vezeti fel közelgő anyagát

Sleaford Mods számára jól telt a nyár, hiszen ausztrál turnéjuk mellett az ikonikus Wembley Stadionban is felléphettek a Blur előzenekaraként, és nem mellesleg a Sziget Fesztivál színpadán is megfordultak. Hamarosan pedig eddigi legnagyobb európai turnéjukra indulnak. A rakétákat egy új megjelenéssel, a “More UK GRIM” című hatdalos EP-vel izzítják, mely október 20-án fog landolni. Az anyag első beharangozója meg is érkezett “Big Pharma” címmel.

Az EP a 2023-as “UK GRIM” albummal egy időben rögzített felvételeket tartalmaz. Az ígéretek szerint Andrew Fearn és Jason Williamson rettenthetetlen párosa továbbra is az éles meglátások és a szellemesség, illetve a felháborodás és az együttérzés keverékével kritizálja és ünnepli majd rajta a zavaros kort, melyben élünk.

A “Big Pharma” című track 2022 őszén íródott, amikor a járványhelyzet ismét bekopogtatott Nagy-Britanniában. A dal sok mindent hordoz magában a szokásos Sleaford Mods-abszurditásból, miközben arra a jelenségre hívja fel a figyelmet, hogy előszeretettel rajongunk az olyan információ- és véleményvezérekért, akik valójában nagyon is megkérdőjelezhető hitelességű karakterek. A felvételhez egy szatirikus animációs videói is készült Sean Sears rendezésében.

A “Big Pharma” mellett az “Under The Rules“, az “Old Nottz“, a “PO Crazeh” és a “My 18hr Girdle” című, korábban kiadatlan dalok is helyet kapnak a nottinghami elektronikus punk-rap duó friss kiadványán. Ha valaki lemaradt volna a Sziget-koncertjükről, hozzánk legközelebb Bécsben október 26-án lehet őket meghallgatni élőben.

HALLGASD MEG A DALT »