A Magvető Kiadó májusi újdonságai

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Marianna D. Birnbaum: Láthatatlan történetek

„A valóság mögött gyakran egy másik valóság, vagy legalábbis a valóság egy lehetséges variációja rejtőzik vagy rejtőzhet” – írja Marianna D. Birnbaum a kötet bevezetőjében. Elbeszélőként ezeket a láthatatlan történeteket tárja elénk egész másként, mint ahogy azt irodalom- és kultúrtörténészként évtizedeken át tette. Hat valaha élt zsidó asszony személyiségét és életének meghatározó pillanatait mutatja be fiktív naplókon, leveleken, vallomásokon keresztül. Öten többé-kevésbé ismert személyek, mint például a Rigoletto Gildája vagy Ady Lédája, a legmegrázóbb egy egész korszaknak emléket állító monológ, a Mici forgatókönyve. Egy európai zsidó nő története a huszadik században: üldöztetés, túlélés, újrakezdés bármikor és bárhol, ha a történelem úgy hozza.
Majd ötszáz évet és két kontinenst járnak be a Láthatatlan történetek szereplői. Hiába olvashattunk már hasonló sorsokról, Marianna D. Birnbaum magával ragadó humora, mesterien megírt elbeszélései, mégis az újdonság erejével hatnak.

Előrendelés
Megjelenés: 2018. május 28.
Oldalszám: 160 oldal
Méret: 110 x 180 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 2999 Ft
ISBN: 978 963 14 3724 9

line

Centauri: Jégvágó

A titokzatos író első regényének új kiadása

Centauri nem az Államokban él, könyve mégis hamisítatlan, modern amerikai nagyregény, Salinger, Melville és Jack London örököse.
Hátborzongató balesetek, merényletek, agyműtétek, kocsmázások, válságok és szerelmi csalódások jelölik ki az ifjú Dan Coolbirth útját, hogy aztán a nálánál jóval idősebb Angelicával folytatott románcát egy kettős gyilkosság szakítsa meg. Ekkor elkezdődik a road movie,
Dan Kaliforniából észak felé, Montanába menekül, ahol a vad szépségű és különös képességekkel megáldott indián lány, Téa keresztezi az útját. Dan a maga kamaszos módján durván kritizál mindent, ugyanakkor remek humora van. Nehéz eldönteni: Dan útja a múltba visz,
vagy egy olyan világba, ahol élő ember még nem járt.

„Ha angol név állna a címlapon, simán elhinném, hogy egy ragyogó amerikai regény briliáns fordítását olvasom.” (Tábor Ádám, Élet és Irodalom)

Előrendelés
Megjelenés: 2018. május 22.
Oldalszám: 416 oldal
Méret: 120 x 197 mm
Kötés: Flexibilis
Ár: 3699 Ft
ISBN: 978 963 14 3720 1

line

Kiss Noémi: Rongyos ékszerdoboz

Utazások Kelet-Európában – Bukovina, Galícia, a Balkán, a Kárpátok és a Kaukázus tájain

Kiss Noémi: Rongyos ékszerdoboz„A Dominó gyönyörű. Van szaga és színe. Büdös és rózsaszín.” A Dominó egy ungvári játékterem, ahol bármi megtörténhet. A Rongyos ékszerdoboz különleges útikönyv: ilyen helyekkel és a bennük élő figurákkal találkozhatunk a Kárpátoktól, Erdélyen és a Balkánon át a Kaukázusig.
A könyv Kelet-Európája érzékeny, sokhangú, ellentmondásosságában izgalmas és maradandó terület; egyszerre múlt és jelen. Írás és felejtés. Nyomok és gyomok. A figyelem hozza elő a kopottas díszletekből a történelmi csillogást, és teremt távlatokat a jelenkori szűkösségben. Nyitottsága teszi hitelessé, csakis ennek köszönhetően hisszük el neki, hogy nemcsak a világ legszebb és legrondább nője, de a közepe is Ukrajnában van.
Kiss Noémi szenvedélyes utazó, azok a vidékek érdeklik, ahová csak kevesen jutnak el. Riportjaiban Európa peremeiről tudósít, olyan helyszínekről, amelyek valaha kulturális központok voltak, ám mára háttérbe szorultak. A németországi siker után (A Darmstadti Irodalmi Akadémia a művet a hónap könyvévé választotta 2015 júniusában), most magyarul is újra megjelenik a 2009-es útirajz átdolgozott és bővített kiadása.

Előrendelés
Megjelenés: 2018. május 4.
Oldalszám: 260 oldal
Méret: 124 x 183 mm
Kötés: Keménytábla, védőborító
Ár: 2999 Ft
ISBN: 978 963 14 3672 3

 

line

Catherine Millet: Cathrine M. szexuális élete

Fordította: Tótfalusi Ágnes

Catherine Millet egy modern képzőművészettel foglalkozó folyóirat, az Art Press főszerkesztője, a geometrikus absztrakció kiváló szakértője. Catherine M. szexuális élete című könyve látszólag azt adja, amit ígér: a szerző hűvös műkritikus szemmel elemzi saját szerelmi életét, és igyekszik megtalálni a lehető „legpontosabb, legigazabb szavakat” egy olyan téma leírására, ami sok ezer éve izgatja az alkotókat. Valójában azonban mégis többről van szó.

Előrendelés

Megjelenés: 2018. május 24.
Oldalszám: 256 oldal
Méret: 125 x 197 mm
Kötés: Flexibilis
Ár: 3499 Ft
ISBN: 978 963 14 3658 7

line

J. R. R. Tolkien: A hobbit

Vagy: oda-vissza
Fordította: Gy. Horváth László, N. Kiss Zsuzsa

J. R. R. Tolkien: A hobbitAmikor kellemes, minden becsvágy nélküli életéből, meghitt föld alatti otthonából Gandalf, a mágus és egy csapat törp elragadja, Bilbó, a hobbit igazi kaland kellős közepébe csöppen: „betörési szakértőként” kell segédkeznie a kincs visszaszerzésében, amitől Smaug, a nagy és veszedelmes sárkány fosztotta meg egykor a Hegymély Királyát. Noha egy porcikája sem kívánja a kellemetlen megbízatást, Bilbó maga is lépten-nyomon meglepődik tulajdon ügyességén és leleményességén! A kalandok során már itt felbukkan a titokzatos varázserővel rendelkező gyűrű, amely Tolkien világában később is kiemelt szerepet fog játszani…

J. R. R. Tolkien saját gyermekeinek írta ezt a meseregényt, de 1937-es megjelenésekor azonnal óriási sikert aratott. Később megszületett a monumentális folytatás is, és azóta „a világ két részre oszlik: azokra, akik már olvasták A hobbitot és A Gyűrűk Urát, és azokra, akik ezután fogják elolvasni őket.” (Sunday Times)

Előrendelés
Megjelenés: 2018. május 31.
Oldalszám: 312 oldal
Méret: 122 x 200 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 3699 Ft
ISBN: 978 963 14 3721 8

line

A MAGVETŐ MÁJUSI UTÁNNYOMÁSAI

(További információért kattintson a kötet címére!)

Esterházy Péter: Utazás a tizenhatos mélyére
Új ár: 2499 Ft

Garaczi László: MetaXa
Új ár: 2999 Ft

Győrffy Ákos: A hegyi füzet
Ár: 2490 Ft

Krasznahorkai László: Az ellenállás melankóliája
Ár: 3490 Ft

Rakovszky Zsuzsa: A hullócsillag éve
Új ár: 3499 Ft

Szabó T. Anna: Senki madara
Ár: 2990 Ft

Szabó T. Anna: Tatoktatok
Ár: 2490 Ft

Szilasi László: A harmadik híd
Ár: 3490 Ft

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .