A jelöltek

  • 2018. január 28-án rendezik meg a 60. Grammy díjátadót New York-ban. A Warner Music Group idén is számos előadóval és produkcióval indul a zeneipar egyik legnívósabb rendezvényén, íme a legfontosabbak!

A tuti befutó: Bruno Mars

24 karátos előadónk összesen 7 jelölést zsebelt be idén: a legjobb album (24K Magic), a legjobb felvétel („24K Magic”),  a legjobb dal („That’s What I Like”), legjobb R&B előadás, legjobb R&B dal, legjobb R&B és a legjobb nem klasszikus hangszerelésű lemez  kategóriákban versenyezhet a szakma legjobbjaival.

 

A duplázók – Ed Sheeran, Coldplay, Gorillaz, Mastodon

Ed Sheeran a nagy elvárásokkal szemben csupán két kategóriában jelölt – a legjobb szóló előadás („Shape Of You”) és a legjobb pop vokál album (÷) díjakért száll ringbe kedvenc bokszolónk. A Coldplay a Chainsmokers-együttműködés mellett a legjobb pop-vokál album díját zsebelheti be a Kaleidoscope EP-jéért. A Gorillaz a legjobb dance felvétel („Andromeda”) és a legjobb alternatív album (Humanz) díjakért versenyez, aMastodon pedig a legjobb metal előadás („Sultan’s Curse”) és a legjobb rock albumért (Emperor Of Sand) vihet haza egy-egy szobrot.

 

Az egyezők– Bublé, Clarkson, Portugal. The Man, Kaleo,The War On Drugs, Lil Uzi Vert

Kelly Clarkson a legjobb pop-szóló előadás kategóriában jelölt („Love So Soft”), a mindig sármos Michael Bublé pedig a legjobb hagyományos pop albumért kaphat elismerést tavaly megjelent ’Nobody But Me’ lemezéért. Friss versenyző Lil Uzi Vert, aki 2017 legjobb új előadója lehet, a Portugal. The Man is először került versenybe: a formáció a legjobb pop duó / csapat kategóriában vihet haza díjat „Feel It Still” slágerének köszönhetően. A rockerek közül a Kaleo a legjobb rock előadásért („No Good”) kaphat díjat, a The War On Drugs pedig a legjobb rock album (A Deeper Understanding) díját viheti haza január végén.

Meglehetősen sokszínű a mezőny, és a jelöltek sora itt még nem áll meg! A teljes listát itt találjátok meg, január 28-án pedig fény derül arra, hogy kik vihetik haza a gramofon szobrocskát. Mi izgulunk!

 

A dalok hazai forgalmazója a Magneoton / Warner Music

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .