A férfi vízilabda kapitánya hamarosan maga is vízbe száll

Märcz Tamás a Millennium Masters tagjaként játszik a Waterpolo All Star Festivalon

M ärcz Tamás a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is játszik augusztus 30-31-én a Waterpolo All Star Festivalon. A kapitány a gwangjui vizes Világbajnokság negyedik helyezését kommentálva elmondta, hogy mostantól gőzerővel a januárban rendezendő budapesti Európa-bajnokságra fognak készülni.

Az elkövetkezendő időszakban nem csupán edzőként, de játékosként is vár egy nagy megmérettetés a kapitányra, hiszen idén augusztus végén kerül sor a Waterpolo All Star Festivalra, ahol a Millennium Masters tagjaként száll vízbe. Az esemény fénypontja a Sydney Olimpiai döntő újrajátszása az orosz válogatott ellen. Märcz a Sydney Olimpián a magyar válogatott tagjaként lett olimpiai aranyérmes a Kemény Dénes irányította csapattal. Azon az olimpián csapattársa volt Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kiss Gergely Kósz Zoltán, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga I. Zsolt és Vári Attila, akikkel most újra egy csapatot alkotnak majd és megmérkőznek azzal az orosz válogatottal, akik ellen a döntőben 13:6-ra győzedelmeskedtek.

A 2000-es Sydney Olimpiai bajnoki döntőben az orosz elleni legfontosabb taktika az volt, hogy legalább egyel többet lőjünk, mint az ellenfél és ez működött is azon a napon” – Märcz Tamás így foglalta össze az akkori taktikát, majd hozzátette, idén mivel készülnek az orosz masters válogatott ellen: Leginkább az fog most dönteni, hogy kinek lesz jobb a fizikai állapota, így sok évvel később, épp ezért az utóbbi hónapokban már megkezdték csapattársaim és én is az edzéseket. Külön is készül mindenki, de alkalmanként vannak közös edzéseink is, amiket nagyon komolyan veszünk, de mégis nagyon jó hangulatban telnek.

Kérdés, hogy Märcz Tamás hátra tudja-e hagyni edzői mivoltát és „csak” mint játékos vesz részt a nyár végi fesztiválon, vagy tanácsaival is irányítja majd a csapatot?

Märcz Tamás a Waterpolo All Star Festival kapcsán elmondta –„Nagyon várom a Waterpolo All Star Festivalt, ahol újra játékosként mehetek be a medence-térbe és az egykori sikercsapattal újraélhetjük a 2000-es Sydney Olimpia izgalmait. Ilyenkor újra játékos bőrbe bújok, ami egy sokkal kellemesebb, és szórakoztatóbb műfaj, mint a medencepartról irányítani. A régi csapattársak közül többen is edzők lettünk, de ilyenkor mégsem edzőnek érezzük magunkat, hanem csak élvezzük a játék örömét, szórakozunk és reméljük, a közönséget is szórakoztatjuk egyben.”

Waterpolo All Star Festival

Helyszín: Duna Aréna

Időpont: 2019. augusztus 30-31.

Millennium Masters csapat összeállítása: Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, dr. Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Madaras Norbert, Märcz Tamás, dr. Molnár Tamás, dr. Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila, Varga Dániel

Az orosz masters csapat összeállítása: Alexander Aksenov, Revaz Chomakidze, Dimitry Gorshkov, Nikolay Maksimov (kapus), Alexey Panfili, Nikolai Smirnov (kapus), Marat Zakirov, Irek Zinnurov