A Dargay-díj jelöltek

dav

A Dargay Attila özvegyéből és alkotótársából, Henrik Irénből,  az animációs tervezőművészből és a METU Animáció szakának vezetőjéből,Kiss Melindából, a Primanima fesztivál kurátorából és  a Magyar Nemzeti Filmarchívum animációs referenséből, Orosz Anna Idából, a MOME rektorából, Fülöp Józsefből és a Kedd Animációs Stúdió vezetőjéből, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt rektorából, az Oscar-jelölt M. Tóth Gézából álló szakmai zsűri a számos beérkezett nevezés közül 2019-ben négy jelöltet javasol a CineFest 1.000.000 forinttal járó Dargay Attila-díjára. 

A jelöltek abc-sorrendben (azaz rangsor nélkül) a következők: Hegyi Olivér, Ivády Tamás, Orosz Tina, Tóth Lili. 

A nevezések elbírálásánál a fő szempont az volt, hogy Dargay Attila szellemében alkotó,  ígéretes, még pályakezdő tehetség jusson lehetőséghez. 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által felajánlott díjat szeptember 21-én, a CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjátadóján kapja meg a legjobbnak ítélt nevező.

A mellékelt fotón a zsűri tagjai láthatók, balról jobbra: M. Tóth Géza, Orosz Anna Ida, Kiss Melinda, Herik Irén, Fülöp József.