A Gilla Band újdonsága egy dalba csomagolt elvetemült energialöket

Megjelent a dublini Gilla Band legújabb dala, a “Backwash“. A pörgős szerzemény a főként post-punkban és noise rockban utazó csapat október 7-én érkező, “Most Normal” című lemezének egyik előfutára, ami az “Eight Fivers” című tracket követi a sorban. A dalhoz egy animációs videó is készült a Mortis Studios rendezésében.

Nézd meg a videóklipet ide kattintva »

Dara Kiely frontember elmondása szerint a közelgő album koncepciója az volt, hogy nagyjából úgy hangozzon, mint egy álom. Végül nem teljesen ragaszkodtak az eredeti forgatókönyvhöz, ez pedig különböző izgalmas hangzásösvényekre vezette őket. A “Backwash” azon kevés szerzemény egyike, ami viszont valóban álomszerű körülményeket idéz. Talán elsőre nem gondolnánk, de egy közvetett szerelmes dal: a vonzalomról szól, arról a helyzetről, mikor tetszik valaki, de nem tudod, hogyan is öntsd szavakba az érzelmeidet. Azt hiszed, hogy már színt vallottál, de aztán mintha csak felébrednél egy álomból, elfelejted, hogy mit is mondtál vagy éreztél pontosan.
Gilla Band “Most Normal” című korongja az ígéretek szerint a “zaj kaleidoszkópos spektrumát” tárja majd elénk. Az avant-punk hullámvasút és a futurista táncparkett-nihilizmus mellett helyet kapnak majd rajta törött popdalok is. Mivel a covid keresztülhúzta a zenekar koncertezős terveit, végül a lemez befejezésének a határidejét is módosították, és sokkal több idejük maradt kipróbálni “minden vad ötletüket”.