A cirkadián diabéteszkód

Satchin Panda PhD: A cirkadián diabéteszkód

Egyél, aludj és mozogj a megfelelő időben, hogy elkerüld vagy visszafordítsd a cukorbetegséget!

A műről

Több mint egymillió magyar cukorbeteg felnőtt él közöttünk, a prediabéteszesek pedig még náluk is többen vannak. E krónikus betegségek kezelésére felírt gyógyszereknek általában komoly mellékhatásaik vannak, és jó esetben is csak menedzselni képesek a tüneteket. Ráadásul a diabétesz kezelésére általában előírt diéták idővel szinte betarthatatlanok. Ám a legújabb tudományos eredmények azt mutatják, hogy létezik egy egyszerű és hatásos módszer, amely a napi életmódodat (az étkezések, az alvás és a testmozgás időzítését) hozzáigazítja a szervezeted belső cirkadián ritmusához, és több szempontból javíthatod az egészségedet, a fogyástól az immunrendszer erősítéséig.

Kerüld el, tartsd karban, fordítsd vissza a cukorbetegséget és a prediabéteszt, egyszerűen azzal, hogy mikor – nem pedig mit – eszel.

A kötet szerzője a Salk Intézet vezető kutatója. Könyvéből megismerheted, hogyan térhetsz át a legkönnyebben az időszakos böjtre, a Dr. Panda laborjából kiindult világszenzációra, amelyet már egy évtizede alkalmaznak rendkívül hatékony fogyási stratégiaként. Ugyanezt a módszert használhatod a vércukorválaszod optimalizálására, illetve a „diabétesz gonosz barátai” – a szívbetegség és az elhízás kockázatának – csökkentésére.

E könyvből megtanulhatod
• meghatározni az optimális étkezési időszakodat,
• a cirkadián ritmusodnak megfelelően tervezni az étkezéseidet,
• a megfelelő időben edzeni, hogy ezáltal kontrolláld a vércukorszintedet,
• jól aludni éjszaka, hogy az agyad és a tested újraindulhasson,
• optimális ideig, a szükségletek szerint meditálni
• és még sok minden mást!

Fordította: Dr. Molnár Csaba


Lapozz bele a könyvbe itt

Megjelenés: 2022. augusztus 2.

https://tesztalelkemindennek.hu/tesztelj-a-hungarian-police-rallye-team-csapataval/