A HTC VIVE új VR és 5G eszközökkel is jelentkezik az MWC-n

A HTC VIVE™ bejelentette új vállalati felhasználásra szánt virtuális valóság eszközét, a VIVE Focus Plus-t. A hat szabadságfokú (6DoF) Focus headset továbbfejlesztéseként a Vive Focus Plus két 6DoF kontrollerrel együtt érkezik, így a környezettel való interakció könnyű és magával ragadó. Ezekkel az újításokkal a fejlesztők egyszerűbben átültethetik meglévő, PC-re írt VR tartalmaikat az új környezetbe. A headset emellett könnyen szállítható és gyorsan használatba vehető.

“A Focus Plus-szal ismét egy lépést tettünk afelé, hogy újragondoljuk a VR világát, mind az üzleti mind pedig a lakossági felhasználók számára.” – mondta el Paul Brown, a HTC Europe igazgatója. A most bejelentett eszközzel a szimulált élethelyzetek valósághűbbek, a programok átültetése PC-ről önállóan használható headsetre pedig tovább egyszerűsödött.”

A Focus Plus praktikus használatot és teljes támogatást biztosít. Az eszközt, kialakításának köszönhetően, hosszabb használat során is kényelmes viselni. A headset számos egyéb funkcióval érkezik, úgy, mint Kiosk Mode (korlátozott hozzáférés), Gaze Support (szemmozgással történő vezérlés) és távoli hozzáférési lehetőségek, amelyekkel egyidejűleg több headset kezelhető távolról. Az eszköz megrendelhető a www.vive.com oldalon 2019 második negyedévétől világszerte 25 országban, és összesen 19 nyelvet támogat. Az alaptermék vállalati licencet is tartalmaz. Európában a kifejezetten vállalati felhasználók számára kialakított Advantage csomagban lesz elérhető.

Az eszköz VIVE WAVE platformon keresztül működik, elérhetőek rá a VIVEPORT tartalmak és a felhasználók a Viveport Infinity-hez is hozzáférést kapnak. Az első korlátlan VR előfizetéses szolgáltatással rengeteg alkalmazás és játék között válogathatunk alacsony havidíj ellenében. A Viveport Infinity kompatibilis a csúcskategóriás PC alapú VR eszközökkel, és valamennyi WAVE headsettel. A szolgáltatás indulásakor (április 2.) ezen VR eszközök egyetlen regisztrációval használhatók.

Új kontrollerek

A Focus Plus két ultrahangos 6DoF kontrollerrel együtt érkezik. Az új kontrollereken nyomásérzékeny analóg gombot találunk, így a tárgyakkal való interakció természetesebb, magával ragadóbb. A WAVE platform és SDK segítségével pedig a fejlesztők egyszerűbben átültethetik tartalmaikat PC-vel működő VR eszközről a Vive Focus Plus-ra.

Néhány vállalat, például a SimForHealth és az Immersive Factory, már megkezdte a Focus Plus gyakorlati alkalmazását saját egészségügyi képzéseik és munkabiztonsággal kapcsolatos programjaik során. A Vive Focus Plus-t komplex rendszert Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile VR platform hajtja, így gyors és megbízható eszközt jelent a vállalati felhasználóknak.

“Cégünk elkötelezett a munkabiztonság iránt. A Vive Pro-ról könnyen áttelepítettük a teljes Hazard Spotting rendszerünk.” – mondta el Olivier Pierre, az Immersive Facetory COO-ja és alapítója. “A Vive Focus Plus valóságszerű környezetben mutatja be az adott helyzetben fontos mozdulatokat, éppen úgy, ahogy azt élőben tenni kell, így támogatva ezek berögződését. Egy professzionális felhasználására szánt, önmagában, azaz más eszköz nélkül működő headset nagyban hozzájárul a a virtuális valóság lehetőségeinek kiterjesztéséhez a munkahelyi tréningek során.”

“A HTC Vive Focus Plus a nagy teljesítményű processzoron és a 3K AMOLED kijelzőn keresztül valósághű és magával ragadó 3D körülmények között mutatja be egészségügyi és nővérképzéssel kapcsolatos szimulációinkat. Ezzel lenyűgözőbb eredményt érhetünk el, mindezt vezetékek vagy csatlakoztatott számítógépek nélkül.” – tette hozzá Olivier Gardinetti, a SimforHealth CTO-ja. “Ezenkívül a 6DoF kontrollerekkel egyszerűbben végezhetők bizonyos mozdulatok, amik a hagyományos 3DoF kontrollerekkel nem igazán lehetett megoldani. A SimforHealth szimulátorok végső soron jobb és kényelmesebb felhasználói élményt nyújtanak.”

VIVE A MOBILE WORLD CONGRESSEN

A barcelonai kiállításon megtekinthető lesz a legújabb Vive headset, a Vive Focus Plus, valamint az új Vive Pro Eye is. A különböző együttműködéseknek köszönhetően izgalmas munkabiztonsággal és egészségügyi képzésekkel kapcsolatos programokon keresztül próbálhatóak ki az eszközök, valamint a Vive Snyc, és egyéb VR és 5G termékek is megtekinthetők lesznek.

További információ: www.Vive.com.