Érkezik az Apple Intelligence

Az iPhone 16 hamarosan megkapja első mesterséges intelligencia alapú funkcióit.

A frissítés október 28-án érkezik az iOS 18.1 verziójával. Egyik fő újdonsága a mesterséges intelligencia által támogatott értesítési összegzők lesznek, ahogy azt Mark Gurman kiemelte. Bár csak ezt a példát említi, az iOS 18.1 béta verziójában további Siri-fejlesztések is megjelentek, mint például a jobb megértés, ha elakadunk beszéd közben, valamint új írási eszközök és egy szivárványszínű, világító él grafika, amikor Sirivel kommunikálunk – közölte a TheVerge

Az Apple Intelligence funkciók egyelőre csak az iPhone 15 Pro és újabb modelleken érhetők majd el, de a béta verziót M1 és újabb Apple silicon chipekkel rendelkező Mac-eken és iPadeken is futtatni lehet. A hírek szerint a következő iPhone SE is támogatni fogja ezeket a funkciókat.

A legnagyobb Apple Intelligence funkciókra viszont még várnunk kell. A Siri, amely különböző alkalmazásokban végez feladatokat és a felhasználó adatait is figyelembe veszi, valószínűleg csak jövő márciusban lesz elérhető. Más funkciók, mint például az Apple’s Image Playground és a Genmoji, várhatóan decemberben debütálnak.

Azonban az még nem világos, hogy az EU-s állampolgárok eszközein, mikor jelennek meg az újítások.