A QNAP QTS 4.5.1 frissítés támogatja a virtuális gépek áttelepítését

A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) kiadta a QTS 4.5.1 NAS operációs rendszer frissítését. A virtualizációs-, a hálózatépítés- és a menedzsment funkciók átfogó fejlesztéseivel a QTS 4.5.1 bizonyítja a QNAP elkötelezettségét az innovatív és fejlett NAS operációs rendszerek létrehozása mellett. További új funkciók közé tartozik a virtuális gépek élő migrációja, a WiFi 6 támogatás, az Azure Active Directory tartományi szolgáltatások (Azure AD DS), a központosított naplókezelés és még sok egyéb más.

„A technológia folyamatos fejlődéséből adódó változás korszakában a QTS 4.5.1 változatos újításokat és fejlesztéseket vezet be, hogy a NAS teljesítményét és a kezelési hatékonyságot a következő szintre emelje.” – nyilatkozta Sam Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A virtualizációs képességek fejlesztésével, a hálózati rugalmasság-, valamint a kezelési hatékonyság fokozása érdekében a QTS 4.5.1 segít a felhasználóknak az erőforrások teljes kihasználásában, ugyanakkor megoldást kínál a működési megbízhatóság és az IT rugalmasság egyensúlyának megteremtésében.”

A QTS 4.5.1 legújabb alkalmazásai és funkciói:

 • Élő VM migráció
  Amikor a NAS szoftvere/hardvere frissítésre és karbantartásra szorul, a felhasználók áthelyezhetik az éppen futó virtuális gépeket a különböző NAS között, anélkül, hogy az befolyásolná a virtuális gépek elérhetőségét, ezzel rugalmasságot és hatékonyságot biztosítva a VM alkalmazások számára.
 • WiFi 6 és WPA2 Enterprise
  Telepíts egy QXP-W6-AX200 WiFi 6 PCIe kártyát a QNAP NAS-odba, hogy használhasd a nagy sebességű, 802.11ax vezeték nélküli kapcsolatot az Ethernet kábelek helyett. A WPA2 Enterprise vállalati szintű biztonságot nyújt az üzleti hálózatok számára, beleértve a tanúsítvány alapú hitelesítést, a titkosítási kulcsot és a továbbfejlesztett titkosítást/visszafejtést. 
 • Add hozzá QNAP NAS-od az Azure AD DS-hez
  A Microsoft Azure AD DS olyan felügyelt tartományi szolgáltatásokat nyújt, mint a domain összekapcsolás, a csoportok házirendje és az egyszerűsített címtárhozzáférési protokoll (LDAP). A QNAP NAS Azure AD DS-be történő hozzáadásával a rendszergazdáknak nem kell törődnie a tartományvezérlő helyi telepítésével és kezelésével, továbbá nagyobb hatékonyságot kínál a felhasználói fiókok és a NAS engedélyeinek kezelésében.
 • QuLog Center
  Grafikus statisztikai adatokat kínál a hiba-/figyelmeztető eseményekről és a hozzáférési kérelmekről, ezzel segítve a lehetséges rendszerkockázatok figyelemmel kísérését és a gyors reagálását. A QuLog Center támogatja a címkéket, a speciális keresést és a naplófájlok feladását/fogadását. Több QNAP NAS-ból származó naplófájlok továbbíthatók egyetlen meghatározott NAS-ra a hatékony központi kezelés érdekében.
 • Console Management
  Karbantartás/hibaelhárítás során, vagy ha az informatikai/technikai támogató személyzet nem tud hozzáférni a QTS-hez HTTP/S protokollon keresztül, a Console Management-tel el lehet végezni az alapvető konfigurációs és a hibakeresési feladatokat. A Console Management egyaránt elérhető SSH, Serial Console használatával, vagy egy HDMI-s kijelzőre csatlakoztatott QNAP NAS segítségével billentyűzet és egér csatlakoztatását követően.

További információ a QTS 4.5.1-ről: https://www.qnap.com/go/qts/4.5.1.
A QTS 4.5.1 már elérhető a Download Center-ben.
A funkciók specifikációi előzetes értesítés nélkül változhatnak.