Kompkoncertek a Balaton közepén

Három igazán különleges produkció részesei lehetnek, akik részt vesznek a Balaton közepén megrendezett kompkoncertek valamelyikén. A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat népszerű programja idén mindhárom koncertjével újat mutat: egy világsztárral, Stereo MC’s-zel, egy családi koncerttel, az Alma együttessel és egy különleges rockkoncerttel, a Tankcsapda bulijával futnak ki a kompok Tihanyból. 

Július 28-án a Stereo MC’s lép fel a kompon. A brit hiphop csapat az első nemzetközi név a 2014 óta futó kompkoncert sorozatban. A Connectedre és a Step It Upra végre nem csak klubokban és fesztiválokon lehet belazulni, hanem Zamárdi és Balatonfüred között félúton, a vízen, a balatoni naplementében is.

Az Alma zenekar, a gyerekek sztárzenekara a Balatonról is írt már albumot. Ennek a dalai hangzanak majd fel a vízen augusztus 25-én, amikor egy délelőtti játszóházas, vattacukros családi komp fut ki a tihanyi révből.

Tankcsapda Magyarország első számú rockzenekara, akik nagyszínpadokon játszanak sokezres nézősereg előtt. Így nekik is különleges alkalom lesz szeptember 16., amikor egy pár méteres színpadon állnak, mindössze ezer ember elé, hiszen a két kompból álló úszó bulihelyszínre ennyien férnek fel összesen.

A kompkoncertek két (a családi komp esetében egy) komp fedélzetén zajlanak. A vízi járművekre Tihanyban lehet felszállni, és a vízen kapcsolódnak össze, majd a koncertek végén mindkét parton kiteszik az utasokat. A naplementében elinduló, és esti sötétben végződő koncertek alatt a nyári Balaton legszebb arcát mutatja a résztvevőknek. A látvány és a fellépők mellett büfé, wc, ülőhelyek, hangulatfények teszik teljessé az élményt.

A kompkoncertek nem csak a közönségnek nyújtanak különleges élményt, de a szervezők számára is egyedi kihívást jelentenek. Nem csak a helyszín miatt speciális a kompkoncertek szervezése, de az egyszerre két parton zajló építés komoly logisztikát igényel a szervezés során, ahol nem lehet csak úgy átugrani, ha a túlparton maradt valami. A kompkoncertek megvalósításának nélkülözhetetlen partneren a Balatoni Hajózási Zrt., akik a kompok mellett a speciális helyszínhez szükséges szakértelmet is biztosítják.

Bővebb infó, jegy, menetrend: nagyonbalaton.hu,
illetve Facebookon: https://www.facebook.com/NagyonBalaton/.