A Kannibálok újítottak

Taroltak az emszík!

 

Az előző évekhez képest több újítás is van!

 

Az Animal Cannibals idén csak olyanokkal rappelt, akikkel korábban még nem szerepeltek együtt videóklipben. Szintén újdonság, hogy idén kinyíltak a kapuk és bárki (akár “nullkilóméteres” előadó is) jelentkezhetett a vendégszereplésre. Összesen 78-an éltek a lehetőséggel, akik közül 8-an kaptak meghívást a közös dalba. A szereplők többsége az ország vidéki településeiről érkezett, csupán néhány fővárosi előadónak jutott hely. Volt olyan is, aki csak a klipforgatás miatt jött haza külföldről.

 

AC: 10 évente szükségesnek tartjuk, hogy megmutassuk mindenkinek, hogy mit jelent a magyar rap zene az adott évben. Természetesen, ez egy szubjektív lista, ami az Animal Cannibals ízlését tükrözi. Azért, hogy ne legyen sértődés amiatt, hogy valakit kifelejtünk, egy hónapon keresztül lehetett jelentkezni a dalba bárkinek. Persze szinte biztosak vagyunk abban, hogy a videó alatti kommentekben hosszan fogják sorolni azokat, akik szintén szerepelhettek volna a klipben. Mi nagyon nyitottak vagyunk, de nem akartunk fél órás dalt csinálni. Így is csak az igazán jó fej tévék és rádiók fogják leadni a 10 perces alkotást.

Számunkra is új élmény, amikor életünkben először a forgatáson találkoztunk a dalunkban szereplő előadóval. Szerencsére, nem csak tehetséges, de mindenki szuper Yo fej is volt. De azt is érdemes elmondani, hogy volt, akit régóta ismerünk, szeretünk, de mégsem kívánt szerepelni a posse track-ben. Mindenesetre óriási meló egy ilyen nótát összehozni, ami a résztvevők pozitív hozzáállása nélkül elképzelhetetlen lett volna.Ellentétben a 20 évvel ezelőtti állapottal, ma már nincs szüksége minden rap előadónak a segítségre és az általunk nyújtott „reflektorfényre”. És ha már hasonlítgatunk: hagyományosan, ahogy az előző két dalban, ebben is Ricsipí kezdi Qka MC fejezi be a szövegelést. Viszont eddig csak kültéren játszódtak a videóklip jelenetei, most pedig kizárólag beltérben forgott a kamera. A dal 98 BPM tempójú. Szóval, itt semmi sem véletlen!