A Manó Könyvek májusi újdonságai

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A május a folytatások hónapja a Manó Könyveknél: a Mesél az erdő-sorozat új részében óriásokról olvashatunk, és Szamóckával is újra találkozunk egy kacagós történetben. Visszatér Buda és Vince, ezúttal MINDIG igazuk van, az olvasást segítő Olvass velem-sorozatunk új kötetében pedig kiscsikókról szól három kedves történet. A nagyobb, lórajongó gyerekek örülhetnek, mert Charlotte kalandjai folytatódnak, ezúttal egy első szerelem történetével, és természetesen a Titkos Királyság rajongói sem maradnak új részek nélkül: rögtön két új kötettel is folytatódik a sorozat.

line

Tony Wolf: Mesél az erdő – Az óriásokról

A törpék az egyik napsütéses reggelen furcsa dübörgésre ébrednek. A hangok egy világjáró óriás közeledő lépteit jelzik, aki azért látogat el a törpék falujába, mert kínzó fogfájás gyötri, és reméli, hogy itt talál valakit, aki segíteni tud rajta. A Fogdoktor gondos munkájának hála, Rőtszakáll megszabadul a fogfájástól, és szeretné meghálálni a törpék gondoskodását. Közösen elhatározzák, hogy egy nagy gátat építenek, hogy eláraszthassák a földeket vízzel, és rizstermesztésbe kezdhessenek. Az óriás beköltözik egy közeli barlangba, de a varázslótörpe észreveszi, hogy Rőtszakáll szomorú. Kinyitja a Törpék Nagykönyvét, hátha talál valami hasznos tanácsot, ám egy hatalmas titokra bukkan a megsárgult lapok között… A közkedvelt sorozat harmadik része újabb izgalmas fordulatokat tartogat!
Tony Wolf aprólékos, vidám illusztrációi teszik még varázslatosabbá a kedves történeteket.

 

Várható megjelenés: 2018. május 17.
Terjedelem: 88 oldal
Méret: 163 mm x 238 mm x 12 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 2490 Ft
Sorozat: Mesél az erdő
ISBN: 9789634034926
Fordító: Toderó Anna

line

Stefanie Dahle: Szamócka – Erdei mulatság és más történetek

Szamócka mindig remekül érzi magát a barátaival, és ha szükség van rá, mindig segít. Lilinek, a cinkének különleges bajuszbulit szervez, hogy felvidítsa. A denevérek mulatságos árnyjáték-előadást tartanak az erdőben, de a hangos kacagástól a szamócatündér nem tud aludni, ezért elindul, hogy megtalálja a csendháborítókat. Az öreg Csiga anyó véletlenül elveszíti a varázspálcáját, ami Szamócka kertjéből hatalmas eperdzsungelt varázsol, tekeredő óriásindákkal. Hurrá, lehet csúszdázni! Ám néha a világ legjobb szamócatündérnek is lehet rossz napja – szerencsére a barátai mindig tudják, hogy mivel deríthetik jókedvre, és végül mindannyian együtt nevetnek és táncolnak a Szamócáskertben.

 

Várható megjelenés: 2018. május 14.
Terjedelem: 80 oldal
Méret: 163 mm x 238 mm x 7 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 2490 Ft
Sorozat: Szamócka
ISBN: 9789634034698
Fordító: Szászi Zsuzsa

line

Baár Tünde – Bakos Barbara: Buda és Vince – Mindig igazam van!

Buda és Vince az első közös év nehézségei után, köszönhetően a nyári tábornak is, nagyon jó barátok lettek. Azonban szeptemberben úgy tűnik, mindenki csak a saját igazát hajtogatja. Tanárok, szülők és bizony Buda és Vince is. Mert azt hiszik, hogy nekik MINDIG IGAZUK VAN.Buda és Vince, no meg az osztálytársaik kalandjaiismerősek lesznek minden iskolásnak, így egész biztosan velük izgulnak, nevetnek. Baár Tünde sokéves pedagógusiélményeit is beleszőtte a gyerekek történeteibe, amitlánya, Bakos Barbara vagány illusztrációi töltöttekmeg még több színnel és élettel.

7 éves kortól ajánljuk

 

Várható megjelenés: 2018. május 10.
Terjedelem: 104 oldal
Méret: 163 mm x 238 mm x 9 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 2490 Ft
ISBN: 9789634034520

line

Anette Moser – Dorothea Ackroyd: Kiscsikók – Olvass velem!

A sorozatban izgalmas történetek elevenednek meg azoknak, akik már barátkoznak az önálló olvasással. A főhősök nagyobb betűvel írt, színes mondatait a gyerekek, a hosszabb részeket a szülők, nagyobb testvérek olvashatják. Igazi közös, családi szórakozás!
Mona nagyon izgatott, kedvenc lovának, Leilának hamarosan kiscsikója születik! Egy váratlan baleset miatt a kislány sajnos nem lehet ott a nagy pillanatnál, de végül ő adhat nevet a néhány napos kiscsikónak. A második történet főszereplője Jozsó, a játékos csikó, aki nagyon szeretne egy játszótársat, ezért egy óvatlan pillanatban kiszökik a nyitva hagyott kapun… Merlin, a harmadik mese hőse életében először találkozhat apjával, Ezüstcsóvával, a gyöngyszínű ménnel, aki elvezeti őt a tündérkirály birodalmába. De hova kóborolt a hercegkisasszony? Merlin talán segíthet megtalálni.

 

Várható megjelenés: 2018. május 15.
Terjedelem: 56 oldal
Méret: 163 mm x 238 mm x 8 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 1990 Ft
Sorozat: Olvass velem!
ISBN: 9789634035053
Fordító: Mesés Péter

line

Nele Neuhaus: Charlotte 4. – Első szerelem, első verseny

Egy újabb lovas kaland NeleNeuhaus tollából! Charlotte és álomlova, Concorde életük első versenyén rögtön megnyerik a díjugratást. Ráadásul Charlotte-ot Simon, akibe ezer éve szerelmes, megkéri, legyen a barátnője. Charlotte a föld felett lebeg a boldogságtól! Ám legjobb barátnőjével, Dorissal egyre gyakoribbá válnak a veszekedések. Lehet, hogy Doro féltékeny? Simonra? Vagy talán Katie-re, akivel Charlotte időközben összebarátkozott? Amikor Doro az istállóban majdnem komoly balesetet okoz, a két lány között végképp eltörik valami. kiben bízhat ezentúl Charlotte? Már ő maga sem tudja.

 

Várható megjelenés: 2018. május 4.
Méret: 145 mm x 215 mm x 30 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 2990 Ft
ISBN: 9789634034711
Sorozat: Charlotte
Fordító: Szászi Zsuzsa

line

Rosie Banks: Titkos királyság 29. – Állatbarát-díj

Jázmin, Fanni és Nelli alig várják, hogy találkozzanak Pinkivel, a Tollas Tanya gazdájával és a gondjaira bízott varázslatos állatokkal. De jaj! Keserű királynő átkának hatására Fanni elvesztette azt a képességét, aminek köszönhetően az állatok pillanatok alatt elfogadták és megszerették őt. Mindennek a tetejébe a gonosz királynő Pinkit is elvarázsolja, és a lányoknak rá kell jönniük, mivé változott, hogy átadhassák neki az Állatbarát-díjat, mielőtt még túl késő lenne.

 

Várható megjelenés: 2018. május 24.
Terjedelem: 128 oldal
Méret: 129 mm x 197 mm x 10 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 990 Ft
ISBN: 9789634034728
Sorozat: Titkos királyság

Fordító: Vajda Nagy Ágnes

line

Rosie Banks: Titkos királyság 30. – Ragyogó kupa

A lányok ezúttal a Varázslatos Vidámparkba repülnek, ám Trixi még mindig nem kapta vissza régi varázserejét. Fanninak, Jázminnak és Nellinek meg kell nyerniük a Ragyogó kupát, különben tündérmanó barátjuk ereje örökre elvész. Mivel Keserű királynő és viharmanói most is rosszban sántikálnak, a barátnőknek mielőbb lépniük kell…

 

Várható megjelenés: 2018. május 24.
Terjedelem: 128 oldal
Méret: 129 mm x 197 mm x 10 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 990 Ft
ISBN: 9789634034735
Sorozat: Titkos királyság

Fordító: Vajda Nagy Ágnes

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .