A QNAP kiadta a QTS 5.0.1 frissítést

, amely támogatja a biztonságos RAID-tárolócserét, a QR-kóddal történő bejelentkezést, a Windows-keresést, továbbá lehetővé teszi az ingyenes exFAT-fájlrendszer használatát az ARM-alapú NAS-rendszereken.

Begurulva – Autó és kütyümustra podcast-sorozat
Aki/ami számít, arról hallhatsz!

A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) a mai napon hivatalosan is kiadta a QTS 5.0.1 NAS-rendszerfrissítést, amely megnövelt biztonságot, nagyobb kényelmet és jobb teljesítményt biztosít. Az új frissítés támogatja a biztonságos RAID-tárolócserét a rendszer megbízhatóságának javítása érdekében, a QR-kóddal történő bejelentkezést, a Windows kereső protokollját a NAS megosztott mappáiban történő kereséshez, valamint megnövelt SMB-hitelesítési és titkosítási teljesítményt biztosít. Miután egy korábbi QTS-kiadásban már bevezetésre került az exFAT-fájlrendszer ingyenes támogatása az x86-alapú NAS-rendszereken, a QNAP a QTS 5.0.1 frissítéssel elérhetővé teszi az ingyenes exFAT-támogatást az ARM-alapú rendszerekhez is, hogy a felhasználók gyorsabb fájlátviteli- és zökkenőmentesebb médiaszerkesztési élményben lehessen részük.

A QTS 5.0.1 legújabb funkciói

  • RAID-tárolók biztonságos cseréje tartalék meghajtókra az esetleges meghibásodás előtt:

Ha a S.M.A.R.T. adatai és a DA Drive Analyzer előrejelzései hibát jeleznének, vagy a rendszer váratlanul lelassul, a meghibásodott tároló bármikor könnyedén kicserélhető a RAID-tömbben egy másik lemezre. Ez nagymértékben javítja a rendszer megbízhatóságát és szükségtelenné teszi a RAID-tömb újraépítését.

  • Biztonságos internetes bejelentkezés QR-kódokkal:

A felhasználók a Qmanager mobilalkalmazás segítségével egy egyedi QR-kód beolvasásával jelentkezhetnek be a NAS-rendszerbe, ezzel időt takarítva meg, mindez pedig extra biztonsági rétegként is szolgál a hatékonyabb adatvédelem érdekében.

  • Ingyenes exFAT-támogatás az ARM-alapú NAS-rendszerekhez:

Az exFAT egy olyan fájlrendszer, amely támogatja az akár 16 EB méretű fájlokat is, emellett kifejezetten a flash-alapú tárolómegoldásokhoz lett optimalizálva (beleértve az SD-kártyákat és az USB-meghajtókat), így nagymértékben segíti a médiafájlok átvitelének és megosztásának felgyorsítását.

  • Megnövelt átviteli sebesség az SMB-hitelesítés és titkosítás felgyorsításához: 

A QTS 5.0.1 támogatja az AES-NI hardveres gyorsítást, hogy az SMB 3.0-hoz (Server Message Block) képest növelje az adatok hitelesítésének és titkosításának/dekódolásának hatékonyságát, így az átviteli sebesség akár ötször gyorsabb lehet, mint AES-NI hardveres gyorsítás nélkül. Ez javítja a rendszer teljesítményét, miközben megvédi az érzékeny üzleti adatokat.

  • Windows kereső protokoll (WSP) támogatása megosztott mappák esetén:

A QTS 5.0.1 ezentúl támogatja a Microsoft WSP-t, amely a Server Message Block (SMB) protokollra támaszkodik. A WSP segítségével a felhasználók egyszerűen kereshetnek tartalmakat a NAS megosztott mappáiban a Windows-rendszeren keresztül, amennyiben a NAS-rendszerhez egy SMB-meghajtó csatlakozik.