A gondolat, amit még maguk sem vehetnek komolyan! :-D :-D :-D A “törzs” szerint kibertámadás érte az oltási regisztráció lekérdezését szolgáló honlapot

    Terheléses támadás érte az oltásregisztráció lakossági lekérdezését szolgáló honlapot, amelyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (Neak) üzemeltet – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a pénteki online sajtótájékoztatón.

Siralmasan szarul működik az oltással kapcsolatos regisztráció, illetve annak ellenőrzése! 

    Kiss Róbert elmondta, hogy a csütörtök délelőtt indított weboldalt (vakcinareg.neak.gov.hu) több mint 600 ezer rosszindulatú kibertámadás érte már az első napon, a honlap elérése ezért akadozott bizonyos időszakokban.

A hihetetlenül jó védekezésnek köszönhetően a csúcsok csúcsát is megdöntöttük!


    A támadás miatt a Neak feljelentést tesz a Nemzeti Nyomozó Irodánál – fűzte hozzá.

A felcsúti gyökér szerint egyelőre semmilyen nyitás nem engedhető meg


    A rendőrök csütörtökön közterületen 547 ember ellen intézkedtek, mert nem viseltek maszkot, közülük 151-et figyelmeztettek, 215-öt megbírságoltak, 181-et feljelentettek – közölte Kiss Róbert. A rendőröknek a járványügyi intézkedések bevezetése óta 39 271 alkalommal kellett intézkedniük a maszkviselési szabályok megszegése miatt.


    Tömegközlekedési eszközökön, illetve megállóikban 29, míg üzletekben nyolc emberrel szemben kellett fellépniük csütörtökön – tette hozzá.


    Az elmúlt 24 órában a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a gyülekezés tilalmának megszegése miatt 321 esetben történt rendőri intézkedés, így ezek száma 54 698-ra emelkedett a kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta.


    A boltokra, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 988 rendőri intézkedés történt, ebből 306 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztását állapították meg, 683-szor az üzletek korlátozott nyitvatartásának, az üzletekben tartózkodásnak a szabályait nem tartották be – mondta.


    Csütörtökön egy üzletet, valamint egy kecskeméti sörözőt zártak be ideiglenesen, utóbbit hat hónapra. Eddig 22 vendéglátóhely ideiglenes bezárásáról kellett dönteni – közölte az alezredes.


    Kiss Róbert elmondta: a tranzitforgalom ellenőrzésekor 30 esetben léptek fel a szabályokat megsértőkkel szemben. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályszegők ellen eddig 14 136-szor intézkedtek – fűzte hozzá.


    Az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszámolt arról is, hogy a hatósági házi karanténban lévők száma csütörtökön jelentősen, 8288-cal, 58 667-re emelkedett.


    A karanténszabályok betartásának elektronikus ellenőrzését szolgáló informatikai alkalmazást 5118-an használják – tudatta.


    A teherforgalomban a ki- és a belépőoldalon egyaránt háromórás várakozás van a röszkei autópálya határátkelőhelyen.