A HTC VIVE bemutatta vadonatúj VR böngészőjét

Az új böngésző tökéletesen integrálja az Amazon Sumeriant, így a virtuális valóságon belül gyorsan fejleszthetők és áttelepíthetőek a weboldalak

A Fidelity Investments új VR weboldala segít az ügyfeleknek a beruházások elemzésében, és a más felhasználókkal való együttműködésben

A HTC Vive™, a room-scale virtuális valóság piacának egyik vezető szereplője bejelentette, hogy együttműködéseket köt a Mozilla Firefox-szal, az AWS Amazon Sumeriannal és a Fidelity Investments-cel. A megállapodások hozzásegítik a felhasználókat egy VR alapú webböngészéshez, így a VR technológiát mindennapi körülmények közt használhatják. A Firefox Reality a VR alapértelmezett böngészője lesz, biztonságot garantálva a felhasználóknak.

Annak érdekében, hogy a webes tartalmak integrálhatóak legyenek a VR világába, a HTC Vive az Amazon Web Services-szel (AWS) dolgozik együtt. Az Amazon Sumerian eszközrendszert biztosít a fejlesztők és a vállalatok számára, így azok könnyen hozhatnak létre és oszthatna meg VR tartalmat. A Fidelity Investments lesz az első vállalat, amely megjelenik az új platformon, minderre a CES-en kerül sor. A felhasználók speciálisan az új böngészőhöz fejlesztett egyedi környezetben tekinthetik át portfóliójukat.

“Célunk az idei évre, hogy a hétköznapi számítástechnikai feladatok elsőként integráljuk a VR világába.” – mondta el Michael Almeraris, a HTC Vive együttműködésekért és tartalomért felelős alelnöke. “A Mozilla és az Amazon Web Services segítségével közelebb hozzuk az XR fejlesztést, így ösztönözve a Vive felhasználókat nagyobb tartalomfogyasztásra, a fejlesztőket és a vállalatokat pedig a gyors tartalomgyártásra.”

Mozilla Firefox
Jelenleg a VR web böngészés nehézkes és kényelmetlen. A HTC Vive és a Mozilla Firefox új jövőképet festett arról, milyen is lehetne a web élmény a virtuális valóságban. Az együttműködésnek köszönhetően a VR böngészőben gyorsabb és egyszerűbb a keresés, könnyebben elérhetők az egyes oldalak, akár vásárlás, kutatás vagy videózás céljából. A Vive, a Vive Pro és a közeljövőben érkező VIVE Cosmos alapértelmezett böngészője a Firefox lesz.

“Izgatottak vagyunk, hogy az Amazonnal és a HTC-vel dolgozhatunk azért, hogy a web a 3D tartalmak fogyasztásának legjobb platformja legyen a megfelelő VR eszközökkel kiegészülve.” – mondta Sean White, a Mozilla K+F vezetője. A Firefox Reality segítségével a felhasználók biztonságosan és gyorsan böngészhetnek a következő generációs eszközökön.”

Amazon Sumerian
A HTC Vive fejlesztők magas szintű, VR-re optimalizált weboldalakat hozhatnak létre, amihez nincs szükség speciális programozási ismeretekre. A Sumerian segítségével a fejlesztők gyorsan tervezhetik, tesztelhetik és tehetik közzé VR-re fejlesztett weboldalaikat, melyek azonnal elérhetőek belső tesztekhez, hitelesített felhasználók vagy akár a nagyközönség számára. A VR oldalak mellett az AWS és a HTC azon dolgozik, hogy integrálja a Sumeriant a Viveportba, így bármilyen VR tartalmat közzétéve a platformon, az gyorsabban juthat el a végfehasználókhoz.

“Az egyes piaci szereplők számos céllal alkalmazzák az XR technológiát, például tréning, virtuális asszisztens, továbbfejlesztett vásárlási élmény vagy virtuális barangolás. – fejtette ki Kyle Roche, az AWS Amazon Sumerian igazgatója. “Eddig a valósághű XR élmény megalkotása speciális programozási ismereteket és a weboldalak áttelepítését igényelte. A HTC és a Mozilla megkönnyíti a VR alkalmazások fejlesztését és közzétételét, mindehhez csupán egy böngésző és egy URL szükséges.”

Fidelity Investments
Az együttműködésekben rejlő lehetőségeket a HTC a Fidelity Investments bevonásával szemlélteti a CES során, a Wynn Hotelben. A Fidelity Investments VR weboldalának prototípusával a befektetőket új adatvizualizációs eszközök segítik a tájékozódásban, és könnyebben megoszthatják információikat családtagjaikkal vagy tanácsadójukkal.

“A Fidelity elkötelezetten dolgozik az átláthatóbb pénzügyekért, így nagy örömünkre szolgál az új technológiák biztosította eszközök bevonása.” – mondta el Adam Schouela, a Fidelity Center alkalmazott technológiáért felelős termékmenedzsmentjének alelnöke. “Azzal, hogy a befektető virtuális környezetben egyeztethet családtagjával vagy tanácsadójával pénzügyeikről, rengeteg új lehetőséget tárul fel.”

A HTC VIVE-ról
A VIVE egy, a maga nemében egyedülálló, virtuális valóság platform, ami room-scale VR technológián és valósághű interakción alapul. A VIVE ígéretéhez híven új technológiát és kiváló tartalmakat biztosít, megalkotva az egyik legerősebb VR ökoszisztémát hardveresen és szoftveresen egyaránt. A VIVE ökoszisztéma a legjobb VR hardver a piacon. Ennek része a VIVE X, egy 100 millió dolláros VR-rel és kapcsolódó technológiákkal foglalkozó startupoknak szóló akcelerátor program, a VIVE, egy nemzetközi platform és alkalmazásbolt a világ első VR előfizetéses modelljével 60 országban, és a VIVE Studios, VR tartalomfejlesztésre és annak bemutatására biztosít teret. A Vive-ról további részletek a www.vive.com weboldalon találhatók.

A Mozilláról
A Mozilla 15 éve a nyílt web elkötelezett híve. Nyílt és innovatív technológiákat építünk, ami hozzájárul a web, mint platform széles körű kihasználásához. Napjainkra többszáz millióan használják világszerte a Mozilla Firefox-ot böngészésre, számítógépen, tableten és mobileszközön egyaránt. További információ: https://www.mozilla.org

Az Amazon Sumerianról
Az Amazon Sumerian az Amazon Web Services böngésző alapú eszköze AR, VR és 3D alkalmazások megalkotására és futtatására. Az Amazon Sumerian segítségével a fejlesztők és webdizájnerek mindent gyorsan és egyszerűen készíthetnek alkalmazásokat, speciális programozási vagy 3D grafikai ismeretek nélkül. A Sumeriannal készült alkalmazások beágyazhatóak egy weboldalba vagy elérhetőek például a HTC Vive-on és a HTC Vive Pro-n, illetve Android és iOS eszközökön. https://aws.amazon.com/sumerian/

A Fidelity Investments-ről
A Fidelity célja, hogy ügyfeleik tervezhetőbb és kedvezőbb eredményeket érhessenek el a jövőre nézve. A vállalat 7.4 trillió dollár értékű eszköz adminisztrációért felel, beleértve a 2018. szeptember 30-val bezárt kezelt eszközök 2,6 trillió dolláros értékét. Több mint 28 millió ember befektetései tartozik a vállalathoz, 23.000 vállalat bízta meg őket munkavállalói juttatási programmal, és 13.000 pénzügyi tanácsadó cégnek biztosítanak befektetési és technológiai megolsádokat. A 70 éve magántulajdonban lévő cég több 40.000 munkavállalót foglalkoztat. https://www.fidelity.com/about