Mikolaj Lozinski is a könyvfesztivál vendége lesz

A kortárs lengyel irodalom élvonalába tartozó Mikolaj Lozinski Stramer című könyvét mutatja be, valamint Lukasz Barys és Hanna Krall műveivel és a lengyel gyerekirodalom mesekönyveivel is találkozhat a közönség a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon szeptember 26. és 29. között.

A budapesti Lengyel Intézet és a Lengyel Könyvintézet közös szervezésében szombaton 13 órától Mikolaj Lozinski harmadik magyarul megjelent regényéről, a Stramerről beszélget Borgula András rendezővel, a Gólem Színház alapítójával az Európa Pontban – áll a szervezők hétfőn MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Lukasz Barys fiatal lengyel szerző pénteken 19 órakor mutatja be Csontok, amiket a zsebedben hordasz című első könyvét az Irodalmi Bázison. A szerzővel Nyáry Luca beszélget.

Hanna Krall, a lengyel tényirodalom egyik legkiválóbb képviselőjének második teljes, magyarul megjelenő, Maria H. emlékezik című kötetét mutatja be Petneki Noémi fordító és Németh Orsolya polonista, műfordító vasárnap 12 órakor az Európa Pontban.

A könyvbemutatók mellett Mikolaj Lozinski az idei Európai Írótalálkozó lengyel vendégeként Slobodan Snajder horvát, Zoltán Gábor magyar, Silvester Lavrík szlovák, Josef Pánek cseh szerzőkkel beszélget Király Edit moderálása mellett múltfeldolgozásról a mai közép-európai irodalomban pénteken fél 12-től az Európa Pontban.

Lukasz Barys Csontok, amiket a zsebedben hordasz című könyvéről és Barbora Hrínová Anasoft Egyszarvúk című debütáló kötetéről Papp Zakor Ilka kérdezi az alkotókat vasárnap 12 órától az Irodalmi Bázison – olvasható a közleményben.

A könyvfesztiválon 10 órától különleges kézműves foglalkozással is várják a gyerekeket Jola Rychter-Magnuszewska lengyel illusztrátor vezetésével, majd ezt követően 11 órától a Gyikuci és az Ida meséi című mesekönyveket mutatják be az Irodalmi Bázison. Szó lesz továbbá a lengyel ifjúsági irodalom kortárs trendjeiről és a gyerekkönyvkiadásról is – áll a közleményben.

A könyvfesztivál ideje alatt számos lengyel könyvvel, szépirodalommal, történelmi- és ifjúsági kiadvánnyal is várják az érdeklődőket.

További részletek a budapesti Lengyel Intézet Facebook-oldalán olvashatók.


Éppen egy esztendeje tiltotta le a márka további megismeréséről a látássérült autós szakértőket a Suzuki pr-osa

Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!