A Duna House új technológiákat és üzletmenetet vezetett be

    Új technológiákat, üzletmenetet vezetett be a Duna House az ingatlanértékesítési és hitelközvetítési hálózataiban Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban, ezzel biztosítható a személyes kontaktusok minimálisra csökkentése, a tranzakciók online előkészítése, lebonyolítása – közölte a Duna House Holding csütörtökön az MTI-vel.

    Hangsúlyozzák, az üzletmenet folytonosságának biztosításához elengedhetetlen a stabil likviditási helyzet megőrzése, ezért a cégcsoport bővítette likvid pénzeszköz állományát, 2020. március 18-án megállapodott a Raiffeisen Bank Zrt.-vel a meglévő hitelkeretének további 1 milliárd forinttal való megemeléséről, amelyet 2020. április 1-jén le is hívott.


    Az igazgatóság elkötelezett a korrigált adózott eredmény 47 százalékának osztalékként való kifizetése mellett, ugyanakkor a jelen bizonytalanságok közepette úgy döntött, hogy a prudens vezetés megkívánja a 2019. üzleti év eredményéből történő osztalékfizetés elhalasztását is, amelyről 2020. március 27-én tájékoztatták a befektetőket.


    A járvány gazdasági hatásai számos területen érinthetik a cégcsoport működését. A 2020. április 1-jén publikált tranzakciószám becslésben szereplő heti adatok és a március utolsó hetében tapasztalt 67 százalékos ingatlanpiaci visszaesés negatív képet fest, és további jelentős csökkenés is elképzelhető – írják.


    Az igazgatóság megkezdte az ésszerű költségcsökkentési intézkedések bevezetését, ezek egyikeként az igazgatóság operatív tagjai 2020. április 1-jével lemondtak bérükről, a központi munkavállalók pedig egységesen 30 százalékos ideiglenes bérlemondást fogadtak el – tájékoztatott a Duna House.


    Közölték, a cégcsoport 2020. április 1-jétől átmenetileg elengedi a franchise partnerek minimumdíjait, ezzel támogatva őket a nehéz időszakban, ugyanakkor a százalékos franchise díjak változatlanok maradnak.


    Az ingatlanfejlesztési projekteken a kijárási korlátozások mellett is zavartalanul folynak a kivitelezési munkálatok, de a munkaerő biztosításának és az import anyagok beszerzésének nehézségei lassulást okozhatnak.


    Az igazgatóság úgy látja, hogy a COVID-19 járvány miatt a cégcsoport nem fogja tudni hozni a 2020-ra adott eredményelőrejelzését – közölte a Duna House Holding.