A QNAP bemutaja az Intel® Celeron® négymagos processzorokkal felszerelt, új TS-x64 2,5 GbE NAS-rendszert

Az új megoldás M.2 SSD-gyorsítótárazással és a PCIe Gen 3 bővíthetőséggel rendelkezik a nagy sebességű fájlátvitel és a virtualizációs alkalmazások felgyorsításához

A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítési és tárolási megoldások vezető innovátora bejelentette a 4-lemezes TS-464 és a 6-lemezes TS-664 négymagos- magos 2,5 GbE NAS-rendszereket, amelyeket a kifejezetten a szakemberek és az irodai felhasználók igényeikhez terveztek. Az M.2 NMVe SSD-foglalatokat, a PCIe Gen 3 bővíthetőséget, a 2,5 GbE csatlakozást és 4K HDMI-kimenetet támogató TS-x64 nemcsak a QM2-kártyák beszerelését teszi lehetővé az M.2 SSD-gyorsítótárazás engedélyezéséhez, hanem képes megjeleníteni a virtuális gépek tartalmát, valamint zökkenőmentes multimédiás lejátszást biztosít. A TS-x64 támogatja a Pillanatkép funkciót is, amely hatékony védelmet kínál a zsarolóvírus-fenyegetésekkel szemben.

„Az Intel® Jasper Lake Celeron® négymagos processzorral, valamint a 2,5 GbE hálózattal, az M.2 PCIe Gen 3 és a PCIe Gen 3 bővítőhelyekkel a QNAP legújabb TS-x64 megoldásai csúcstechnológiás hardveres felszereltséget biztosítanak a nagy sávszélességű adatátvitel és virtualizációs alkalmazások támogatásához” – nyilatkozta Meiji Chang, a QNAP vezérigazgatója.

„Már alig várjuk, hogy a legújabb Intel® Celeron® N5105/N5095 négymagos processzorokkal felszerelt új QNAP NAS-rendszerek segítségével kis- és középvállalkozások megtapasztalhassák a processzor rugalmas I/O-képességeinek és teljesítményének előnyeit az erőforrásigényes alkalmazások használata során” – tette hozzá Jason Ziller, az Intel Corporation ügyfélkapcsolati részlegének igazgatója.

A TS-x64 egy Intel® Celeron® N5105/N5095 négymagos processzoral (Turbo Boost 2,9 GHz-ig), Intel® AES-NI titkosítási motorral és akár 16 GB dual-channel memória támogatással rendelkező készülék. A TS-x64 továbbá két 2,5 GbE porttal, két USB 2.0 (480 Mbps) és két USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) porttal is fel lett szerelve, amelyek nagy sebességű adatátvitelt és biztonsági mentést tesznek lehetővé. Az M.2 PCIe Gen 3 foglalatokkal pedig a TS-x64 lehetővé teszi a gyorsítótár használatát vagy az SSD-tárolókészletek létrehozását a jobb teljesítmény eléréséhez. A TS-x64 mindezek mellett egy PCIe Gen 3 bővítőhellyel is rendelkezik, amely lehetővé teszi egy 10 GbE hálózati kártya vagy egy egy QM2-kártya telepítését az NVMe SSD-gyorsítótárazás vagy a Qtier engedélyezéséhez. A TS-x64 tárolókapacitása egyszerűen bővíthető további TL és a TR bővítőegységek csatlakoztatásával.

Az TS-x64 a legújabb QTS 5.0 operációs rendszerrel érkezik, amely több funkciókban gazdag otthoni és üzleti NAS-alkalmazásokat tartalmaz: a HBS (Hybrid Backup Sync) hatékony helyi/távoli/felhő biztonsági mentési feladatokat valósít meg; a blokkalapú pillanatképek megkönnyítik az adatok védelmét és helyreállítását, valamint hatékony biztonsági megoldást nyújtanak zsarolóvírus-fenyegetésekkel szemben; a HybridMount felhőalapú tárolási átjárók létrehozását teszi lehetővé, amelyek integrálják a privát és nyilvános felhőalapú tárolást és engedélyezik a helyi gyorsítótárazást; a Virtualization Station és Container Station segítséget nyújt a virtualizációs alkalmazások futtatásában; a QVR Elite pedig egy élvonalbeli intelligens felügyeleti rendszer telepítéséhez kínál megoldást. A kiberfenyegetések elleni küzdelem elősegítése érdekében a TS-x64 támogatja a többlépcsős hitelesítést, a QVPN-t (WireGuard® támogatással), a Malware Remover-t és Security Counselor-t, hogy ezzel is javítsa a NAS rendszer biztonságát. Az otthoni felhasználók emellett multimédiás alkalmazások széles választékát használhatják (beleértve a Plex®-et), így könnyedén streamelhetik médiatartalmaikat egy másik készülékre a hálózat segítségével, vagy a beépített HDMI-portnak köszönhetően egy közvetlenül csatlakoztatott kijelzőn is megjeleníthetik kedvenc multimédiás fájljaikat.

Legfőbb tulajdonságok

  • TS-464-4G: 4 db 3,5 hüvelykes SATA 6 Gb/s meghajtórekesz, 4 GB DDR4 memória
  • TS-664-4G: 6 db 3,5 hüvelykes SATA 6 Gb/s meghajtórekesz, 4 GB DDR4 memória

Intel® Celeron® N5105/N5095 négymagos processzor (Turbo Boost 2,9 GHz-ig); DDR4 SODIMM dual-channel memória (maximum 16 GB-ot támogat); gyorsan cserélhető 2,5/3,5 hüvelykes SATA 6 Gps HDD/SSD meghajtórekeszek; 1 db M.2 2280 PCIe Gen 3 x 1 foglalat, 1 db PCIe Gen 3 x2 foglalat; 2 db 2,5 GbE RJ45-port, 1 db HDMI 2.0 4K kimenet; 2 db USB 3.2 Gen 2 port, 2 db USB 2.0 port