A Dreher Minőségi Csapolt Sör Program versenyén hat söröző teljesített kiemelkedően

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A Pomo D’oro csaposa lett a legjobb

 

 

Rácz Nikolett, a Pomo D’oro söröző pultosa nyerte el a kitüntető első helyezést a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program keretében megszervezett csapolóversenyen. A Dreher Sörgyárak Főzőházában, április 16-án délután első alkalommal tartott megmérettetésen ezúttal összesen tíz vendéglátóhely munkatársai mérkőztek meg abból a megközelítőleg 50-ből, amelyek eddig részt vettek a minőségi sörözők képzésében. A program során a vendéglátóhelyek folyamatos fejlesztésére és ösztönzésére nagy hangsúlyt helyeznek, a fogyasztókkal is szeretnék megismertetni a sörrel való bánásmód kulisszatitkait.

Ha valaki azt hinné, hogy a sörcsapolás és kiszolgálás egyszerű feladat, annak meglepetést okozhat az a számos tényező, amelyre egy jó csaposnak ügyelnie kell. A Dreher Minőségi Csapolt Sör Program tegnapi sörcsapoló versenyén például mintegy 50 szempontot figyelembe véve döntötte el a zsűri, hogy a tíz induló vendéglátóhely munkatársai közül ki teljesített a legjobban.

A bírák az előkészületi szakasztól kezdve a rendelésfelvételen át egészen a felszolgálásig vizsgálták meg az indulók tevékenységét, de természetesen a legnagyobb hangsúly magára a csapolásra esett, beleértve a pohár megfelelő öblítését is. Fontos például, hogy a pohárzuhany használata hány másodpercig történik, milyen szögben áll a korsó a csapolás során, sőt, hogy a csapot magát hányszor húzza meg a versenyző, vagy éppen, hogy milyen magas és milyen szerkezetű hab koronázza meg a sör tetejét.

„Mindez azért nagyon lényeges, mert a megfelelő csapolás biztosítja, hogy a sör pont úgy kerüljön a vendég elé, ahogy azt a sörmester megálmodta. A sör megfelelő szállítása, berendezéseinek kezelése, a csapolás helyes folyamatai és technikája garantálják a magas minőséget, a megfelelő környezet és kiszolgálás pedig tovább növeli a fogyasztási élményt. Ezekre szeretnénk a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program során határozottan felhívni a figyelmet, egyrészt a vásárlóknak szóló kommunikációval, másrészt a vendéglátóhelyek folyamatos továbbképzésével, tesztelésével, ösztönzésével, melynek ez a mai sörcsapoló verseny is a része” – hangsúlyozta Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

A csapolóverseny során minden indulónak háromszor kellett ugyan abban a minőségben kicsapolni a korsó Drehert és Arany Ászokot, majd azokat megfelelően felszolgálni a zsűri részére, melyet Felföldi Csaba, a Dreher Sörgyárak országos HoReCa vezetője, Csurgó János, a Dreher Csapolómestere, a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program vezetője és Melegh György, független sörcsapoló mester alkotott.

Végül Rácz Nikolett, a Pomo D’oro söröző pultosa nyerte meg a megmérettetést, akinél a zsűri a tökéletes csapolási technika mellett azt is értékelte, hogy még a rendelés előtt meggyőződött a berendezések megfelelő működéséről és a kicsapolt sör minőségéről. Valamint végig olyan hangulatot teremtett a vendégek, azaz ez esetben a bírák számára, amely túlmutat a csapoláson és élménnyé varázsolja a sörözést.

„Nagyon örülök az első helyezésnek, még most is alig hiszem el, hogy megnyertem ezt a versenyt. Csak pár nappal ezelőtt dőlt el, hogy én jövök a megmérettetésre a Pomo D’oro pultos csapatából, hiszen mindannyian részt vettünk a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program képzésében. Alaposan elmagyarázták nekünk a sör útját a korsóig, és hiába van már rutinunk a csapolásban, mégis tudtak nekünk újat mutatni. Szemmel láthatóan jobb sört tudunk most csapolni, meg is kérdezték tőlünk a vendégek, hogy mit csináltunk a sörrel! Ez az első díj most nagy lendültet ad nekem, hiszen szeretem a munkámat, és ez egy olyan pozitív visszajelzés, ami további fejlődésre ösztönöz.”

Rajta kívül még öt söröző csaposa teljesített kiemelkedően, valamennyiüket egy-egy 3 napos plzeni úttal jutalmazták, amelynek során természetesen a sörgyár látogatás sem marad majd el.

A verseny nyertesei
Helyezés SörözőNevezett pultos
1.Pomo D’oroRácz Nikolett
2.Kelta Söröző
3.Lajos Király étterem
4.Illegal Pub
5.Pótkulcs
6.Spoon
További résztvevők
 Budapest Barbecue Company
 Fanyűvő Étterem
 Gyűrű Pub
 Stex Ház

További egységek, melyek Dreher Minőségi Csapolt Sör sörözők:

Egység neve
ANGELIKA BISZTRÓ
ATLANTIS BISTRO ÉS BILLIARD
BAHNHOF
BAMBI PRESSZÓ
CAFE VIAN LISZT FERENC TÉR
CAFE VIAN BAZILIKA KÁVÉHÁZ
CHEHO 2 KÁVÉZÓ
COFFE INN
ESETLEG BÁR ÉS BISTRO
FECSKE PRESSZÓ
HARD POP KÁVÉZÓ
HARD ROCK CAFE
INPUT BAR & BISTRO
JURÁNYI SUTERENE KÁVÉZÓ
KÉHLI VENDÉGLŐ
MAJORKA KÁVÉZÓ
SPOON HAJÓ ÉTTEREM
NÉGY MUSKÉTÁS
ORFEUSZ SÖRÖZŐ
PINGVIN SÖRÖZŐ
SPINOZA KÁVÉHÁZ
SPORT DRINK
TELEP ART GALÉRIA
TOKIO ÉTTEREM BÁR

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .