A Helly Hansen Heritage kollekció 140 év innovációját és dizájnját testesíti meg

Helly Juell Hansen 1877-ben kezdett innovatív, vízálló öltözetet gyártani norvég halász társai számára. Most, 2017-ben a nevével védjegyzett márka a 140. évfordulóját ünnepli annak, hogy a hét tengert átszelő és a legmagasabb hegycsúcsokat meghódító outdoor szakembereknek, atlétáknak és lelkes amatőröknek biztosít exkluzív ruházatot és kiegészítőket. Az ebből az alkalomból születő limitált Heritage kollekció ezért a márka olyan legjelentősebb fejlesztéseit  ötvözi, mint a Helox+, a Helly Tech®, a Propile® vagy a Lifa®.

 

„Az outdoor szakemberek 1877 óta választják és bíznak a Helly Hansen márkában, amely a kezdetektől innovációkkal segíti, elkápráztatja és lelkesíti a síelőket, vitorlázókat, hegymászókat és városlakókat világszerte” – mondta Tor Jenssen, a márka Urban kategóriájának igazgatója. „A Heritage kollekcióval az elmúlt évek ikonikus darabjai előtt tisztelgünk, amelyek  klasszikus stílusukkal és színeikkel a 90-es évek retro trendjeit tükrözik.”

 

Ikonikus Helly Hansen technológiák:

  • Helox+: A Helly Hansen esőkabátok anyaga Helox+ technológiával készül, amely a korabeli lenolajjal bevont szövetek modern megfelelője – az első rugalmas vízálló szövet, amely egyben a Helly Hansen vállalat kezdetét is jelentette.
  • Propile Fleece: A Helly Hansen a 60-as években mutatta be a Propile Fleece technológiát, amely az első olyan szintetikus polárszövet, amely pillesúlyú, gyorsan száradó, mégis kivételes lélegző- és szigetelőképességgel rendelkezik. Ez az ikonikus darab eredeti fazonban és sötétkék színben tér vissza az új kollekcióban.
  • Lifa®: A Helly Hansen az 1970-es években bemutatott fejlesztésével, a Lifa®-val tovább feszegette a technikai ruházat határait. A Lifa® aláöltözők ugyanis a lehető legmelegebb, legkényelmesebb és leggyorsabban száradó Polipropilénből készülnek, amely fejlesztésnek köszönhetően talán a világ leghatékonyabb és legikonikusabb aláöltözőivé váltak.
  • Helly Tech®: A Heritage kollekcióban található Helly Tech® Sailing Jacket az első vízálló és lélegző anyagból készült kabát mai megfelelője. Az eredetileg a 80-as évek elején bemutatott kabát célja, hogy az intenzív mozgást végző vitorlázók és sportolók számára még a legaktívabb mozgás közben is védelmet nyújtson.

 

A Helly Hansen Heritage kollekció darabjai exkluzívan a www.hellyhansen.com oldalon, illetve a kijelölt márkaüzletekben lesznek kaphatóak 2017 szeptemberétől.

 

A Helly Hansen Heritage kollekció legfőbb darabjairól részletesen:

  Lifa® Base Layer

Az eredeti Helly Hansen technikai aláöltöző. Ikonikus design, az ujj mentén a klasszikus csíkozással. Ez a hosszú ujjú aláöltöző tökéletes nedvességkezelést biztosít aktív mozgások, mint a síelés, hegymászás, vitorlázás és edzések alkalmával. Kényelmes és egyben funkcionális szigetelő réteg mindennapi használatra,  mandzsettával ellátva és normál szabással. A HH® Lifa technológiával és 100% Lifa-val készülő magas teljesítményű technikai aláöltöző gyorsan szárad, rendkívül lélegző és hihetetlenül könnyű.  A több mint 40 éve folyamatosan tökéletesített Lifa® Stay Dry technológia a Helly Hansen aláöltözők egyedi komponense.

 

·        HH® Lifa

·        Lifa® Stay Dry technológia

·        Száradás viselés közben is

·        Könnyű

·        Nem szúr

·        Allergénektől mentes

·        Lapos varrások

·        Szűk mandzsetta

·        Normál szabás

 

 

 

  Propile® Fleece

A Helly Hansen márka partneri együttműködést kötött a norvég Pile INC.-kel, amelynek eredményeképpen jött létre az az első gyorsan száradó és pehelysúlyú polárszövet. A magas hő- és súly arányának, illetve a még nedvesen is jó hőtartási tulajdonságainak köszönhetően gyorsan az outdoor sportok rajongóinak kedvencévé vált. A polárszálas koncepció a mai napig él, és a Propile® technológia mai, modern verziója továbbra is forgalomban van.

 

·        Külső vastag polárszövet

·        Sima belsőrész

·        Heritage HH logo

 

  Helox® Rain Jacket

A klasszikus Helly Hansen Fisherman’s esőkabát új, modern változata. A víz- és szélálló férfi kabát retro dizájnjával divatos és praktikus egyben. A minden irányban elasztikus Helox+ szövet teljes biztonságot és mozgásszabadságot nyújt bármilyen idő esetén. Egy igazán klasszikus darab.

 

·        Helox+® technológia

·        PU anyag szerkezet

·        Teljesen víz- és szélálló

·        Zárt varrások

·        YKK® Vislon első cipzár

·        Mechanikusan állítható hátrész

·        Kényelmes belső borítás

·        Retro csíkos pamut bélés

·        Zárt varrásos zsebek

·        Vihar ellen védő hajtóka

·        YKK® cipzár

 

 

 

 

  Helly Tech® Sailing Jacket

A népszerű és jól bevált design alapján a Helly Tech® Sailing Jacket a Helly Tech® szerkezetnek megfelelően készült el: polár gallérral és zsebbekkel van ellátva, hogy melegen és szárazon tartson, míg a kabát állíthatósága fokozza a kényelmet.

 

·        Helly Tech® védelem

·        Vízálló, szélálló és lélegző

·        Kétrétegű szövetkonstrukció

·        Teljesen zárt varrások

·        Tartós vízlepergető képesség (DWR)

·        Csípőig érő hossz, normál szabás

·        Polár gallér

·        Teljesen állítható tonális kapucni

·        Solas fényvisszaverő kiegészítő

·        Kézmelegítő zsebek

·        Egy kézzel állítható szegély