A norvég Smerz csajduója két új dalt csomagolt misztikus videóba

Két új szerzeménnyel jelentkezett a norvég Smerz. Az “I don’t talk about that much” és a “Hva hvis” közös videóklippel érkeztek, egy egyszerre varázslatos és bizarr audiovizuális csomagként. A “Believer Trailer” című videót követik a sorban, ami a szintén “duóban” megjelent “The favourite” és “Rap interlude” című dalokat tartalmazta. A klipek látványvilága legalább annyira változatos hatásokból táplálkozik, mint a Smerz zenéje.

Nézd meg az új videóklipet ide kattinva »
Smerz-t Henriette Motzfeldt és Catharina Stoltenberg hívták életre, akik ezúttal a videó főszereplői is. A klipben egy norvég népi hagyomány, a Hallingdansen elevenedik meg, mely egy olyan közösségi tánc, ami poliritmusok köré épül. A Lars von Trier “Dogville” című filmje ihlette minimalista díszlet vizuális asszociációk sorát szűri át képzeletünkön.

“A klipben a színpad és a cselekedetek egyfajta álomszerű állapotot teremtenek, melyben nincs minden teljesen ‘kitöltve’, de remélhetőleg pont emiatt bepillantást engednek egy bizonyos világba és egy nagyobb narratívába” – magyarázza Catharina Stoltenberg.

Az “I don’t talk about that much” egy kiemelkedő dal, amely a Smerz személyes gondolatait a barátság és a párkapcsolatok meghittségéről sokkal szélesebb vászonra festi, mint amit a duó korábban feltárt.

Az újonnan megjelent videó a zenekar “Believer” projektjének második kisfilmje, és a benne felcsendülő dalok a projekt harmadik és negyedik szerzeményei. A rendező ezúttal is Benjamin Barron, a jelmeztervező pedig Bror August volt. A végeredmény megegyezik a Smerz világával: egy olyan világ, amely a valóság és az álmok közötti határvonalon húzódik, és amelyet átitat Norvégia kultúrtörténeti nosztalgiája és romantikája.

NÉZD MEG AZ ÚJ VIDEÓT »