A The Callisto Protocol decemberben jön

A Dead Space Creator of Dead Space Sci-Fi Survival horror játéka már előrendelhető;
Az All-Star szereplők, köztük Josh Duhamel és Karen Fukuhara

A Striking Distance Studios, Inc. és a KRAFTON, Inc. bejelentette, hogy a The Callisto Protocol, a Dead Space alkotójának új sci-fi túlélési horrorjátéka 2022. december 2-án globálisan elindul. Az iparági veteránokból álló csapat, az ikonikus játékigazgató, Glen Schofield vezetésével, a The Callisto Protocol a túlélési horror következő generációjának bemutatása, amely a brutális harcot egy mélyen emberi történettel ötvözi egy félelmetes sci-fi világban. A játék PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és PC-re lesz elérhető. A játékosok többet megtudhatnak a Callisto Protocolról, megnézhetnek egy új játékelőzetet, és előrendelhetik a www.CallistoProtocol.com oldalon.


A 2320-ban, a Jupiter halott holdján, a Callisto-n játszódó The Callisto Protocol arra készteti a játékosokat, hogy meneküljenek a maximális biztonságú Black Iron Prisonból, és fedezzék fel az Egyesült Jupiter Társaság félelmetes titkait. A játékosoknak át kell kutatniuk a környezetüket, és a lövöldözés és a közelharc egyedi keverékét kell alkalmazniuk, hogy túléljék a rejtélyes járványt, amely Callistót káoszba sodorta.


A játékban Josh Duhamel alakítja Jacob Lee-t, a teherhajó pilótáját, aki a Black Iron Prison mélyén rekedt, és Karen Fukuharát, a The Boys sztárját, aki egy titokzatos rabtársat alakít. A játék szereplőivel és történetével kapcsolatos további részletek még idén kiderül.
„Játékigazgatóként nincs is nagyobb elégedettség annál, mint hogy a játékosokat egy félelmetes útra vigyük, ami még sokáig velük marad azután is, hogy letették a kontrollert” – mondta Glen Schofield, a Striking Distance Studios vezérigazgatója. „Évtizedek óta szenvedélyem a túlélési horrorjátékok, és izgatott vagyok, hogy kihasználhatom a legújabb konzolokat, hogy a műfajt félelmetes új helyekre vigyem, amikor még idén kiadjuk a The Callisto Protocolt.”


A Striking Distance Studios a Callisto Protocolt egy egyedi tervezési eljárással építi, amelyet a csapat „Horror Engineering”-nek nevez. A brutalitás, az atmoszféra, a feszültség, az emberség és a kilátástalanság elemeinek ötvözésével a stúdió olyan felejthetetlen rémületeket ad, amelyek dobogtatják a játékosok szívét, miközben túlélik a Callisto és a Black Iron Prison borzalmait.


„A Striking Distance Studios csapata mesterei a mesterségüknek, és nagyon örülünk, hogy még ebben az évben megoszthatjuk a világgal a Callisto Protocolt” – mondta C.H. Kim, a KRAFTON vezérigazgatója. „A KRAFTON-nál felhatalmazzuk a csapatokat arra, hogy hihetetlen élményeket építsenek, amelyek a művészet, a design és a technológia metszéspontjában helyezkednek el, a Striking Distance Studios pedig zászlóshajó fejlesztőcsapatunk a nyugati világban.”


A Callisto Protocol már elérhető előrendelhető Day One, Standard és Digital Deluxe kiadásokban. A Collector’s Edition, amely kizárólag az Egyesült Államokban és Kanadában érhető el a Gamestop és az EB Games oldalán, tartalmaz egy korlátozott példányszámú Steelbook-tokot, képregényt és rendkívül prémium gyűjthető szobrot.


A Striking Distance Studios és a KRAFTON a The Callisto Protocol stratégiai globális marketing- és disztribúciós partnereként a Skybound Entertainment társaságot kötött.