A Canon három terméke is elnyerte az idei EISA-díjat

Az idén a Canon három terméke is elnyerte a fotóipar egyik legrangosabb elismerésének számító EISA-díjat, amelyet az Európai Kép és Hang Szövetség ítél oda minden évben a legjobb termékeknek. “A legjobb professzionális felhasználásra szánt DSLR fényképezőgép 2017-2018” díját a Canon EOS 5D Mark IV, “A legjobb fogyasztói DSLR fényképezőgép 2017-2018” díját a Canon EOS 77D modell nyerte el, míg a Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM objektívet a szakmai zsűri “A legjobb professzionális felhasználásra szánt DSLR objektív 2017-2018” kategóriában találta a legjobbnak.

Az EISA-díjat húsz európai ország, valamint az Egyesült Államok és Ausztrália több mint ötven befolyásos elektronikai magazinjának szerkesztőiből álló zsűri ítélte oda a termékeknek. A kiválasztás legfontosabb szempontja az volt, hogy az újonnan megjelent termékek a legfejlettebb technológiákat és vonzó szolgáltatásokat ötvözzenek kiemelkedő teljesítménnyel.

Az EISA-díj és más hasonló elismerések kulcsfontosságú visszajelzést jelentenek számunkra. A Canon iránti bizalom alapjai azon törekvéseink, hogy megújult technológiával és megbízható támogatással adjunk kiemelkedő minőségű termékeket, melyekkel a fotósok fontos vagy érdekes pillanatot minden kreativitásukkal, kompromisszumok nélkül rögzíthetnek és így képeiken keresztül megoszthatják a világgal egyedi látásmódjukat, történeteiket” – kommentálta az idei díjakat Lee Bonniface, a Canon Europe fogyasztói képalkotó eszközök divíziójának marketingigazgatója.

A 2017-2018-as EISA-díjat a Canon alábbi három terméke nyerte el, amelyek neve mellett a zsűri indoklása is olvasható a díj odaítélésével kapcsolatban:

A legjobb professzionális felhasználásra szánt DSLR fényképezőgép 2017-2018: Canon EOS 5D Mark IV

A Canon EOS 5D Mark IV-est világszerte rengeteg profi fotós használja. Elődjéhez képest a Canon képes volt jelentősen növelni a képminőséget a felbontás növelése és a dinamikatartomány bővítése révén, de emellett a fényképezőgép autofókusza is érzékenyebbé vált. A fényképezőgép videós képességei is fejlettebbek lettek, már 4K-s felbontásban is lehetséges felvenni, és live view módban is gyors autofókuszt kínál. A Canon EOS 5D Mark IV-esben megtalálható az innovatív, új Dual Pixel Raw technológia, amely lehetővé teszi az élesség állítását és a háttér elmosását a kép elkészítése után is. Összességében az EOS 5D Mark IV kategóriájának egyik vezető fényképezőgépe marad a következő években is.

A legjobb fogyasztói DSLR fényképezőgép 2017-2018: Canon EOS 77D

A Canon EOS 77D számos funkciót megörökölt a félprofi felhasználóknak szánt EOS 80D modelltől. A 24,2 millió pixel felbontású CMOS képérzékelő szenzora elődjénél jobb dinamikatartományt biztosít. Komoly előny, hogy a Dual Pixel CMOS AF technológia mind live view mód, mind pedig videorögzítés esetén gyors és egyenletes automatikus fókuszálást tesz lehetővé, ráadásul STM vagy Nano USM objektívekkel kombinálva nagyon csendesen is működik.

Az autofókusz is sokat fejlődött, 45 darab kereszttípusú AF-pontot használ. Az új DIGIC 7 képfeldolgozó processzor kellő teljesítményt kínál a gyors (6 kép/másodperces) sorozatfelvételhez, illetve a magas képfrissítési rátájú (1080p 60p) full-HD-s videofelvételek készítéséhez. A fényképezőgép tetején lévő kijelző és vezérlőtárcsa használatával a fontos beállításokat is gyorsan el lehet végezni. További modern funkciói a fényképezőgépnek a kihajtható érintőképernyő, valamint a beépített wifi és Bluetooth kommunikáció.

A legjobb professzionális felhasználásra szánt DSLR objektív 2017-2018: Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM

A Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM objektív piacra kerülését sok profi fotós várta már. Várakozásaikat felülmúlja elődjénél sokkal masszívabb felépítése, és a kép teljes felületén elképesztő élességet biztosít még akkor is, ha f/2,8-as rekeszérték mellett fotóznak vele. 16 milliméteres fókusztávolságnál is maga mögé utasít rengeteg ultraszéles látószögű objektívet. Az objektív torzítása alacsony, a tükröződésgátló bevonata pedig rendkívül hatékonyan csökkenti a szellemképződést és a tükröződést. A Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM objektív a profi felhasználók mindennapi használatára való, és olyan jó képminőséget biztosít, ami még a legigényesebb felhasználók elvárásainak is megfelel.