A QNAP bemutatta az új QGD-1602P-t

A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítés és a tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta a második generációs Guardian PoE menedzselt switch-csét, – a QGD-1602P-t. A 2,5 GbE portokkal, a 10 GbE fiber csatlakozással és az akár 90 W-os PoE teljesítménnyel rendelkező QGD-1602P lehetővé teszi nagy sebességű és teljesítményű PoE hálózati infrastruktúra kiépítését a WiFi 6 csatlakozási pontokhoz és routerekhez. A QGD-1602P két 2,5 hüvelykes SATA meghajtórekesszel és két Intel® Atom® többmagos, 2,2 GHz-es processzorral rendelkezik, valamint támogatja a QNAP QTS operációs rendszerét és natív módon képes a virtuális gépek üzemeltetésére, hogy egyetlen teljeskörű hálózati megoldást kínáljon az intelligens- szállodák, irodák és kiskereskedelmek számára. Az Intel® QuickAssist Technology (QAT) segítségével a QGD-1602P lehetővé teszi az edge számítási virtualizációt, a QNAP QuWAN SD-WAN megoldásával pedig a QGD-1602P csatlakoztatható egy megbízható, további QNAP eszközökkel rendelkező VPN infrastruktúrához, amely megkönnyíti a több-helyszínes hálózati átvitelt és fokozza a felhőközpontú vezérlés hatékonyságát.

„A WiFi 6 és a több telephellyel rendelkező vállalkozások elterjedésével a kisvállalkozásoknak és a szervezeteknek frissíteniük kell a LAN/WAN megoldásaikat, hogy megfeleljenek a távoli VPN és a multitasking igényeknek.” – nyilatkozta Frank Liao, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A QGD-1602P egyszerre kínál 2,5 GbE és 10 GbE csatlakozásokat, valamint 20 GbE belső hálózati sávszélességet, valamint támogatja az Intel QAT, a QuWAN SD-WAN technológiát és a virtuális hálózati funkciókat (NVF) a vezetékes, vezeték nélküli, LAN, WAN -átviteli és virtualizációs teljesítmény hatékonyságának optimalizálása érdekében a vezeték nélküli csatlakozási pontok kezelése, az IP térfigyelés a hálózati biztonság és távoli felügyeleti alkalmazások számára.”

A QGD-1602P egyszerre működtethető a QNAP Switch rendszer (QSS) és QTS operációs rendszer segítségével, emellett pedig négy 90 W-os 2,5 GbE porttal, négy 30 W-os 2,5 GbE porttal és nyolc 30 W-os 1 Gigabites PoE csatlakozással rendelkezik – 380 W összteljesítménnyel, amely megfelel a különféle nagy teljesítményű eszközök (PD) számára, valamint az IEEE 802.3bt PoE++ szabványnak. Két 10 GbE SFP+, két 5 GbE és két 1 Gigabites host-kezelő port felfelé irányuló kapcsolatként szolgál a maghálózatok eléréséhez, továbbá csatlakozást kínál a LAN-eszközökhöz és számítógépekhez is.

A QGD-1602P rugalmas és biztonságos kezelőfelületeket biztosít a QSS switch-csel vagy a felhasználóbarát webes kezelőfelülettel (QuNetSwitch), amelyen keresztül beállíthatók a Layer 2 felügyeleti funkciók is. A virtuális hálózati switch-csel a QTS közvetlenül hozzáférhet és vezérelheti a QSS-ben feldolgozott adatokat (a 20 GbE belső sávszélességen keresztül), hogy felgyorsítsa a számítási sebességet az eszközök és a gazdagépek között. A QGD-1602P és további más QNAP megoldások támogatják a QuWAN-t – a QNAP SD-WAN megoldását – amely teljes hálózati IPsec VPN topológiát biztosít a több helyszínen található QNAP eszközök között a vállalati videó-, VoIP-, ERP rendszeradatok és az fájlrendszerezési igényeknek való megfeleléshez. A QuWAN szoftver által definiált hálózatkialakítást tesz lehetővé az optimális csatlakozás eléréséhez, továbbá támogatja a felhőközpontú kezelést a rugalmas IT-infrastruktúrák telepítéséhez.

Egyszerre több eltérő virtuális gép is futtatható QGD-1602P-n több szolgáltatás egyesítéséhez. A 2,5 GbE-s csatlakozással és portonként akár 90 W-os PoE teljesítménnyel biztosított a PoE WiFi 6 hozzáférési pontok (AP) támogatása az Ubiquiti UniFi rendszerek telepítéséhez. Elegendő áramellátást kínál a 4K PTZ ONVIF IP kamerák számára, továbbá a QGD-1602P egy teljeskörű felügyeleti szerverként is képes működni, a QNAP QVR Pro felügyeleti megoldással pedig könnyedén megoldható a telepítés, a kezelés, a rögzítés és a feldolgozás is. A QGD-1602P különböző alacsony késleltetésű vállalati SIP Ip-telefonokat is képes elegendő PoE energiával ellátni, továbbá használható több-felhasználós IP PBX telefonos switch-ként a FreePBX szoftver segítségével. A MikroTik RouterOS-sel, az OpenWrt-vel vagy pfSense tűzfallal a QGD-1602P rugalmas routing funkciókat biztosít, amelyekkel megvédheted a helyi hálózatod, valamint biztonsági házirendeket is alkalmazhatsz. A QGD-1602P támogatja a Zabbix hálózatkezelési platformot, amely segítséget nyújt az IT csapat számára a csatlakoztatott SNMP kompatibilis szerverek/eszközök automatikus felismerésében és a hálózat állapotának felügyelésében.

A QGD-1602P támogatja az intelligens PoE felügyeleti funkciókat, beleértve az ütemezést, az ellátási sorrendek létrehozását, valamint az energiaellátás engedélyezését és letiltását. A két PCle Gen3 x2 foglalattal tovább bővítheted az alapfukciókat a 10 GbE hálózati kártyák, a QM2 bővítőkártyák, az USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) bővítőkártyák és a vezeték nélküli adapterek hozzáadásával. A két M.2 NVMe SSD foglalat segítségével növelheted az IOPS teljesítményt. A QGD-1602P tárolókapacitása egyszerűen bővíthető a QNAP bővítőegységei segítségével.

Legfőbb tulajdonságok​​​​​​​

  • QGD-1602P-C3758: Intel® Atom® C3758 nyolcmagos, 2,2 GHz-es processzor, 16 GB DDR4 RAM, akár 6 virtuális gépet is támogat
  • QGD-1602P-C3558: Intel® Atom® C3558 négymagos, 2,2 GHz-es processzor, 8 GB DDR4 RAM, akár 4 virtuális gépet is támogat

4 x RJ45 2,5 GbE 802.3bt 90 W-os PoE port, 4 x RJ45 2,5 GbE 802.3at 30 W-os PoE port, 8 x RJ45 Gigabit 802.3at 30 W-os PoE port, 2 x 10 GbE SFP+ port, 2 x 5 GbE hostkezelő port , 2 x gigabites hostkezelő port; 2 x 2,5 hüvelykes SATA 6 Gb/s meghajtórekesz, 2 x PCIe Gen3 x4 bővítőhely, 2 x USB 3.0 port

Elérhetőség

​​​​​​​

A QGD-1602P második generációs Smart Edge PoE switch már elérhető. A QNAP QGD-1602P megoldásával kapcsolatos további információért, látogass el a www.qnap.com oldalra.