A Zyxel Networks a fenntarthatóság és a környezetvédelem elkötelezettje

Mind gyártási tevékenységében, mind globális működési szintjén

A Zyxel Networks, a biztonságos, felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója elkötelezett a fenntartható üzleti gyakorlatok mellett. A globális közösség tagjaként a vállalat a fenntarthatóságot és a társadalmi felelősségvállalást öt kulcsfontosságú területen ágyazza be stratégiai prioritásai közé: környezetvédelem, társadalmi szempontok, irányítás, környezetvédelmi nyilatkozatok és befogadó munkahely. Ez a megközelítés azt mutatja, hogy lehetséges megtalálni a megfelelő egyensúlyt a vállalati növekedés és a környezeti fenntarthatóság között úgy, hogy mindez a társadalom egészének javára váljon.

A környezeti felelősségvállalás alapérték

Az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése által jelentett veszélyek egyre nőnek. A Zyxel Networks folyamatosan figyelemmel kíséri a környezetünkben zajló változásokat, és törekszik az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére és termékei energiahatékonyságának javítására. A gyártó megfelel a veszélyes, vegyi vagy szennyező anyagok csökkentésére vonatkozó szigorú nemzetközi szabványoknak (RoHS, REACH, perzisztens szerves szennyező anyagok). A vállalat vezetése emellett folyamatosan egyeztet az alkalmazottakkal arról, hogyan vonja be őket az ESH (környezet, biztonság és egészségvédelem) tevékenységekbe, mindezt úgy, hogy az alkalmazottak tisztában legyenek a felelősségi köreikkel.

A Zyxel Networks más szervezetek számára is példakép lehet azzal, hogy kizárólag energiahatékony termékeket vásárol, és folyamatosan javítja saját termékei energiahatékonyságát is. A vállalat környezetbarát termékeket fejleszt, például halogénmentes szójaalapú tinta felhasználásával, ezzel is csökkentve környezetterhelésüket. A cég gyártási folyamatainak alapja többek között az erőforrások újrahasznosítása, a vegyszerek ellenőrzése.

Az energiahatékonyság kulcsfontosságú a Zyxel Networks számára

A Zyxel Networks hálózati termékei energiafogyasztásának csökkentésére és energiahatékonyságuk javítására összpontosít, például akár 85%-os hatékonyságú hálózati adapterek használatával. A PoE technológia biztosítja, hogy az eszközök csak annyi energiát vegyenek fel, amennyire valóban szükségük van, csökkentve a fogyasztást és növelve a csatlakoztatható eszközök számát.

Kiemelten fontos a termékek szénlábnyomának nyomon követése

A vállalat terve a termék szénlábnyom nyomon követésére olyan erőforrás-gazdálkodási koncepciót foglal magában, amelyben az életciklus elvét teljes mértékben figyelembe veszik már a terméktervezés korai szakaszában. Ennek megfelelően a terméktervezési folyamat a környezeti hatásvizsgálat részét képezi, nagyszerű lehetőséget biztosítva a termékek közvetlen és közvetett környezeti hatásainak minimalizálására. Ez lehetővé teszi a tervben meghatározott célok elérését, amelyek között szerepel többek között az ökológiai/fenntartható terméktervezés és -gyártás megvalósítása.

Környezetbarát termékcsomagolás műanyag nélkül

A Zyxel Networks könnyebb, újrahasznosítható és biztonságos csomagolást használ. 2025-re a cég célja, hogy felhagyjon a műanyag zacskók használatával, és biztosítsa, hogy minden csomagolóanyaga kizárólag 100%-ban újrahasznosítható papírból készüljön.

A cég 36,7%-kal csökkentette a csomagolás mennyiségét a termék megjelenésének és kialakításának optimalizálásával, miközben a raklap specifikációinak módosításával 47,7%-kal növelte a raklapon szállított termékek számát. Ezek a lépések jelentősen csökkentik a hulladéktermelést, megkönnyítik a szállítást és csökkentik a szénlábnyomot. Ezen kívül a termékekhez mostantól a szükséges újrahasznosítással kapcsolatos utasítások is hozzátartoznak. A papírtakarékosság érdekében a termék kézikönyve és a garanciajegy a csomagolásra nyomtatott QR-kód beolvasásával érhető el.

A környezetvédelem szem előtt tartásával tervezett termékek közé tartozik például az USG LITE 60AX tűzfal, amely iparágvezető szabványt állít fel a környezetbarát kialakítás terén, 95%-ban újrahasznosított (PCR) műanyagból készült házával. Ennek az újrahasznosított anyagnak a használata 81%-kal csökkenti a CO2-kibocsátást az ABS műanyaghoz képest.

Nettó nulla kibocsátás 2050-re

A Zyxel Networks elkötelezett amellett, hogy 2050-re elérje a nettó nulla kibocsátást. A jobb nyomon követés érdekében a vállalat elindított egy digitális platformot, amely a Science Based Targets kezdeményezés (SBTi) elveivel összhangban figyelemmel kíséri a szén-dioxid-kibocsátást és az energiafelhasználást mind a csoport egészében, mind pedig az energiafelhasználásban, ellátási láncában.

A vállalat rendszeres időközönként átvilágítási ellenőrzéseket végez, és minden beszállítójától ugyanazokat a társadalmi felelősségvállalási normákat követeli meg. A Zyxel Networks elvárja, hogy minden beszállítója betartsa Fenntartható beszerzési politikáját és magatartási kódexét, amely olyan területekre terjed ki, mint a környezetszennyezés megelőzése, a vízgazdálkodás és a szénlábnyom-kezelés. Más szóval, mind a Zyxel Networks, mind beszállítói befektetnek a fenntartható fejlődésbe, rendszeresen auditálják és értékelik teljesítményüket.

Fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket nemzetközi versenyeken is elismerték, például az S&P Global Sustainability Yearbook 2024-ben, ahol a „Legjobb 5%” és az „Iparági mozgató” kategóriákban díjaztak bennünket. A Zyxel Networks emellett ESG A minősítést kapott az MSCI-től, és más jelentős díjakat is elnyert már a fenntarthatóságért és az információbiztonságért.

A Zyxel Networks elkötelezte magát a hosszú távú fenntartható növekedés mellett azzal, hogy pozitív hatást gyakorol a környezetre és a társadalomra, ami vállalati filozófiájának szerves része.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!