A gyerekek álmai szabadon szárnyalnak egy elvarázsolt HM4-en a Only Watch számára

Az MB&F egy újabb érzelmekkel teli darabbal tér vissza az Only Watch jótékonysági aukciójára, ezúttal Huang Hankang kínai művésszel együttműködve. A HM4 Only Watch miniatűr repülő pandámadvával varázslatos szintézise a gyermekek álmainak és az élvonalbeli haute horlogeriának.

Míg egész életünkben álmodunk, van egy konkrét álom, amelyet a gyerekek gyakrabban tapasztalnak meg, mint a felnőttek: a repülési képesség! Nem tudni, miért csökkennek a menekülésről szóló álmok kamaszkortól kezdve; előfordulhat azonban, hogy a felnőttek képzelete korlátozottabbá válik, mivel a mindennapi élet valóságában gyökerezik. A duchenne-izomdisztrófiában szenvedő gyermekek fokozatosan csökkent mozgásképességtől szenvednek, ami bénuláshoz vezet; bár testük csapdába esett, fiatal szellemeik álmaikban és képzeleteikben menekülhetnek. A HM4 Only Watch fantáziarepülést, okot a mosolygásra és vad utazást kínál a gyerekeknek időben és térben!

Ez az MB&F darab az Only Watchhoz egy fantázia álomvilágba repít bennünket egy barátságos pandával, aki egy egyedülálló űrkorszaki HM4-es repülőgépet vezet. Egy művészeti galériában járt néhány évvel ezelőtt, az MB&F alapítója, Maximilian Büsser észrevett egy rakétán repülő pandát ábrázoló festményt, amely annyira feldobta a hangulatát, hogy megvette. Ezt a festményt a párizsi kínai művész, Huang Hankang készítette, és az Only Watch számára Huang a HM4-et használta vászonként, hogy a szellem gyermeki felszabadítását közvetítse.

Amikor Huangot megkérdezték, szeretné-e együttműködni az MB&F-el az Only Watch projektben, csak egy pillantás kellett a HM4 Thunderboltra, hogy ráébredjen, hogy bár ez egy olyan művészi médium, amelyre korábban nem gondolt – vagy nem is tudott a létezéséről –, mégis élvezte. a kihívásban és az ügyben. Huang először elképzelt, majd meg is festett egy elragadó, gondtalan pandát, aki szabadon repül a HM4 tetején, és az MB&F hozzálátott, hogy Huang festményét egy horológiai kifejezéssé alakítsa. Huang eredeti festménye a HM4 Only Watch-ot kíséri.

Ahogy Huang meséli: „Az MB&F munkáját művészetnek láttam, nem óragyártásnak. A korlátlan képzeletből fakad, akárcsak a festményeim.”

A HM4 Only Watch egy álomvilági forgatókönyvet tartalmaz, amelyben egy tömör arany panda medve lovagol a HM4 jet tetején, amelyet aranyból készült csavart gossamer szálakból készült gyeplővel irányít. A pandát kézzel faragták, majd 18 karátos fehéraranyból öntötték az „elveszett viasz” technikával. És bár a HM4 Only Watch a gyerekek álmai fantáziájának ünnepe, van egy olyan funkció is, amelyik időnként a valóságban is megköszörüli a lábát: a pandát és gyeplőjét úgy alakították ki, hogy teljesen levehető legyen. hogy a HM4 repülő gépből Óragéppé alakul.

Az amerikai művész Sage Vaughnnal együttműködve az MB&F érzelmileg erőteljes érzelmeket fogalmazott meg a 2009-es Only Watchon. A 2011-es HM4 Only Watch folytatja azt a gyakorlatot, hogy lenyűgöző üzeneteket hozzon létre a művészet és a horológia zökkenőmentes ötvözésével.

Csak nézd meg 2011

A HM4 Only Watch 2011-et az Only Watch-on, a duchenne-i izomdisztrófia kutatását célzó jótékonysági aukción aukcióra bocsátják, amelyre 2011. szeptember 23-án Monacóban kerül sor, II. Albert herceg védnöke alatt. Az aukciót kétévente rendezik meg, és a svájci haute horlogerie óragyártók krémjét gyűjti össze.

Maximilian Büsser, MB&F and Only Watch

Maximilian Büsser abban a pillanatban tudta, hogy részt vesz az Only Watch-on, amikor Luc Pettavinóval, az AMM (Monegaszki Szövetség az Izomdisztrófiák Ellen) elnökével beszélt. „Az én koromban – mondja –, ha súlyos betegséget kapok, azt mondhatom, hogy már teljes életet éltem. De egy most kezdő gyerek számára ez tragédia.”

Míg Büsser soha nem állítja, hogy megérti egy ilyen betegségben szenvedő gyermek szenvedését, a gyermekkor különleges jelentőséggel bír számára. Minden kifinomultságuk ellenére, az általa megálmodott, szeretettel kidolgozott időgépek gyökerei az ő korai éveiben nyúlnak vissza.

Büsser csak édesapja halála után érezte magát szabadon, hogy levesse magáról a valóság láncait, és szabadon szárnyaljon alkotói szelleme. „Két alkalom van, amikor tudatára ébred a halandóságnak – mondja –, amikor gyermeke születik, és amikor egy szülő meghal.” Apja halála arra késztette, hogy otthagyja az általa bevallottan álommunkát (a Harry Winston Timepieces vezetője), és megalapítsa a Maximilian Büsser and Friends (MB&F) nevű koncepciólaboratóriumot, amely kizárólag radikális koncepcióórák kis sorozatának tervezésével és kivitelezésével foglalkozik tehetségesekkel együttműködve. szakemberek. Büsser saját szavaival élve „a szívemet hagyta beszélni a fejem helyett”.

Csatlakozzon a csatához, hogy megmentse a gyerekeket az izomdystrophiától

A Duchenne-izomdisztrófia egy súlyos genetikai rendellenesség, amely minden 3500 fiúból 1-et érint. Jellemzője az izmok fokozatos gyengülése, ami légzőszervi és szívproblémákat eredményez, amelyek végzetessé válnak, ahogy a gyermek idősebb lesz. Csak Európában körülbelül 30 000 beteg van a betegségben.

A betegségre nincs gyógymód, de a kutatók jelentős előrehaladást értek el. Az egyik legfontosabb áttörés a saut d’exon kifejlesztése – egy sebészeti technika, amely lehetővé teszi a sejtrendszer számára, hogy „elfelejtse” leolvasni a génnek azt a részét, amely a rendellenességet hordozza. Ezt a technikát Luis Garcia, a Francia Nemzeti Tudományos Kutatási Központ (CNRS) kutatási vezetője és csapata fejlesztette ki. A CNRS kulcsszerepet játszik a duchenne-izomdisztrófia területén, és egyike annak a húsz kutatócsoportnak, amelyek részesülnek az AMM pénzügyi támogatásából.

Huang Hankang

Huang Hankang 1977-ben született a kínai Szucsouban, és mindössze hét évesen kezdett festeni. Művészeti diploma megszerzése után Párizsba költözött, hogy továbbtanuljon művészi tanulmányaihoz, többet tudjon meg a Kínán kívüli világról, és megtapasztaljon egy másik kultúrát. Tehetségét 2007-ben egy New York-i kiállítással, majd az azt követő európai kiállításokkal nemzetközileg is elismerték.

Huang általában akvarellel fest, árnyalt finomságukat és világos színeiket felhasználva erőteljes, de gyakran magasztos üzenetek kódolására. Huang festményei érdekfeszítő kérdéseket tesznek fel a nézőnek, ahelyett, hogy levágott kijelentéseket tennének. Ezeken a festményeken gyakran szokatlan helyzetekben vagy helyzetekben lévő állatok egymás mellé helyezése látható – egy horológiai űrhajón repülő panda medve minden bizonnyal filozófiájának következetes kifejezése.

Huang a művészetet használja kommunikációs módszerként, hogy üzenetét a szélesebb közönséghez eljuttassa. Az Only Watch projekt az MB&F-vel egy szokatlan időrendi vásznat nyújtott, amelyre üzenetét „festhette”; azonban megragadta a lehetőséget, amikor rájött, hogy az MB&F Óragépei közelebb állnak a művészethez, mint az óragyártáshoz, és éppúgy Maximilian Büsser termékeny képzeletének termékei, mint Huang festményei saját képzeletének.

Óragép (Horological Machine) No.4 Thunderbolt

Inspiráció és megvalósítás: Maximilian Büsser falait, szekrényeit és mennyezetét a repülőgép-modellek összeszerelése iránti hosszú gyermekkori szenvedély borította mindenféle kis repülőgépen. A repülőgépek voltak az utolsó dolgok, amelyeket éjszaka látott, és az első, amit minden reggel látott. Ahogy Büsser a fiúból férfi lett, a gyerekből és a gépeiből valami megmaradt, csendben várva, amíg… HM4 Thunderbolt!

Sok fiú szuperautókat és gyors repülőket vázol, de kevesen rendelkeznek a lendülettel és az elszántsággal, hogy valóra váltsák álmaikat. Büsser ennek érdekében hozta létre az MB&F-et. A HM4 Thunderbolt a gyerek fantáziájából és a férfi kitartásából született.

Motor: A Thunderbolt szerkezet 311 alkatrészének mindegyike kifejezetten erre lett kifejlesztve; felépítésének extrém jellege miatt egyáltalán nem használtak kész szerkezeteket vagy alkatrészeket.

Két párhuzamosan kapcsolt főrugós hordó 72 órányi energiát szolgáltat, erejüket pedig függőleges hajtóműveken keresztül adják át a dual jet turbinaszerű jelződobozoknak (az egyik az órákat és perceket, a másik a teljesítménytartalékot mutatja).

A ház tetején lévő formázott zafír kijelzőpanelen keresztül látható, jellegzetes áramvonalas kakas támogatja az egyensúlyt, középpontja le van vágva, hogy a lehető legtöbbet felfedje az oszcilláló kerékből, és érvényesítse az MB&F „kinetikai művészetében” szereplő „kinetikát”.

Jelzések: A bal oldalon a tartályokban lévő üzemanyag mennyiségét vagy az erőtartalékot egyértelműen jelzi egy csontvázas kéz, amely az MB&F harci fejsze motívumát visszhangozza. A jobb oldalon az órákat és a perceket vastag, nyílvégű Super-LumiNova-val teli mutató jelzi. A két műszeres repülési tárcsát közvetlenül a saját koronája vezérli, az egyik a tartályok feltekerésére és tankolására, a másik pedig az idő beállítására, közvetlen és azonnali visszajelzést adva az elvégzett műveletről.

Tok: A repülés által ihletett HM4 háza sebességet, teljesítményt, technológiát és kifinomultságot biztosít. Vizuálisan a ház három részből áll: két áramvonalas sugárturbina-stílusú tok, amelyeket a motort befogadó vízszintes rész támaszt meg, ami jól látható az átlátszó zafír kijelzőpaneleken keresztül; és maga az ügy központi része.

Műszakilag három fő rész is van, de ezek egy titán elülső részt tartalmaznak, amely magában foglalja a számlapokat és a csuklós első füleket; zafírból készült központi rész, amely soha nem látott 360°-os hozzáférést biztosít a kiválóan kidolgozott motorhoz; és egy hátsó rész, amely a kettős koronáig szűkül, és keretezi az animált egyensúlyt, amelyet egy aerodinamikus kakas támaszt meg.

Egy szilárd zafírdarabtól kezdve több mint 100 órányi bonyolult megmunkálás és aprólékos polírozás szükséges ahhoz, hogy egy átlátszatlan kristálytömb a központi házrész átlátszó, fénnyel teli pitvarává váljon, amely felfedi a Thunderbolt motorjának és műszaki jellemzőinek egy részét. részletek.

A matt és az erősen csiszolt felületek, a titán és a zafír kontrasztjai, az egyenes vonalak csábító ívekkel és a merev formák csuklós karokkal olyan élettel és vibrációval ruházzák fel a Horological Machine No4-et, amely megkülönbözteti minden eddigitől.

A HM4 Thunderbolt a háromdimenziós kinetikus művészet alapvető gépe.

HM4 Only Watch 2011: Műszaki adatok

Jellemzők
Levehető 18 karátos arany panda és gyeplő a Horological Machine No4 tetején, a művész, Huang Hankang aláírásával a zafírüveg kijelzőpanelen.

Ügy

  1. osztályú titán és zafír levehető 18 karátos fehérarany pandával, arany gyeplővel
    Méretek (panda nélkül): 54 mm széles x 52 mm hosszú x 24 mm magas
    Alkatrészek száma: 65 db
    A fülek csuklóssága: 3°

Funkciók
Óra, perc és teljesítménytartalék jelző
Órák és percek a jobb oldali számlapon; teljesítménytartalék jelző a bal oldali tárcsán
Külön koronák az idő beállításához és a tekercseléshez

Motor
A háromdimenziós óramotort 100 százalékban az MB&F fejlesztette ki
Kézi tekercselés két főrugós hengerrel párhuzamosan
Teljesítménytartalék: 72 óra
Kiegyensúlyozott frekvencia: 21 600 bph/3Hz
Alkatrészek száma: 311
Ékszerek száma: 50 db

Zafír kristályok
Öt zafírkristály: 2 a számlapokhoz, 2 a kijelzőpanelekhez (felső és alsó) és 1 a központi házrészhez

Szíj és csat
Fekete, kézzel varrott borjúbőr szíj titán/fehér arany egyedi tervezésű csattal, csuklós fülekhez rögzítve

Festmény
A HM4 Only Watch-ot az eredeti akvarell kíséri, amelyet Huang Hankang művész festett, hogy kifejezze üzenetét az MB&F 4. számú óragépével.