A mozikban debütáló Barbie-film villámcsapásként hatott a nyár legvirálisabb stílusirányzatára

A Barbie baba jellegzetes színéreó Barbiecore esztika immár második éve uralja a divat világát, de a moziban múlton debütáló Barbie- robbanásszerűen hatott az egyébként is maximálisra járatott fel iránta és néhány nap leforgása alatt 50%-kal nőtt a Barbie ruhák és kiegészítők kereslet .

A múlt héten a magyar moziban is megjelenik Barbie-film bemutatása óta nincs olyan szeglete a földnek, amely nem vált volna rózsaszínűvé. A Barbiecore trend tetőtől talpig fuksziába öltöztette a divatbemutatókat, és a Barbie-film sztárjától, Margot Robbie-tól kezdve, Kim Kardashianon át Harry Stylesig számtalan hírességkozott mutatott csillogó Barbiecore ruhákban az elmúlt hónapokban. A trend 2023-ra már szinte túlpörögött és jelenleg az Old Navy Barbie-pólójától a Balmain logóval és Barbie betűtípussal díszített pulóverig minden árkategóriában lehet kapni Barbie ihletésű ruhákat vagy kiegészítőket. A GLAMI.hu vezető európai divatvásárlási keresőplatformon a „barbie” kifejezésre vonatkozó keresések száma az elmúlt nap 50%-kal [1] nőtt, és mindenki Barbie-tornacipőket, Barbie-hátizsákokat, Barbie-fürdőruhákat, Barbie-s kutya pulcsikat, vagy strasszokkal kirakott vizespalackokat, és rózsaszín görkorcsolyákat keresett. Sőt, a rózsaszín már a divat világán kívül is begyűrűzni látszik, számtalan felfújható Barbie témájú medencejátékok lehet, és már megvásárolható a Microsoft rózsaszín X-box játékkonzolja is, amely egy háromszintes Barbie Dreamhouse babaházba helyezte el. Ha érdekel Barbiecore esztétika, a GLAMI.hu -n még többet is megtudhatsz a nyár legvirálisabb stílus trendjéről és egyszerre válogathatsz a divatwebáruházak tucatjainak kínálatában.

[1] A GLAMI.hu-n a „barbie” kifejezésre történő keresések száma 50%-kal nőtt a film premierjének hétében az előző időszakhoz képest.