A Manó Könyvek könyvheti programjai és újdonságai

line

Farkas Nóra: Összeköt a szeretet – ÜKH 2018

Hol volt Kobak, mielőtt megszületett volna? Mi az a láthatatlan madzag, ami akkor is összeköti az anyukájával, amikor éppen nincsenek együtt? Miért kell Kobaknak az óvodában maradnia, és mikor találkoznak újra? És mi vár rá ezen az ismeretlen helyen? Ezt a kedves könyvet lapozgatva és Szepesi Szűcs Barbara kedves képeit nézegetve mindent megbeszélhetünk. A történet végén játékos feladatok és kitöltendő oldalak segítik a kicsiket abban, hogy megbarátkozzanak a gondolattal, mostantól ők is óvodába járnak.

 

Várható megjelenés: 2018. június 01.
Terjedelem: 32 oldal
Méret: 196 mm x 196 mm x 10 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634035046
Ár: 1990 Ft

line

Csapody Kinga: Hiányzol! De addig is jól érzem magam!

Sziasztok!

Most elmeséljük nektek, hogy mennyire klassz dolgokat lehet csinálni, ha a szüleitek nélkül vagytok a nagyszülőknél, vagy ha valaki más vigyáz rátok otthon. Ha pedig apa és anya már nem élnek együtt se szomorkodjatok, akkor hol egyikükkel, hol másikukkal lehet közösen szuper napotok. Na, figyeljetek csak!

Hanna, Zsombi és Nóri

Ez a családi beszélgetőkönyv segítséget kíván nyújtani abban, hogy a közös olvasás és Pásztohy Panka gyönyörű illusztrációinak nézegetése közben könnyebben induljon el dialógus szülő és gyermeke között arról, miért nem dől össze a világ, ha néha nem a szüleik vigyáznak a gyerekekre – hanem a nagyszülők, vagy egy babysitter. És akkor sem, ha a szülők már nincsenek együtt.

 

Várható megjelenés: 2018. június 07.
Terjedelem: 48 oldal
Méret: 196 mm x 196 mm x 10 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634035381
Ár: 2490 Ft

line

Csapody Kinga: Utazik a család – Irány Esztergom!

“Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?” – ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult. Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott, majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal Esztergomba és környékére kísérhetjük el Csapody Kinga meséivel. Kalandjaikat olvasva sok érdekességet tudhatunk meg nem csak Esztergom kalandos történelméről, és mai látnivalóiról, de Pilismarótról, Kesztölcről és Klastrompusztáról, Tátról és Bajnáról is. A gyerekek jogosítványt szereznek, négyszáz lépcsőn jutnak fel a Bazilika kupolájába, ajókáznak és strandolnak, búvárkodnak, majd dzsiptúrára mennek, kapusznyíkot kóstolnak és a bajnai Ördöglovasról is sokat hallanak.

A könyvből egy csomó ötletet lehet meríteni, hogy a környéken miket lehet felfedezni, megmászni és kipróbálni.
Csatlakozzatok hozzájuk, fedezzétek fel a mesékkel, majd a valóságban is Magyarország egyik legszebb részét!

 

Várható megjelenés: 2018. június 22.
Terjedelem: 64 oldal
Méret: 196 mm x 196 mm x 10 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634035091
Sorozat: Utazik a család
Ár: 1990 Ft 

line

Hanna Sörensen: A számok írása – Barátnőm, Bori foglalkoztató

1, 2, 3 … számolni nem boszorkányság!
Bori segít minden kisgyereknek 1-től 10-ig számolni tanulni:
– minden számot egyesével elmagyaráz
– a helyes vonalvezetést megmutatja nyilakkal
– vicces és változatos feladatokat ad
– sok-sok színezhető képet mutat
– nagy posztert rajzolt a foglalkoztató közepébe

 

Várható megjelenés: 2018. június 20.
Terjedelem: 24 oldal
Méret: 270 mm x 190 mm x 3 mm
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634035060
Sorozat: Barátnőm, Bori
Ár: 890 Ft

line

Alexandra Fischer-Hunold: Állatkerti mesék – Olvass velem!

A sorozatban izgalmas történetek elevenednek meg azoknak, akik már barátkoznak az önálló olvasással. A főhősök nagyobb betűvel írt, színes mondatait a gyerekek, a hosszabb részeket a szülők, nagyobb testvérek olvashatják. Igazi közös, családi szórakozás!

Az állatkertben mindig történik valami érdekes. Ottónak, az elefántnak közeleg a születésnapja, az állatok nagy meglepetéssel készülnek. A pingvinek kalandos utazásra indulnak, hogy megszerezzék az áhított heringet az állatkert igazgatójának házából. Frici, a szurikáta nagyon szeret lustálkodni, de amikor egyik társát, Kirát elragadja egy sas, rádöbben, hogy tennie kell valamit! Max, a delfin izgatottan várja, hogy a kis Julit elkápráztathassa fergeteges előadásával. Azonban a delfinshow nem egészen úgy alakul, ahogy tervezték…

 

Várható megjelenés: 2018. június 29.
Terjedelem: 56 oldal
Méret: 268 mm x 163 mm x 20 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634035152
Sorozat: Olvass velem!
Ár: 1990 Ft 

line

Ruff Orsolya: A zöld macska titka

A Lármás Rumli tejivó békés csendjét egy napon egy hegyi mormota zavarja meg. Latyak rémisztő hírt hozott: egy kislányt találtak a Pézsma tónál, a nagy fenyő tövében. Senki sem tudja, ki lehet ő. Tényleg az erdőlakók ősi ellenségei, a Hét Domb üregeiben tanyázó menyétek kémje lenne? Vagy valami egészen más áll a háttérben? Hová tűnt az erdőlakók elnöke, és mire készül a patkánybanda, élén Nivallal, a hermelinnel?
Zizi, a talpraesett cicalány és barátai, Berci, a cickány, Süti bácsi, a sün, Sámuel, a fekete macska és a többiek addig nem nyugszanak, míg a végére nem járnak a rejtélynek és meg nem fejtik a zöld macska titkát.

 

Várható megjelenés: 2018. június 01.
Terjedelem: 64 oldal
Méret: 145 mm x 215 mm x 20 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634035114
Sorozat: Utazik a család
Ár: 2490 Ft 

line

Bogáti Péter: Az ágasvári csata – ÜKH 2018

Bogáti Péter ifjúsági regénye egy számháború történetét meséli el rendkívül szórakoztató stílusban.A székesfehérvári Vörösmarty Gimnázium népszerű diákjai, nevezetesen a Búvár Kund őrs tagjai, akiket A Hóvirág másodkormányosa jelenti című kötetből már ismerhet az olvasó, ezúttal a Mátrába mennek táborozni. Egyszer csak eltűnik a csapat zászlója, ám hamarosan kiderül, hogy a közeli Petőfi táborból érkező, magukat eltévedt diákoknak álcázó fiúk rabolták el. Megindul az ágasvári csata, az izgalmas számháború a zászló visszaszerzéséért! A fergeteges humorral megírt vidám kalandregény a mai gyerekek számára is különleges olvasmányélmény lehet.

Régi kedvencek című sorozatunkat azzal a céllal indítottuk útjára, hogy gyerekkorunk remek könyvei kicsit új köntösben legalább akkora élményt jelenthessenek a mai gyerekeknek és ifjú olvasóknak, mint nekünk jelentettek sok-sok évvel ezelőtt.

 

Várható megjelenés: 2018. június 01.
Terjedelem: 304 oldal
Méret: 200 mm x 141 mm x 20 mm
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634035077
Sorozat: Régi kedvencek
Ár: 2990 Ft 

line

Utánnyomások:

A további részletekért kattintson a könyvek címére!

Liane Schneider – Annette Steinhauer: Bori óvodába megy – Barátnőm, Bori 
ISBN: 5999033928274

Liane Schneider – Annette Steinhauer: Bori iskolába megy – Barátnőm, Bori
ISBN: 5999033928267 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .