A MEWA tárolói rendet tartanak az üzemben

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

SaCon® biztonsági konténerek a MEWA törlőkendők tárolására

A tiszta munkához rendet kell tartani az üzemekben és a műhelyekben. Különösképpen így van ez mindazokon a helyeken, ahol folyamatosan használják a MEWA törlőkendőit: a nyomdákban, ahol festékeket kell eltávolítani, a gépjárműjavító műhelyekben, ahol tűzveszélyes olajszármazékok csöpögnek vagy az esztergagépek közelében, ahol fémforgácsokat kell letörölni. De hová kerüljenek a tiszta és – főleg – a használt törlőkendők, hogy ne legyen keveredés, és a tűzvédelmi szabályok betartásán se essen csorba? Semmiképpen sem dobhatjuk őket a háztartási hulladékok közé. A probléma megoldása a MEWA többször felhasználható törlőkendő-szolgáltatásához külön kifejlesztett SaCon® biztonsági konténerek alkalmazásában rejlik.
Budapest, 2018. május 8.  A MEWA SaCon® (a név az angol Safety Container, azaz biztonsági tárolóedény rövidítéséből született) tárolói nemcsak rendet tartanak az üzemekben, hanem kimondottan a használt törlőkendők által felszívott veszélyes anyagok biztonságos tárolására fejlesztették ki őket.
Az olajszármazékok, hűtőfolyadékok vagy más veszélyes anyagok letörlésére használt törlőkendőket abba a SaCon® edénybe kell dobni, amelyet a szennyezett kendők gyűjtésére készítettek oda. A tiszta kendőkkel teli másik tárolóból pedig azonnal ki lehet venni egy másik, tiszta törlőkendőt, amellyel folytatni lehet a munkát. A MEWA gépjárművezetők előre megbeszélt időpontokban elszállítják a piszkos kendőket tartalmazó edényt, és hoznak helyette egy többször felhasználható, tiszta kendőkkel teli konténert. Az anyagok magas minőségi színvonalat képviselnek, a folyamat környezetbarát, és mindez a MEWA textilmenedzsment szolgáltatásának keretében történik.
A SaCon® biztonsági edényeknek azonban további előnyei is vannak. „Minden üzemben vannak olyan anyagok, amelyek papír vagy textília és oxigén együttes környezetében meggyulladhatnak. Amikor az üzemi szennyeződéseket feltöröljük, a tisztításra használt anyag teleszívja magát oldószerrel vagy olajjal. Ha ezeket fedetlenül, egymásra dobálva tároljuk, oxigénnel érintkezve kigyulladhatnak. Ez bármilyen tisztítási megoldás esetében megtörténhet – akár papírt, akár textíliát használunk erre a célra. A SaCon® biztonsági tárolók megszüntetik ezt a veszélyt″ – mondta Horváth László, a MEWA magyarországi vállalatának ügyvezetője.
A gurítható, légmentesen záródó SaCon® edények a MEWA törlőkendőrendszer alapvető részét képezik, és speciálisan a MEWA törlőkendőinek gyűjtésére, biztonságos tárolására és szállítására fejlesztették ki őket. A tárolók megfelelnek a veszélyes áruk csomagolására vonatkozó hatósági előírásoknak, és ellenálló műanyagól készülnek. Így hosszú ideig használhatók – ez ismét egy olyan tulajdonság, amely megfelel a fenntarthatóság környezetbarát alapelvének. A tárolókat két változatban használják: a standard verzió mellett van egy antisztatikus modell is, amely a robbanásveszélyes helyiségekben történő alkalmazást szolgálja.

MEWA textilmenedzsment
A MEWA Európa-szerte 44 telephelyen nyújt teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, akiket munka- és védőruházattal, törlőkendőkkel, olajfogó és belépő szőnyegekkel, gépalkatrésztisztító berendezésekkel, valamint „World Wide Work by MEWA” márkajelzéssel ellátott munkavédelmi eszközökkel lát el. Mintegy 5.200 dolgozójával több mint 180 ezer ügyfelet, köztük ipari felhasználókat, kereskedelmi vállalatokat, műhelyeket és vendéglátóipari egységeket szolgál ki. A MEWA csoport 2016-ban 638 millió eurós árbevételt ért el. Az 1908-ban alapított vállalat ma vezető szerepet játszik a textilszolgáltatások piacán. A MEWA-t 2013 novemberében a legjobbak között jelölték a Német Fenntarthatósági Díjra. A zsűri „A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékek és szolgáltatások” kategóriában a legjobb három vállalat közé juttatta. 2016-ban a Deutsche Standards kiadó harmadszor adományozta „Az évszázad márkája” elismerést a vállalatnak, amely 2015-ben másodszor is elnyerte az „Globális piacvezető” kitüntetést.

MEWA Sacon: Dieser eigens von MEWA entwickelte Container garantiert – bei bestimmungsgemäßer Verwendung – eine gefahrlose Lagerung der Tücher und höchste Transportsicherheit. Er ist luftdicht verschließbar, mit praktischen Rollen versehen und erfüllt alle Anforderungen der GGVSEB/ADR-Vorschriften.
, Lagerung in rollbaren Containern: Saubere Tücher liegen griffbereit genau dort, wo sie benötigt werden.

MEWA Textil-Management filmben: http://www.mewa.hu/newsroom/minden-video/

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .